ASUS S56CM-XX130H nebo MSI GE60 0NC-059CZ či jiný typ?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
frosty22
občas něco napíše

ASUS S56CM-XX130H nebo MSI GE60 0NC-059CZ či jiný typ?

Příspěvekod frosty22 » 29 říj 2012 11:44

Zdravím všechny,

plánuji si pořídit notebook, a chtěl bych poradit - jestli můžete doporučit. Využití notebooku bude čistě pracovní záležitostí, tj. prezentace / organizace a zejména programování, tj. server, atp.

Z tohoto důvodo využívám Linux distribuce, čili na notebooku mám v plánu Linux Fedora.

Zároveň mám i několik dalších požadavků, avšak bohužel kombinaci všech jsem přímo v notebooku nenašel, ale některé nejsou tolik důležité:

1) Jsem zvyklí na fullhd rozlišení, čili ideálně 1920x1080 a 17", na druhou stranu bych sia si zvykl i nyní klasiku 15" + 1320x768

2) Rozhodně numerickou klávesnici, bez ní bych si asi už hůře zvykl, ikdyž ...

3) Docela uvažuji nad SSD disky, jelikož si myslím, že by to mohlo dost zrychlit systém - co vy na to? Nějaké zkušenosti, zda tam je opravdu podstatný rozdíl nebo je rozdíl v instant on, tj "při nabootování"

4) Ideálně by mohl vydržet delší dobu na baterii - čím déle tím samozřejmě lépe :)

5) Trošku výkonnější, žádný Asus eee :) Potřebuji aby systém nezamrzal a necukal, ale prostě to jelo :)

S těmito všemi požadavky jsem bohužel přímo nepochodil, nalezl jsem pouze nějaké stroje (MSI AlienWare apod.), které jsou již trošku bitevní stanice za 60 kolíků :)

Co se týče ceny, tak tady jsem trošku flexibilní, v podstatě takovéhle požadavky jsou u notebooků okolo 20 tisíc a výše. Zároveň jsem však našel dva notebooky, které mě zaujali:

Za prvé - ASUS S56CM-XX130H
A druhý - MSI GE60 0NC-059CZ

Bohužel oba nesplňují vše, Asus nemá ono rozlišení a monitor, což MSI má, ale oproti tomu je zase lehčí přenositelnější a má SSD disk, což zase MSI nemá :)

Co si myslíte? Případně víte o jiné zajímavé volbě pro programátora :) Děkuji!

Homethread

Příspěvekod Homethread » 29 říj 2012 11:49

Pri Vasem zamereni si myslím že ani jeden z nich neni vhodný. Spis to chce pracovni notebook.

http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-edge- ... sNotebooky

frosty22
občas něco napíše

Příspěvekod frosty22 » 29 říj 2012 16:40

Pracovní notebook? Ono já vždycky bral toto označování notebooku v eshopu - pracovní / herní / stylový za podstatě nezajímavé, respektive že je to řazeno jednoduše:

1) Má to dobrou grafiku -> tak je herní
2) Vypadá něčím zajímavě - hi-end, či je malý/úzký/hliníkový -> tak stylový
3) Není ani jedno a je to klasika -> tak pracovní

či jsou v tom větší rozdíly - co byste označil za pracovní notebook? A proč si myslíte, že toto nejsou pracovní notebooky nebo, co je na nich zlého? Děkuji za názor!

Homethread

Příspěvekod Homethread » 29 říj 2012 17:06

Pracovni notebook ho označuje sám vyrobce a jde hlavne o softwarovou podporu, záruku, dokovani a podobne. Pracovni notebooky se delí samozrejme dle cenove relace, respektíve jestli jsou určené pro malé/strední/veľké firmy. Vyrobce u techto notebooku ráta s provozovanim site, programovanim a používaním linuxu.
Dle vašich pozadavku potrebujete hlavne matny display, dobrí procesor a výbornú softwarovu podporu.
Tenhle Lenovo notebook neni radne orezavatko jak jste napsal :-), disponuje veľmi dobrou vydrží na baterii a je primárne urcen pro práci.

frosty22
občas něco napíše

Příspěvekod frosty22 » 29 říj 2012 18:00

Ne, ne, ne takhle jsem to nemyslel s tím ořezávátkem :) Já jsem si nevšiml, že jste přiložil odkaz, čili to byla obecná reakce, jelikož jsem neočekával, že ta kategorizace bude mít větší váhu. Velice děkuji za objasnění a názor, jistě se tím budu řídit

quasimodo
píše často

Příspěvekod quasimodo » 29 říj 2012 19:17

Pracovní notebook by měl déle vydržet, měl by být lépe zpracovaný atd. Podívejte se tedy po Lenovu, HP nebo Dell.
Nějaké návrhy, budou pro Vás jistě vhodnější než Vámi vybrané multimediály:
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge ... 342522.htm
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge ... 344682.htm
http://www.alza.cz/hp-probook-6470b-d333955.htm
http://www.alza.cz/dell-vostro-3560-str ... 340681.htm
Disponují zpravidla rozšiřitelnou zárukou a velmi dobrým zpracováním vhodným pro každodenní mnohahodinový provoz.

frosty22
občas něco napíše

Příspěvekod frosty22 » 29 říj 2012 19:41

Děkuji za informace, dohromady jsem se ptal ještě na dalších fórech a bavil se i několika lidmi, a opravdu je to všude stejné .. respektive všechny doporučené modely jsou hranaté ošklivé krabice :) To nemyslím teď nikterak zle, jenom mě to docela překvapilo, že tedy pracovní notebook, za částky 25 - 35 tisíc a všechny jsou stejné "mohutné" černé krabice :)

quasimodo
píše často

Příspěvekod quasimodo » 29 říj 2012 20:26

Je to prostě tak, všechny jsou podobné a sterilní, ale narozdíl od pestrobarevných notebooků pro běžné uživatele vám poskytnou kvalitu a dlouholetou bezchybnou funkci.

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 29 říj 2012 20:45

Tady máš recenzi na kvalitní kousek, když chceš image na práci.
Třešničkou je kvalitní IPS panel.
http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... brand=SONY
Asus ROG Strix G18

frosty22
občas něco napíše

Příspěvekod frosty22 » 29 říj 2012 21:51

Jo tenhle vypadá hodně dobře, v podstatě je to teď jeden z mých favoritů .. z druhé stránky jsem dost uvažoval, že bych zkusil MacBook .. to je trošku specifická záležitost, to ano - ale pár kolegů znám co na tom programují, takže snad některého ukecám, abych mohl zkusit, zda-li onen systém není nakonec to co hledám - mám totiž i obecně problém s volbou vhodného systému - na Windowsech postrádám bash, balíčkovací systém pro práci, takže na tom nerad programuji, oproti tomu s Linuxy jsem doposud měl dost problém s některými hardwarovými součástmi - ovladači a občasné zamrzání či podobně.

Čili teď mám v plánu si zkusit někde sehnat MacBook na zkoušku - a pokud by ten systém nebyl, to co hledám, tak potom je Sony Vaio zatím na druhém místě mezi favority.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“