NTB za 20k-25k s co nejlepším výkonem a kvalitou
-
- občas něco napíše
NTB za 20k-25k s co nejlepším výkonem a kvalitou
Zdravím,
potřeboval bych asistenci při výběru notebooku
Mám celkem jasno, jaký HW bych chtěl v této cenové kategorii. Procesor i5 Ivy Bridge, HDD 500GB+ (7200 ot), grafika GeForce 630M a lepší (nebo alternativa u AMD), USB 3.0, velikost display 15.6 s rozlišením 1600x900, asi ne Full HD kvůli většímu rozlišení (snížení výkonu ve hrách) ale chtěl bych víc než 1366x768, výdrž baterie 2h+.
Momentálně mám Lenovo ThinkPad Edge 15 0301-FGG (i3 Sandy 2,4Ghz, 4GB DDR3 1333MHz, Intel HD Graphics)
Hlavně bych potřeboval poradit ohledně kvality notebooků (nechci nejnižší řady např.: IdeaPad, ale takový střed mezi cenou, kvalitou a výkonem).
Nebudu na něm hrát všechy nejnovější hry. Jediný co budu hrát je Lord of the Rings Online + sem tam něco staršího/novějšího.
Zatím uvažuji o Lenovo ThinkPad Edge E530
Protože mám jeho první generaci a přítelkyni jsem vybral z druhé generace Edge E520 (i5 2,4Ghz, Radeon HD 7XXX) a je lépe konstrukčně řešený a hlavně se mi líbí chlazení o proti mému.
Další po kterém pokukuji je MSI GE60
Tady si nejsem jistý parametrama co udávají prodejci u HDD (5400ot vs 7200ot) a RAM (1333 vs 1600). Problém to je u HDD, protože jednoznačně chci 7200ot, u RAM nebude takový rozdíl ve výkonu.
A hlavně se chci zeptat na kvalitu notebooků MSI protože s nimi nemám žádnou zkušenost.
Prosím poraďte jak je to s kvalitou u nové řady ThinkPad Edge a také u MSI GE60. Popřípadě jinou alternativu s obnobným HW a v cenové relaci 20-25k.
Ještě jsem slyšel že jsou kvalitní Sony VAIO.
Díky Ondra
potřeboval bych asistenci při výběru notebooku
Mám celkem jasno, jaký HW bych chtěl v této cenové kategorii. Procesor i5 Ivy Bridge, HDD 500GB+ (7200 ot), grafika GeForce 630M a lepší (nebo alternativa u AMD), USB 3.0, velikost display 15.6 s rozlišením 1600x900, asi ne Full HD kvůli většímu rozlišení (snížení výkonu ve hrách) ale chtěl bych víc než 1366x768, výdrž baterie 2h+.
Momentálně mám Lenovo ThinkPad Edge 15 0301-FGG (i3 Sandy 2,4Ghz, 4GB DDR3 1333MHz, Intel HD Graphics)
Hlavně bych potřeboval poradit ohledně kvality notebooků (nechci nejnižší řady např.: IdeaPad, ale takový střed mezi cenou, kvalitou a výkonem).
Nebudu na něm hrát všechy nejnovější hry. Jediný co budu hrát je Lord of the Rings Online + sem tam něco staršího/novějšího.
Zatím uvažuji o Lenovo ThinkPad Edge E530
Protože mám jeho první generaci a přítelkyni jsem vybral z druhé generace Edge E520 (i5 2,4Ghz, Radeon HD 7XXX) a je lépe konstrukčně řešený a hlavně se mi líbí chlazení o proti mému.
Další po kterém pokukuji je MSI GE60
Tady si nejsem jistý parametrama co udávají prodejci u HDD (5400ot vs 7200ot) a RAM (1333 vs 1600). Problém to je u HDD, protože jednoznačně chci 7200ot, u RAM nebude takový rozdíl ve výkonu.
A hlavně se chci zeptat na kvalitu notebooků MSI protože s nimi nemám žádnou zkušenost.
Prosím poraďte jak je to s kvalitou u nové řady ThinkPad Edge a také u MSI GE60. Popřípadě jinou alternativu s obnobným HW a v cenové relaci 20-25k.
Ještě jsem slyšel že jsou kvalitní Sony VAIO.
Díky Ondra
Naposledy upravil(a) BigO.Henry dne 03 zář 2012 16:36, celkem upraveno 1 x.
-
- občas něco napíše
To jsem zapoměl Na práci mám firemní, takže svůj chci hlavně na filmy/hry. Lenovo co mám mi vyhovuje až na výkon Přítelkynina E520 je výkokem celkem OK, takže počítám s trochu výkonějším.
Proto uvažuji o té E530 a je to takový kompromis mezi IdeaPad a klasickym ThinkPad.
U toho HDD bych přece jen chtěl těch 7200ot. Je to docela znát. Popřípadě bych ho koupil extra a vyměnil.
Proto uvažuji o té E530 a je to takový kompromis mezi IdeaPad a klasickym ThinkPad.
U toho HDD bych přece jen chtěl těch 7200ot. Je to docela znát. Popřípadě bych ho koupil extra a vyměnil.
-
- občas něco napíše
To vím, že za tu cenu seženu výkonější IdeaPad a jiný rozvrzaný plasty
Jenže jak jsem psal, chci kompromis mezi cenou/výkonem/kvalitou, což se o těch nejnižších řad říct nedá (jeden IdeaPad jsem měl po roce používání v ruce a pár jiných low-end notebooků)
Jen jsem se chtěl ujistit v kvalitě nových ThinkPad Edge a jak je na tom MSI s kvalitou. To jsem si ověřil, takže díky za odpověď
Jenže jak jsem psal, chci kompromis mezi cenou/výkonem/kvalitou, což se o těch nejnižších řad říct nedá (jeden IdeaPad jsem měl po roce používání v ruce a pár jiných low-end notebooků)
Jen jsem se chtěl ujistit v kvalitě nových ThinkPad Edge a jak je na tom MSI s kvalitou. To jsem si ověřil, takže díky za odpověď
-
- občas něco napíše
Edge trpi pulzujicim vetrakem, takze bych poseckal s koupi, nez Lenovo vyda fix BIOSu, kterej to konecne spravi...
Naposledy upravil(a) zac.je.toho.loket dne 04 zář 2012 19:48, celkem upraveno 1 x.
No ty Edge taky nejsou žádná výhra.Zpracování ujde,ale ten vnitřek co tam dávají-hanba mluvit.(mám za to ,že se to dělá tak aby to přežilo jen záruku)Python.P píše:IdeaPda i to MSi je bída, pokud chceš něco lepšího (kvalitnějšího) -> Edge
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
-
- občas něco napíše
Python.P píše:Edge má tu velkou výhodu že když se dobře nastaví tak ventilátor nemusí vůbec jet
To by me dost...
Pres Power Manager jde vypnout? TPFanControl na E530 nefunguje.
Co jsem zatim vypozoroval, tak po zapnuti je vetrak v necinnosti. Sepne se priblizne po pul az trictvrte hodine nenarocne prace (Office, Photoshop, web) a pak zacne ono pulzovani
-
- občas něco napíše
Tak jsem provedl obrat Nakonec jsem si vybral Dell Vostro 3560 N-3560-P3-004BR z těchto důvodů:
1. i7 Ivy Bridge
2. 8GB RAM 1600
3. HDD 750GB 7200ot
4. přijatelná grafická karta - AMD Radeon HD 7670M
5. FullHD display
6. z části hliníková konstrukce
7. podsvícená klávesnice
8. záruka 3 roky
Jelikož to budu kupovat na firmu, tak cena bude 22-23k
1. i7 Ivy Bridge
2. 8GB RAM 1600
3. HDD 750GB 7200ot
4. přijatelná grafická karta - AMD Radeon HD 7670M
5. FullHD display
6. z části hliníková konstrukce
7. podsvícená klávesnice
8. záruka 3 roky
Jelikož to budu kupovat na firmu, tak cena bude 22-23k
-
- občas něco napíše
No, ale obávám se, že ten Asus nebude extra odolný. Notebook docela často nosím v batohu, takže odolnost je jedním z požadavků. I když osobně nevím, jak na tom Asus s odolností je.
Jinak nepotřebuji co největší výkon za každou cenu. Jde mi o to, abych měl notebook, který je odolný a se slušným výkonem za rozumnou cenu. Jediný co na tom budu hrát je The Lord of the Rings Online, popřípadě sem tam nějakou gamesu.
Herní desktop jsem dal pryč, takže ho nepotřebuji nahrazovat herním notebookem
Edit: Koukám že má váhu 3,5-4kg, to je trochu moc
Jinak nepotřebuji co největší výkon za každou cenu. Jde mi o to, abych měl notebook, který je odolný a se slušným výkonem za rozumnou cenu. Jediný co na tom budu hrát je The Lord of the Rings Online, popřípadě sem tam nějakou gamesu.
Herní desktop jsem dal pryč, takže ho nepotřebuji nahrazovat herním notebookem
Edit: Koukám že má váhu 3,5-4kg, to je trochu moc
Zpět na „Jaký vybrat notebook“