Ultrabook teraz/počkať na W8/haswell?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
milrn
občas něco napíše

Ultrabook teraz/počkať na W8/haswell?

Příspěvekod milrn » 22 srp 2012 17:08

Zdravím, chystám sa kupovať nový notebook, nakoniec Ultrabook a vzhľadom na to, že pôjde hlboko do vrecka, potrebujem poradiť či ho kúpiť teraz/počkať na W8 alebo na haswell.

k W8 - Intel síce ohlasoval 40 nových Ultrabookov s W8 avšak to čo bolo zatiaľ vidieť napr.: aj na Computexe ma moc neoslovilo, resp. by môj výber UX31E nijak nezmenilo, teda môžem kupovať. Otázka je či nebude predstavené niečo ¨pre mňa¨ zásadné, čo si však moc nemyslím...

...a to hlavne kvôli tomu, že tu bude onedlho Haswell. Je mi jasné, že čakať by som mohol do nekonečna, ale objavili sa správy, že by hasweel mal prísť skôr, za účelom podporenia predajov ultrabookov = teda 1/2Q čo by som dovtedy ako tak provizórne vydržal. A prečo? ..lebo s haswellom by malo nastať výrazné zlepšenie oproti tomu čo tu je teraz ako výdrž, lepšia integrovaná grafika, ale aj rozšírenie IPS displejov, SSD,.... Každopádne intelovský ¨Tock-hardware¨ zatiaľ vždy predstavovali väčší posun ako Tick.
Po 3. Apple zrejme príde s novým Air-om a dá sa očakávať, že by došlo k vylepšeniu hlavnej veci kvôli ktorej som sa rozhodol pre ASUS, displej.

Mimochodom konkrétne som sa rozhodoval medzi Air 2012 =>IB i5, 128SSD... a UX31E =>FHD, i7, 256SSD. Vo výbere som mal pôvodne Samsung 900X4C/900X3C blbá cena a nedávno predstavené Dell XPS14/15 tie sa zatiaľ nepredávajú.

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 22 srp 2012 20:51

úžasné notebooky budou v roce 2059 :) ... jo vim, zes o tom mluvil, zalezi jak moc spechas, ale porad budou ohlasovat neco noveho a lepsiho ... ux31 je dobrej viz http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... brand=Asus

milrn
občas něco napíše

Příspěvekod milrn » 23 srp 2012 09:10

To je pravda :D a pokiaľ by sa veci vyvíjali rovnomerne neriešil by som kedy čo kúpiť. Avšak keď som vyberal náhradu za môj 4roky starý ASUS pričom som nechcel ísť k horšiemu v žiadnom smere, napr.: displej kt. mal 1600x900. Čo sa týka rozlíšenia, kvality.. mám pocit, že displeje stagnujú niekoľko rokov a až teraz sa začali hýbať ľady keď prišiel UX31 s IPS, Macbook Pro s Retinou.
Tak isto ak haswell pridá 2 hod. výdrže batérie bude to tiež väčší skok ako bývalo zvykom. Avšak ak má nová generácia Intelu prísť s meškaním ako Ivy a nie v 1/2Q nového roka tiež by som kupoval s istotou teraz.

Okrem toho čakanie na W8 som riešil hlavne kvôli cene pretože inde bývajú akcie ¨back to school¨ a nevedel som ako to zahýbe s cenami u nás, ten mesiac by som už vydržal. Odkaz prečítaný :)

Python.P
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Python.P » 23 srp 2012 11:04

Ty máš věštěckou kouli ? prosímtě řekni mi jaký budou v nedělu čísla ve sportce, bych si šel vsadit...

Reagují na to že Haswell přidá 2h ;) Intel to tvrdí vždy a vždy je to jen pár minut ;)
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

mech13
píše často

Příspěvekod mech13 » 23 srp 2012 11:47

Praxe je bohužel většinou taková, že když se zmenší spotřeba, tak se zmenší i baterka nebo je požadován větší výkon...
Jinak by jsme po těch všech upgradech, vylepšeních a hodinách navíc za posledních 20 let museli vydržet na baterce aspoň týden.

milrn
občas něco napíše

Příspěvekod milrn » 23 srp 2012 11:54

ok, díky

Zpět na „Jaký vybrat notebook“