Mam takový malý problém s rychlostí přenosu souborů mezi mým notebookem Compal FL91 a PC.Propojil jsem je kříženým kabelem typu CAT.5e 24AWG,obě síťové karty by měly zvládnout teoretické rychlosti 10/100Mbps.Přesto rychlost přenosu kolísá pouze v rozsahu od 200KBps do 1200KBps.Je ale zvláštní,že pokud zapnu bluetooth, tak se rychlost přenosu zvýší na 8MBps,ale po 1 minutě se zase sníží na 200-1200KBps.Když ho pak vypnu tak se rychlost opět na 1 minutu zvýší na 8MBps.Takhle to musím pořád přepínat abych dosáhl vyšších rychlostí nebo můžu použít tlačítko pro přepínání bezdrátové komunikace,což má stejný účinek,ale pouze v pozici ON(jako bych zapnul bluetooth).Pokud ale data odesílám,tak je vše v pořádku nezávisle na bluetooth.Myslím,že to není úplně normální.I při propojení s jiným PC problém přetrvává.Poraďte mi prosím jak to vyřešit nebo čím to je.
Tak mě napadlo,že se ta síťovka po zapnutí/vypnutí bluetooth přepne z 10megabitového modu do 100megabitového modu.Ale nevim jak zajistit,aby byla pořád v tom 100Mbps modu a aby to neovlivňoval bluetooth.
edit:Problem jsem castecne vyresil.Nastavil sem ve vlastnostech sitovych karet vsude kde to slo 100Mbps rezimy a pouzil jsem na kopirovani program Total commander(s nim rychlost kolisa od 2 do 10MBps,ale spis kolem tech 10MBps).Pri kopirovani pres pruzkumnik je rychlost stale jen 200-1200KBps.Pokud zapnu/vypnu bluetooth,tak se rychlost prenosu pres pruzkumnik zvysi na tech asi 8MBps a pres Total commander se rychlost ustali na 10MBps. Divny.
Podivné chování síťové karty a bluetooth
Podivné chování síťové karty a bluetooth
Compal FL91 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz 4MB L2 cache • 2 GB RAM 667 MHz • Intel GMA 3100 • Seagate 160 GB , 5400 rpm • WiFi-Draft n , BlueTooth • Win XP)
Ja mam se "siti microsoft" dobre zkusenosti co se tyce rychlosti. Ale musis mit vhodny firewall na obou stranach, pripadne si trochu pohrat s nastavenim site.
takove Kerio dokaze rychlost zkrouhnout az o 1/3 podle mych zkusenosti. na obou stranach pouzivam JeticoPF. Navic muzu veci z druheho pocitace okamzite spoustet coz s FTP nejde.
FTP je oproti siti microsoft velice rychle a pohodlne reseni (nez nekde neco nasdilis a spojis tak to trva, navic je to casto bezpecnostni riziko.) FTP mi bezi porad jako sluzba a mam tam vytvorene profily pro ruzne lidi a ruzne prilezitosti. Po pripojeni do site staci zadat jmeno a heslo a hned se stahuje. Ale nemuzu nic spoustet pokud to nestahnu. Jako FTP server pouzivam FileZillu...je zdarma, stabilni, rychla, umi vsechno co potrebuju.
takove Kerio dokaze rychlost zkrouhnout az o 1/3 podle mych zkusenosti. na obou stranach pouzivam JeticoPF. Navic muzu veci z druheho pocitace okamzite spoustet coz s FTP nejde.
FTP je oproti siti microsoft velice rychle a pohodlne reseni (nez nekde neco nasdilis a spojis tak to trva, navic je to casto bezpecnostni riziko.) FTP mi bezi porad jako sluzba a mam tam vytvorene profily pro ruzne lidi a ruzne prilezitosti. Po pripojeni do site staci zadat jmeno a heslo a hned se stahuje. Ale nemuzu nic spoustet pokud to nestahnu. Jako FTP server pouzivam FileZillu...je zdarma, stabilni, rychla, umi vsechno co potrebuju.