![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Z mého pohledu:
O DevilTech a XMG jsem se dozvěděl přes notebookchcek kde mají reklamu. DevilTech už teď ne ,ale měl jí tam. Na notebookcheck testují XMG ,DevilTech a pak i jiné CLEVO. O pár dalších skladačů CLEVO šasi v Německu vím ,ale nejvíc důvěryhodně působí DevilTech a XMG.
O Goldmax jsem se dozvěděl přes PCtuning kde je občas nějaká recenze. Samozřejmě recenze jsou i jinde třeba na DD a Extranotebook.
To že by mělo XMG nebo DevilTech problémovou reklamaci bych neřekl. U DevilTech si jen zaplatíš za dopravu že jim to musíš poslat. XMG to nevím ,ale četl jsem že když jim napíšeš či zavoláš (AJ umí oba dva) tak pro NB ti přijede DHL kterým to oni posílají a ne debilním UPS který neumí ani zavolat že přijede.
Samozřejmě Goldmax má PPL takže náklady neplatíš ,ale to hlavně proto že je to v zemi ČR. Kdyby jsi byl v Německu a koupil tam od DevilTech tak taky za dopravu neplatíš. XMG tuším co jsem koukal mají že po Německu rozváží zdarma a dopravu neplatíš vůbec. U DevilTech si nejsem teď jist.
Jelikož jsem chtěl pořídit nový NB (nakonec s toho sešlo) tak jsem se ptal XMG. Celkem mě překvapili že odpovídali prakticky okamžitě. Sice v konfigurátoru nenabízí nějaké premium display co Goldmax ,ale prý není problém jim o to říct a oni vám ho dají. U nového CLEVO P370EM je premium display v základu. U DevilTech je toto nemožné ,protože když jsem se jich na to ptal tak odpověď byla taková že tyto věci chtělo prý hrstka lidí tak proto to stáhli. Ale slot na třetí disk místo mechaniky klidně udělají.
Jediné co celkem zamrzí u těchto výrobců je záruka na zdroj jen 6.měsíců ,ale podle zákona co já vím je to součást přístroje takže by to mělo být na stejnou záruku co má NB. S toho důvodu plyne že bych se dohadoval a požadoval to. Určitě si totiž nemohou upravit zákon pro sebe.
No a abych to sesumíroval tak si osobně myslím že ten kdo takové NB kupuje tak ví asi co chce a má trochu rozhled a né přijít do obchodu vytáhnou prachy a říct ,,dejte mi třeba tento model''.
Plus co má Goldmax je skvělá podpora a domluva pro zákazníka. Taky má (i když teď nový P170EM ne) českou klávesnici. Pro mě je ta klávesnice nepodstatná. Jsem na NB každý den takže si klávesy pamatuji kde jsou. Abych dokončil tak Goldmax má v konfigurátoru rovnou možnost větší nabídky a nemusí se výrobce ptát tak jako u DevilTech či XMG zda mu to dají.
XMG má taky dobrou komunikaci a podporu. Nemají sice takový konfigurátor jako Goldmax ,ale stačí se jich zeptat a snaží se vyhovět.
DevilTech no tak ten už moc dobrou komunikaci nemá jen když jim zavoláte tak to vám řeknou hned. Nejvíc mě ale na nich štve že nedodají číslo balíku a musíte o něj nesmyslně žádat a než vám po e-mailu odpoví tak máte balík doma přes UPS které neumí zavolat a nebo je chyba u DevilTech že mu nepředali číslo telefonu na příjemce.
Teď to hlavní a určitě nejsem sám. Každý výrobce má něco a každý zákazník to bere jinak. Cena ta hraje v dnešní době asi hlavní roli a tu má DevilTech a XMG na úrovni. Za to Goldmax moc ne ,ale je to dáno spíš tím že cenu diktuje Kanadský Eurocom který není moc levný ani v Kanadě/USA kde je levnější a stejně dobrý Sager a takový XOTIC nabízí ještě větší a asi největší škálu konfigurovatelnosti.
Tot můj názor
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)