Samovolné vypínání notebooku (R500)
Pokud by jsi měl možnost, ještě by bylo dobré změřit při zátěži teplotu na konci heat-pipe trubice, zda se na ní teplo správně přenáší. Už jsem měl v ruce chladič s mikroskopickou dírou právě v heat-pipe, kde všechna kapalina utekla (při styku se vzduchem je z ní plyn) a chladilo se tak jen samotným blokem chladiče, který to ovšem nezvládal. Já to měřil infra teploměrem, ale teoreticky by mělo stačit i pouhým dotykem. Když má procesor cca 80°C, na konci heat-pipe by mělo být alespoň 60°C, což už dost pálí.
Lenovo ThinkPad T420s, Core i5, 16GB RAM, Samsung SSD EVO 840 500GB, Lenovo X200, IBM X31-dead
To je dobrý příspěvek. Díky. T400 už nemám u sebe, ale až budu rozebírat jiný komp, zkusím se na to podívat. Možná další bude ten můj - nechal jsem svou T60p týden v chladném pokoji, kde bylo asi 14°C a po zapnutí mi to hned píplo "fan error" a PC se vypnul. Už to jede normálně, ale dost mě to znepokojilo. Kluzné ložisko osy větráčku je máznuto speciálním syntetickým vysokootáčkovým olejem, který netuhne, tak by mě opravdu zajímalo, proč se zprvu nechtěl roztočit...
Nothing but a ThinkPad...
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“