Dobrý dník, včera večer jsem vypnula notebook obvyklým způsobem.Ještě jsem si vzpomněla že potřebuji něco dodělat ale po zapnutí nereaguje. Už dlouho pracuji bez baterie. Protože mi odešla, ani ji už nemám a tak jedu jen na sítové připojení. Když zapojím kabel tak ani nesvítí modře notebook jako dříve. Kabelem to není ten funguje. Můžete mi prosím poradit?
Děkuji, je to můj poklad a nerada bych o něj přišla. Díky
Acer Aspire 6930 pomoc prosím
Moc děkuji že se mnou někdo komunikuje. Posílám odkaz kde vlevo vidíte tlačítko na zapnutí. Takový kroužek a kolem to svítí modře. To svítí pokud je počítač napájen. Já když zapojím napájení tak je počítač úplně mrtvý, nic nesvítí ani se na obrazovce nic neobjeví po stisknutí. Prostě nereaguje.
http://www.tech.sc/wp-content/uploads/2 ... ook-02.jpg
Moc moc děkuji.
http://www.tech.sc/wp-content/uploads/2 ... ook-02.jpg
Moc moc děkuji.
V podstatě sis odpověděla sama. Notebook není napájen. Závada napájecího zdroje nebo kabelu nebo konektoru v NTB nebo tlačítka...
Tady by pomohla baterka pro vyloučení prvních dvou jmenovaných.
Jinak asi servis pro zdiagnostikování závady a ocenění opravy.
Ještě je možné multimetrem přeměřit napětí zdroje na konektoru, ale to nemusí stačit pokud není dostatečně tvrdé.
Tady by pomohla baterka pro vyloučení prvních dvou jmenovaných.
Jinak asi servis pro zdiagnostikování závady a ocenění opravy.
Ještě je možné multimetrem přeměřit napětí zdroje na konektoru, ale to nemusí stačit pokud není dostatečně tvrdé.
Dobře, moc děkuji. Už asi opravdu potřebuje dát do kupy. Chybí mi i klávesnice, mám připojenou do USB takovou maličkou. Protože původní se polila. Ještě jednu otázečku, Při koupi nové klávesnice je potřeba odborníka. Nebo se jen zacvakne. Jestli o tom něco nevíte. Díky moc.
Notebook nechám zdiagnostikovat.
Škoda že bratr už nežije byl to odborník přes PC.
Notebook nechám zdiagnostikovat.
Škoda že bratr už nežije byl to odborník přes PC.
Nejlepší by bylo na youtube najít video tutorial na rozebrání daného modelu a pak odhadnout jestli je to úkon na který si troufneš...
Každý book to má trochu jinak. Někdy je to pár šroubků, někdy se musí dovnitř. Politou klávesnici by mělo stačit nechat odmočit v destilované vodě na rozpuštění cukru a pak nechat na prudkém sluníčku pořádně vysušit. Klidně 2 dny (ne noci) pro jistotu.
Každý book to má trochu jinak. Někdy je to pár šroubků, někdy se musí dovnitř. Politou klávesnici by mělo stačit nechat odmočit v destilované vodě na rozpuštění cukru a pak nechat na prudkém sluníčku pořádně vysušit. Klidně 2 dny (ne noci) pro jistotu.