Notebooky značky Clevo/Eurocom (Goldmax)
Kdybychom posilali kazdou reklamaci za more, asi by se to prodrazilo, tak se deje rekneme u 10-15% reklamaci, kdyz umre cely nb. Tady je otazka, zda je vubec stroj stale v zaruce, o cemz rozhodne EUROCOM, my jako distributor jsme ma toto mali pani, popravde receno. V jinem pripade bychom vymenili grafiku nebo cpu a to bud u nas nebo samotny zakaznik.
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070
Tak jestli dovolujete zákazníkovi vyměnit CPU nebo GPU tak to jste na dobré úrovni. To by asi DevilTech zamítl (nevím).
Toto je zajímavé video: http://www.youtube.com/watch?v=GtyBtZnu ... ature=plcp
XOTIC - SEAGER tam srovnává HD 7970M vs. GTX 680M celkově. V benchmark testech vyhraje GTX 680M a to i ve výdrži na baterii o 44min vydrží déle ,ale v teplotě a při BF3 podává horší výkon. Rozdíl teploty 5C a v BF3 rozdíl 4FPS je solidní.
Toto je zajímavé video: http://www.youtube.com/watch?v=GtyBtZnu ... ature=plcp
XOTIC - SEAGER tam srovnává HD 7970M vs. GTX 680M celkově. V benchmark testech vyhraje GTX 680M a to i ve výdrži na baterii o 44min vydrží déle ,ale v teplotě a při BF3 podává horší výkon. Rozdíl teploty 5C a v BF3 rozdíl 4FPS je solidní.
Takze ja mam uz svoj Sager tiez doma a konecne som sa aj dostal k tomu aby som ho troska prevetral, urobil som update driverov na grafiku 12.7beta hned na zaciatku a kukol som sa ci nemam ten isty problem ako Deegr, ale vyzera to tak ze nie, vytazenie pri BF3 je stale na max. Co sa tyka zvuku, tak je to vazne tragedia, Subwoofer hra co sa mu chce len nie basy.
A jaké máš teploty nebo jsi musel taky přepastovat?
Já si osobně myslím že chyba není u AMD ale u CLEVO nebo Eurocom s tím vytížením GPU. Co jsem koukal na různá fora tak většině lidí to na NB - Seager ,XMG ,DevilTech jede normálně a i na Alienware. Někomu to i zlobí a prý to řeší přesně ovladače 12.7 beta.
Já si osobně myslím že chyba není u AMD ale u CLEVO nebo Eurocom s tím vytížením GPU. Co jsem koukal na různá fora tak většině lidí to na NB - Seager ,XMG ,DevilTech jede normálně a i na Alienware. Někomu to i zlobí a prý to řeší přesně ovladače 12.7 beta.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak. Přes SW to nemůže jít vypnout čistě z logiky věci. Optimus a Enduro maj připojené LCD a výstupy fyzicky k integrované grafice. Alienware má ovšem všechny výstupy i LCD připojené k dedikované grafice - jen proto dokáže vykreslovat přímo.
Jakmile jednou vedou cesty po základní desce od integrované grafiky k LCD, dedikovaná bude muset vždy pracovat přes tu integrovanou.
Jakmile jednou vedou cesty po základní desce od integrované grafiky k LCD, dedikovaná bude muset vždy pracovat přes tu integrovanou.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Já tady dával video jak ho prezentoval samotný Eurocom. Jsem hlavně zvědav na cenu jestli se i s dvěma HD 7970M udrží do 60K či půjde k 70K a to už je lepší Alienware. CLEVO je dobré já jsem se svím NB spokojen ,ale Alienware se mi zdá lépe vyladěný proto tam není problém s výkonem u HD 7970M. Když by byla chyba na straně AMD tak proč to na některých CLEVO NB běží v pohodě a na některých ne?
Alienware nema nic lepe vyladeneho, enduro tam ma stejne problemy jako jine notebooky, ale ma vyhodu moznosti vypnuti endura, tod vse. jestli to AMD brzy neopravi, myslim ze se muze jit v dalsi generaci klouzat. Nyni je treba vyckat, ale jsem rad, ze novy model jiz enduro nema. Jdu se vratit k praci kdyz dovolite
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle věci jsou otázkou docela složité rovnice kombinace různých komponent. Na jednu stranu se můžeme zlobit na AMD, že vydává některé technologie, které jsou spíše ve stádiu beta, na druhou stranu však je to Clevo, které vzalo nepříliš funkční technologii a postavilo na ní svůj produkt. Vina je tedy v podstatě na obou.Vlastimil91 píše:Když by byla chyba na straně AMD tak proč to na některých CLEVO NB běží v pohodě a na některých ne?
Ber to tak, že ta šasi Clevo je univerzální a výstupy má vždy připojené k IGP. V praxi tedy testování jedné konkrétní grafiky (zde ta od AMD) mohlo klidně probíhat akorát na úrovni testů zda to tam jde zapojit a jestli se to nepřehřívá.
Je to jako nákup stolního počítače po komponentách, ne ve všech deskách korektně fungují všechny grafiky. Clevo nikdy nebylo tou firmou, která by vše složitě odtestovala a měla 100% jistotu. Clevo, co si ho pamatuju za spousty a spousty let dozadu, bylo hlavně o tom, že se vrhlo i na věci, které konvenčním výrobcům za to nestojí. Tedy v podstatě šlo o nabízení všemožných technologií, které jsou dostupné... rychle a za méně peněz.
--
Ad Alienware: Oni asi při ladění zjistili, že to tam nechodí správně, a proto udělali, jak tak koukám, základní desku s multiplexory, aby mohl být výstup připojen na konkrétní grafiku podle potřeby.
Nevýhoda multiplexorů je ve vyšší ceně plošného spoje desky (často i potřeba více vrstev).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
No nemyslel jsem je to vyladění s ovladači ale celkově. Když vezmu jaké má teploty v základu tak se to nedá srovnávat s CLEVO (to neplatí pro Seager/Toxic). Potom ovladače jako takové výhradně na zvuk. U mého NB hráli v základu snad jen dva repráky a subwoofer snad spal a u nového P170EM tomu není jinak. Když jsem tyto neduhy odstranil tak se dá říct že je vše OK. Ale každý uživatel není takový aby hned nový NB rozebral a začal tam měnit pastu a nebo začal řešit ovladače že tamhle to nepracuje jak má. No a na závěr zapíchli starou řadu NB v podpoře o nové GPU a to je taky nepěkné.
Zpět na „notebooky - ostatní značky“