Notebook na VŠ -> ultrabook? - internet, filmy, CATIA, CA

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Kowyss
občas něco napíše

Příspěvekod Kowyss » 25 zář 2012 12:46

Zdarec,mám dotaz na zakladatele vlákna.

Potřebuju taky něco pokoupit a hlavně to potřebuji na 3D CAD.Neumim si představit jak se dá kreslit na 13´´ displayi, ale třeba mě autor vyvede z míry.Potom jestli mohu poprosit, jestli si už na tom zkoušel rozběhat sestavu třeba právě v Catii, jak to zvládá ta dedikovaná grafika a standartně dodávaná RAM.

Váham mezi tvým zenem a lenovem S430 v prakticky stejný konfiguraci(až na SSD disk)..Tím směřuje další dotaz, jestli systém fakticky lítá rychleji než na plotnovým disku.

Díky

wern_er
guru

Příspěvekod wern_er » 25 zář 2012 12:53

Disk je největší brzdou dnešních NTB či PC. SSD disk výrazně urychlí práci se systémem a jeho odezvu (především v náročných aplikacích, které si odkládají data na disk i ve větším - např. Photoshop aj.). S plotnovým diskem je to nesrovnatelné (především díky několikanásobně nižší přístupové době, samozřejmě i díky rychlosti zápisu a čtení).
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

Oudis
občas něco napíše

Příspěvekod Oudis » 26 zář 2012 15:29

peppers píše:tak sem ho nakonec zase uspesne vratil, ten spodni dil byl hodne uvolnenej i kolem touchpadu a navic mi zaclo blbnout podsviceni klavesnice a funkcni klavesy obecne, ted se rozhoduju jestli ho koupit znova :)

Tak to jsi asi narazil na hodně špatný kus...to je škoda, já takové problémy vůbec nemám (ťuk, ťuk :-) ) Ten uvolněný kryt jak jsem psal se vyspravil sám od sebe rozebráním a opětovným složením - už se nikde nic nehýbe.

Kowyss...
kreslit na 13" asi nebude žádný med, plánuju ještě koupi monitoru na kolej, ale musím říct, že když jsem jen tak na rychlo zkoušel něco rozjet v CATII, tak na tom rozlišení FHD je to paráda. :-) opravdu se to celkem dá, ale ten ext. monitor bude samozřejmě lepší. Rozjel jsem tam kvůli Tobě na rychlo nějakou sestavu převodovky a jede to celkem plynule i na HD4000 ať s tím otáčíš jak chceš na tu dedikovanou to je o fous lepší, ale jak říkáš kámen úrazu bude RAM, protože za normálních okolností se pod 2,5GB nedostanu .. nevím proč (možná si má něco zarezervovaný grafika - těžko říct), ale každopádně to spolu s HDD je největší brzda. Osobně si myslím, že po přidání RAMek se plynulost hodně zlepší - přijde mi prostě přehlcen. Pokud mrkneš na youtube, tak hodně lidí si tam tu Ramku přidává a pochvaluje si to. Já mám od nich okoukanou tuhe http://www.alza.cz/corsair-so-dimm-8gb- ... 301440.htm a asi do ní půjdu, zase tolik to nestojí a věřím, že to bude znát.
A k tomu HDD s catchem...výrazný rozdíl jsem zaznamenal pouze při zapnutí nebo probouzení ze spánku ... to je opravdu fofr, jinak jsem rozdíl nepocítil:
Mezi tím S430 jsem se taky rozmýšlel, nakonec vyhrál ASUS a nelituju toho. U toho Lenova mě hodně odrazoval lesklý plast pod klávesnicí...nevypadá to nic moc. Zenbook je krasavec :-)

Peťa
občas něco napíše

Zenbook UX32VD-R4002X

Příspěvekod Peťa » 31 pro 2012 17:47

Ahoj Oudisi,
prosímtě, před nedávnou dobou jsem se tě ptala na rady ohledně koupi Asus Zenbooka, rozhodovala jsem se mezi dvěma modely a jelikož jsem si doteď žádný nepořídila a šetřila na ten tvůj - UX32VD-R4002X (hlavně kvůli vyššímu rozlišení), chci se tě optat, jak jsi s ním po 3 měsících spokojen? Přetrvává počáteční nadšení nebo si našel závažné mouchy? Vylepšil jsi nějaké komponenty? Asi se už někdo ptal, jak hodnotíš rozlišení, je písmo čitelné? Ještě jsem se koukala na nabídku Asusa a zaujal mě: [odkaz] ale vadí mi vzhledem k ceně rozlišení!! Vyplatí se investovat do tvého?
Díky za rady a tvůj čas Wink
Peťa K.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“