Zdravím:)
Strašně se mi podle fotek a zatím známých parametrů zalíbil Thinkpad Twist od Lenova, přijde mi to jako ideální zařízení pro mě jako studenta VŠ. Obávám se ale dvou věcí - a) kam se u nás vyšplhá cena a za b) se domnívám, že s příchodem W8 se objeví spousta takovejhle convertible zařízení a nerad bych prohloupil tím, že koupím to první co se namane.
A tak se chci poradit, neví někdo o něčem lepším/cenově přijatelnějším, co by se mělo chystat na trh?:)
Potřebuji počítač, který když budu (minimálně 2x týdně) přenášet do školy a o víkendu s ním pojedu domů, tak ho ani neucítím. Aby jsem se s ním dobře vešel v autobuse, zároveň ale potřebuju, aby i přes malý rozměry měl normální a dobře použitelnou klávesnici. Vydrž aspoň 5 hodin na wifi, kvalitní zpracování, dobrý displej a výkon odpovídající skutečnému počítači, ne multimediálnímu image-makeru (bude zároveň sloužit jako počítač k dockování na koleji). A něco pro zasmání - tuhle nechutně nekompromisní kombinaci nechci rozhodně za víc než za 25 000, pokud možno co nejméně.
Díky moc za rady:)
Thinkpad Twist a jeho alternativy?
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Twist bude k dispozici od prosince od 20.000,- bez DPH, takže do nejlevnější konfigurace by ses s cenou vlézt měl. Už na předvánoční trh by se mělo dostat několik konvertibilních ultrabooků a bude jich postupně přibývat. TP twist se mi docela zamlouval. Za hlavní výhody považuji IPS displej, slitinovou kostru a klávesnici s trackpointem. Škoda, že nemá dokovací konektor.
lenovo ThinkPad T420i
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych počkal. Teď se toho objeví mraky.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Tak CZC už je prodává a verze s i5 je těsně pod limitem, což mě uplně netěší, už je to opravdu hraniční hodnota. Počkám si ještě na nějaké komplexnější recenze a uvidí se...
Nebo by mi někdo poradil vybrat něco uplně jiného? Ani si nejsem totiž jistý, jestli Twist vůbec splňuje moje požadavky:
Aby to byl skutečně plnohodnotný počítač, který pracuje svižně, a neni uplně bez grafického výkonnu (PS).
Na koleji dockuji, ale doma žádné periferie už nemám - potřebuju, aby byl notebook použitelný na práci i sám o sobě a tady se bojím velikosti displeje.
Kvalitní klávesnici (tady je pro mě hlavně otázka, jestli má plnohodnou velikost u Twistu, ale má po stranách ještě dost místa, tak snad jo...).
Abych ho necítil pokud možno ani v tašce přes rameno a vydržel aspoň 5 hodin na wifi.
No a aby byl použitelný i v malých prostorách - autobus, maličkaté stolečky v posluchárnách atd...
Nebo by mi někdo poradil vybrat něco uplně jiného? Ani si nejsem totiž jistý, jestli Twist vůbec splňuje moje požadavky:
Aby to byl skutečně plnohodnotný počítač, který pracuje svižně, a neni uplně bez grafického výkonnu (PS).
Na koleji dockuji, ale doma žádné periferie už nemám - potřebuju, aby byl notebook použitelný na práci i sám o sobě a tady se bojím velikosti displeje.
Kvalitní klávesnici (tady je pro mě hlavně otázka, jestli má plnohodnou velikost u Twistu, ale má po stranách ještě dost místa, tak snad jo...).
Abych ho necítil pokud možno ani v tašce přes rameno a vydržel aspoň 5 hodin na wifi.
No a aby byl použitelný i v malých prostorách - autobus, maličkaté stolečky v posluchárnách atd...
Těch 12,5 bude taková zlatá střední cesta mezi přenositelností a alespoň nějakým komfortem pro práci. U integrované grafiky Intel HD4000 bych se o výkon nebál, není vůbec špatná.
Lenovo Ideapad Y570 (i5 2450M, GT555m, 8GB RAM, W7HP)
Lenovo ThinkPad Edge E130 (Pentium 997, HD Graphics, 4 GB)
But I think we can put our differences behind us. For science. You monster.
Lenovo ThinkPad Edge E130 (Pentium 997, HD Graphics, 4 GB)
But I think we can put our differences behind us. For science. You monster.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“