Notebooky značky Clevo/Eurocom (Goldmax)

Gigabyte, Razer, Gericom, Premio, Com4, ... (pro hojně diskutované značky zřídíme vlasatní skupinu)
Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 25 srp 2012 18:37

Spíš bych řekl že od modelu ASUS G73 výrobci ASUS a MSI v herních noteboocích nabízí jen nVidia GPU a proto jsi u nVidia.

monster02
píše často

Příspěvekod monster02 » 26 srp 2012 01:07

ma to uplne jednoduche zhrnutie, pokym niekomu bude 7970m fungovat upne ok urcite nebude investovat do 680m, to aj vysvetluje preco ludia najprv davaju prednost ATi, lebo vedia ze premiovych notebookov distributori im kedy kolvek za priplatok vymenia 7970m za 680m. takze preco radsej nevyskusat najprv lacnejsiu variantu nie? a hadate sa tu ako male deti...
Razer Blade i7 6700HQ GTX 970M

Gigabyte Aero i7 7700HQ GTX 1060

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 28 srp 2012 02:54

Tak co na tohoto krasavce říkáte. Už ho má i delší dobu Goldmax v nabídce. Podle recenze koukám že XMG použilo perfektní display. Vidím to tak jestli příště budu kupovat CLEVO tak asi půjdu k XMG :) Je sněmi totiž o dost lepší komunikace než s DevilTech po kterém chci tu Wi-Fi kartu Bigfoot Killer Wireless-N 1102 ,ale po týdnu mi ještě neodpověděli.
http://www.notebookcheck.com/Test-Schen ... 530.0.html

Bangla
= K O M E R C E =
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 28 srp 2012 08:19

Myslim ze mas zajem o 1202 wifi ne 1102 bez BT!....

Recezne jinak hezka, hodnoceni dobre. Jedine co me zarazi je rozdilne teploty grafik, myslim ze je treba repastnout kvalitni pastou a nebude problem. Notebook jeste neni v produkcni verzi, zatim by se melo jednat o ES tak je mozne ocekavat vyladeni behem 2tydnu, kdy nb pujde do produkce. Design se me osobne libi, zadny cirkus ale co me nejvice tesi jsou 2 veci a to kompaktni rozmery, notebook je tenci nez GT70 a je lehci nez m17x r4, pritom je 2x vykonnejsi vzhledem k dualni grafice, coz je neskutecny krok vpred! Nechapu jak toto dokazali narvat do tak kompaktniho tela.
Druhou informaci je velice dobre hodnoceni zvuku, soundblaster udelal sve a tak se nebude opakovat slabsi reprodukce zvuku ze serie P.

Samozrejme to bude velice drahy stroj, gtx 680m sli je ulet, to si dovolim rict ze 7970m na tom bude lepe prodejne, uvidime jak budou vyladeny ovladace. Enduro tam neni takze 7970m pojede na plno :-)

Ps: diskusi o nemeckych prodejcich presunte do prislusneho vlakna prosim, at nejsme opet OT. Dekuji vsem!
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 28 srp 2012 08:23

Me prekvapuji vysoke teploty a throttlovani, ale je mozne, ze to jeste doresi.
Asus ROG Strix G18

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 28 srp 2012 13:12

Jo sorry zájem mám o 1202.
No XMG zatím HD 7970 v CF nenabízí. Také bych byl radši za dvě 7970M než GTX 680M.
Ty rozdílné teploty jsou z působené tím že jedna grafika jela na max a druhá jen na polovinu. NB mě hodně překvapil ,ale cena už moc ne :)

Jen nechápu proč už se tady nezaloží jednotné téma o CLEVO než takto pořád překlikávat mezi Eurocom ,DevilTech a teď máme založit téma o XMG? Pak to bude Seager? Osobně bych založil téma o CLEVO NB a hotovo.

Bangla
= K O M E R C E =
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 28 srp 2012 15:03

Goldmax je jediny subjekt operujici v CR a na Slovensku, ktery nabizi lokalni zaruku a plnou podporu v rodnem jazyce. Pokud chces diskutovat o zahranicnich subjektech, tedy o alternativni volbe nakupu notebooku kdekoli v zahranici, coz je v dnesni dobe pomerne ojedinely krok, presun se prosim do druheho vlakna. Tady je to porad same OT, takze to prosim respektuj. Rad bych vlakno ponechal co se tyce dotazu a pripominek ciste.

Dekuji Vlastimile :wink:
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 28 srp 2012 18:10

Podle mě nemá cenu, aby tu měl každý prodejce svoje vlastní téma, pokud se v něm neřeší jen čistě věci spojené s prodejem. Až začne prodávat Clevo třeba Alza jako Alza TurboMonster, tak taky nebude potřeba hardware notebooku řešit v samostatných tématech.

Asi to tu celé nějak rozseknu, aby prodejci a zkušenosti s prodejem byly jako samostatná vlákna a notebooky Clevo se řešily po HW stránce jednotně. Ostatně právě to srovnání nějakých drobných odlišnosti (nabídka konfigurace a tak dále) je přínostnější, než kdyby měl člověk číst 10 threadů podle toho, kdo všechno to sem dováží. Nakonec ty lidi chtěj stále jen ty samé konkrétní notebooky.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Bangla
= K O M E R C E =
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 28 srp 2012 18:26

Pokud by slo udelat vlakno Goldmax resp. Goldmax/Eurocom, budu rad. Goldmax je v CR znamy, to ze sasi dela nejake CLEVO vi jen male procento zakazniku, a hlavne je to nezajima. Taky nikoho nezajima ze notebooky na celem svete vyrabi 2 nejvetsi firmy ODM Quanta Computers a Compal Elektronics, zajemci o Goldmax budou googloat prave Goldmax, respektove EUROCOM ktery distribuujeme. Tak se prezentujeme siroke verejnosti v recenzich, reklame, srovnavacich zbozi apod. A toto je ceske forum, kde chodi prave cesti a slovensti uzivatele z 99%. Sager, tedy distributor notebooku v Usa, by tu byl zcela zbytecny/matouci. Nedava to smysl Swarme?

Jinak v Nemecku je presne 10 prodejcu, z toho znami u zdejsich 3 uzivatelu co se na tomto foru o ne zajimaji jsou maximalne 3-4, to je holy fakt.
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 28 srp 2012 18:39

Mě šlo jen o to aby tady nebyli zbytečně tři vlákna o DevilTech pak jedno o Goldmax ,Seager a ještě jsem tu tuším viděl o XMG.
Goldmax ať si tu klidně jedno vlákno nechá kdyby se někdo chtěl zeptat co nabízí ,ale jinak mě přijde lepší udělat jedno vlákno o CLEVO NB kde by se řešili věci které se tu řeší (která značka má to a která ono. Co je lepší za GPU ,atd.) a ne to psát něco do DevilTech a něco do Eurocom či jinak a pak mezi němi překlikávat

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 28 srp 2012 23:55

Klientela, která si tohle kupuje a zná Goldmax, imho zná i DevilTech a Sager. Nemyslim, že byste byli v ČR známější než ti další dva, a dokonce si ani nemyslim, že byste tady toho prodali nějak víc. Pro cílovou skupinu opravdu není problém nakoupit v Německu.

Ale v jednom máš pravdu. Pochopitelně, že takový společný vlákno by mělo mít dostatečné vysvětlení. Asi sepíšu, jak to s tím přeprodejem funguje, aby to nebylo tak matoucí. Možná by tu mohlo být samostatné vlákno, kde budou vždy všechny názvy od všech distributorů pro jednotlivé modely Clevo. Někdo by se toho klidně mohl ujmout. Určitě by to bylo hodně přínosné.

V září se vrátím domů a zkusím něco zpracovat.
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Bangla
= K O M E R C E =
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 29 srp 2012 09:38

To je naprosty nesmysl, samozrejme nicim nepodlozeny, to je fakt.

Jedina spolecnost, ktera tyto notebooky prodava v nasich koncinach je Goldmax, ktery investuje do reklamy a propaguje pouze a jedine notebooky Goldmax, jedina spolecnost, ktera realizuje zapujcky/testy jedine notebooku Goldmax, ktera ma reklamu v TV jak jinak nez na Goldmax.cz, kterou vygooglujes pod hernimi notebooky, najdes ve fulltextu, v seznamu firem operujicich v danem odvetvi. Goldmax se dostal do prednich casopisu s herni ci IT tematikou typu CAD magazin v CR, Goldmax take sponzoruje a angazuje se v herni komunite CR/SK, Goldmax je take videt v recenzich na Slovensku. Jako jediny nabizi ceskou podporu a na trhu s vybornou historii uspene jiz 4 roky. Jako ze nikdo pred X lety neznal EUROCOM/Goldmax, tak dnes nikdo nezna jine zahranicni subjekty, hrstka lidi na foru predstavujici nulovou cast populace je na tom o spetku lepe. A prave z techto duvodu lide znaji Goldmax, tedy alespon ti co ho znaji, diky vyvinutemu usili a investovanymi financemi.

Nic z toho nesplnuje zamorsky Sager nebo tebou z kdo vi jakeho duvodu zminovany Deviltech. V nemecku je 10 Clevo reselleru, ty znas 2-3, zbytek tu nikdy probirany nebyl. Zadny z nich vsak nerealizoval na nasem uzemi jedinou zapujcku, investici do reklamy, nic o tech firmach nevime ani o jejich supportu (az na negativni reakce majitelu deviltech). To vse je hmatatelny fakt a je naprosty nesmysl hazet nas do jednoho pytle, zejmena kdyz o vlastni vlakno zadna z firem ani nestoji a nijak se nezaslouzila pusobeni v CR/SK.

U Deviltechu jeste zustanu. Byl to reseller znamy na zdejsim foru, ktery pred pul rokem prestal dodavat CLEVO ale presel na MSI sasi, posledni mesic nabizi pouhe dva ze sesti notebooku od Cleva ale status resellera jako my ci jini, napr Mysn, si v zadnem pripade jiz nezalouzi. Tam tozit nakoupis a je problem si v zaruce nechat neco opravit, bud se vymluvi, nebo nereaguje nebo zmeni artikl a jednoduse je nema.

Dava smysl tedy tvorit vlakno zahranicni firme? Jiste ze ne, kazdy stat v EU ma vlastnim komunitu/forum kde jsou dane firmy a clevo resellers, kteri zde pusobi. My nikdy na Nemeckem foru nebo francouzskem foru nebudeme taktez.

Perlicka na zaver. Umax, ktery prodaval v CR notebooky a dodnes je stavi na sasich CLEVO, zde ma vlakno jak jinak nez UMax, coz dava perfektni smysl. Dnes uz notebooky neprodava, ma tam 4 roky stare sasi v nabidce vidim celkem 3 notebooky a nikdo ve vlaknu nesachoval se Sagerem, natoz jinymi subjekty ze zahranici.

Reaguji na swarmuv post z nehoz vyplyva, ze je to vlastne to same, ze siroka verejnost zna Goldmax a tedy i dalsich 50reselleru Clevo pusobicich na svete a patrime do jednoho pytle na ceskem foru, coz z principu veci neni prece mozne. Goldmax si image znacky a vseobecne povedomi o produktech spolecnosti vybudoval a stale na tom pracuje, nic neni zdarma tak budme prosim trochu fer a nehazme vse do jednoho pytle....
Naposledy upravil(a) Bangla dne 29 srp 2012 10:38, celkem upraveno 1 x.
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 29 srp 2012 10:34

No hezky jsem si početl.Leccos dává smysl co píše Bangla.O jiném se dá diskutovat.Je třeba to přehodnotit.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 29 srp 2012 14:21

Nevim, proč se tak čílíš. Píšu tady svůj pohled a jestli ty ho vnímáš jako nepodložený nesmysl, tak mi laskavě uveď proč. Protože nic z toho, co si napsal, jako vyvrácení mého pohledu aplikovat nejde (klidně bych se rozepsal, pokud je potřeba). Moje zkušenost je taková, že lidi, co si kupujou a kupovali tyhle herní Cleva celkem maj představu o tom, že to přeprodává celá řada subjektů. Už mnoho let. Ostatně i na zahraničních fórech maj v tohle kupující jasno a korektně tam zmiňují původ clevo šasi s konkrétním modelem. Proč taky ne, problémy spojené s daným notebookem jsou v drtivé většině případů pro všechny prodejce společné.

Chápu, že ty bys byl nejradši, kdyby se o těch noteboocích mluvilo jako o goldmaxech (což třeba mě připadá zvláštní, když ten prodávaný produkt se jmenuje eurocom xxyy; Alza přece HP ProBook také neprodává jako Alza GigaMax) a vše ostatní bylo zakázané. Tady je fórum, kam chodí hlavně lidé, co se o tom chtějí něco dozvědět (ti ostatní hodí peníze na stůl v nejbližším obchodě s notebooky) a nevidím důvod, proč jim zatajovat původ těch notebooků. Vždyť to přece nemá logiku. Logiku by tvoje argumentace (tj. "my tu půjčujeme na recenze", "my tu sponzorujem herní cosi",...) měla ve chvíli, kdyby tohle fórum pro tebe byl reklamní prostor (což by se podle toho PR, které si tu děláš, mohlo zdát) a byl jsi dohodnutý s provozovatelem na nějakém finančním vyrovnání. Nevím, jestli to tak je, ale pokud to tak je, tak mě nikdo neupozorňil.

Podle mě je naprosto v pořádku, když se tu bude řešit, že se více méně ten samý základ dá v různých konfiguracích koupit u různých prodejců, kteří se kromě nabídky komponent líší logicky také úrovni podpory, servisním pokrytím a dobou reklamace. Diskuze o tom, zda jeden prodejce má nižší cenu, zda u jednoho se musí poslat notebook do německa na vlastní náklady a zda jeden pak z ČR stejně reklamovaný notebook posílá na diagnostiku do Kanady je podle mě zcela korektní a přínosná (stejně jako srovnání). Přínosná možná není pro tebe, ale pro někoho, kdo uvažuje o koupi přínosná, rozhodně je. Chceš se snad se mnou o tomhle přít?

K tomu povědomí. Těchto herních notebooků jsem viděl v okolí stejně před goldmaxem i po goldmaxu, a třeba přestože kolem sebe vidím Cleváčů celkem dost, GoldMaxa jsem neviděl na živo jediného. Nevyvozuju z toho žádné velké závěry, jen prostě o nějaké jeho dominanci s Clevo notebooky v ČR docela pochybuju. To je vše.

Pokud jde o kvalitu služeb německých resellerů, kterou tady usuzuješ z toho, jak sám říkáš, mizivého procenta, viděl jsem tam, že se vlastně ti lidé vždycky dohodli a ti, kteří nebyli líní tam zavolat a dohodnout to přímo, ti měli problém vyřešený v docela rozumném čase. Stejně tak jsem tu četl i o zamítnuté reklamaci eurocomu (zakoupeného přes goldmax). Vyvozovat se z toho dá cokoli, ale z principu to třeba na mě působilo 1:1.

Ještě si dovolím jednu analogii. Podle mě je úplně stejně korektní, když se řeší ve vláknu o nějakém DELLáckém notebooku, zda ho koupit na Alze s rozšířenou RAMkou zdarma, na czc.cz za nižší cenu, nebo v německu s možnosti konfigurace s lepším dispejem. Pokud by se dal koupit DELL Vostro v Číně za polovinu ceny, taky by mi přišlo korektní, kdyby to tu někdo v daném vláknu řešil.

Bangla
= K O M E R C E =
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 29 srp 2012 14:54

K tématu jsem se již vyjádřil Swarme, uvedl jsem jistá fakta a tím to pro mne končí. My se prezentujeme jako EUROCOM/GOLDMAX, který staví notebooky na šasích CLEVO, což je jednoduchá pravda. Ponižování "Alza GigaMax nebo Alza TurboMonster" k poloprofesionálovi moderujícímu forum, resp. hlavnímu recenzentovi webu nepatří už z toho důvodu, že by jsi měl v případné recenzi našeho stroje přistupovat již od počátku nestranně a s odstupem, to však z tvé pramenící skepce a zesměšnování bohužel nehrozí. Nadále to můžeme rešit v soukromé zprávě, rád ti předám list veškeré konkurence, kterou v EU máme (40 subjektů), pokud se ti zdá, že bychom rádi konkurenci eliminovali. Já jsem pro oddělená vlákna, tedy jak zahraniční subjekt, tak domácí, což dává smysl.

Tomáš (Deeger) zde neuvedl jedinou výtku vztahující se k službám, které jsme mu poskytli. Stačí pročíst jeho feedback několik stran zpět, který je velice poztivní a své chyby si je plně vědom - reklamace pro nás znamenala další náklady, které nám nikdo neuhradí. To vše kvuli dobrému jménu.

Pro tvoji informaci, pouze 20% zákazníků si NB pořizuje pro herní účely.
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Zpět na „notebooky - ostatní značky“