MSI GE60
MSI GE60
Zdravím, měl bych otázku ohledně herního nota GE60
Při výběru mého nového notebooku jsem narazil na GE60, na první pohled se mi zalíbil, ale..
v hodně recenzích a komentářích jsem se dočet že se tenhle not přehřívá (někde hodonty dosahovaly až 100 °C!), tak jsem se chtěl zeptat tady jestli tento notebook někdo má a jak je na tom s chlazením a případně by mi zajímalo jestli když si vyberu tu nejslabší konfiguraci tohohle nota s procesorem i5 (2 jádra) a slabší grafikou místo i7 (4j) s lepší graf. budou teploty nižší a případně o kolik (o kolik si myslíte že by mohl být rozdíl)..
odkaz slabší konf. http://www.alza.cz/msi-ge60-0nc-059cz-d334594.htm#popis
předem děkuji za vaše odpovědi
Při výběru mého nového notebooku jsem narazil na GE60, na první pohled se mi zalíbil, ale..
v hodně recenzích a komentářích jsem se dočet že se tenhle not přehřívá (někde hodonty dosahovaly až 100 °C!), tak jsem se chtěl zeptat tady jestli tento notebook někdo má a jak je na tom s chlazením a případně by mi zajímalo jestli když si vyberu tu nejslabší konfiguraci tohohle nota s procesorem i5 (2 jádra) a slabší grafikou místo i7 (4j) s lepší graf. budou teploty nižší a případně o kolik (o kolik si myslíte že by mohl být rozdíl)..
odkaz slabší konf. http://www.alza.cz/msi-ge60-0nc-059cz-d334594.htm#popis
předem děkuji za vaše odpovědi
Čau. Nevím jak majitelé tohoto NB tady na fóru, ale třeba zde http://www.notebookinfo.de/produkte/msi ... 006/#Tests měli s i5/N650M teploty kolem 35°
- Chlebovnik
- guru
Včera jsem jej koupil. Zatím jsem přehrával jen nějaký Blurayrip a teplota na spodku notebooku byla v pohodě. Pokud srovnám se 14kou Gigabytem cca 3roky staré tak ani před koncem filmu nijak do postele netopil, jen jemné teplo pod procesorem což je oproti tomu předchozímu dost rozdíl bylo tam T4500 pokud se nepletu nějaké starší C2Duo taky s TDP kolem 35W jhako ta i5. Dovolím si odhadnout že chladnější jak i7 bude aspoň o rozdíl 10W TDP kdy 45W má ta i7. Ve hrách ale bude žrát víc ta grafika tak se uvidí. Jinak mám jej s Win8 a pohoda ten display ocením na střecháh a půdách kam je ten notes pro mě primárně určen .
-
- občas něco napíše
Rec.
Notebook vlastním, má matny displej, má užasné barvy, dokonce je to jeden mezi top notebookama. Druhá věc notebook se vůbec nepřehřívá, sice je chlazení hlučnější než u Lenova, ale vše je dobře uchlazeno i u náročných her. Kvalita zpracování je třošku horší, nehorší je asi mechanika, tu bych radši ani neměl, hlučná a blbě vyřešená. Jinak lesklé plasty otřes, jinak s tímto notebookem naprostá spokojenost, vyzvyhl bych predevsim obraz, výkon, zvuk, chlazeni. klavesnici ackoli zde mám vyhradu, obetoval bych numericky blok, za cenu ze by klasicka klavesnice rozsirila rozestupy.
Bluetooth :(
Neni. Zjistil jsem že je to rozšireny problem... Zařizení a tiskarny. To kurvaaaa nechapu. Můj GX700 takove problemy nemel. Začina mně MSI srat! Prostě bluetooth tam jě ale nefacha pač W7 64 neumi činsky driver i když jsou vyrobeni ve stejne zemi. Zřejmě to bude tim že neexistujě činska mluva ale milion dialektu.
MSI GE60 0ND-465XCZ W7
Já to asi nechápu. Po instalaci jakých zbývajících driverů nejede? resp.jaký bylo pořadí instalace těch driverů? Co mě tak v rychlosti napadá - máš nainstalovaný S-bar? Je to na zprovoznění kláv.zkratek u msi. A druhá věc, nemůžou tam být problémy s kompatibilitou? Je tam BT 4.0, mě dřív párování 3.0 a 2.0 docela blblo. Podle stránek ovladačů by to měl být dokonce přímo intel hw, tam bych to asi nečekal...
BT
Jo S-Bar mam. Dokonce si to umim zapnout Fn + F9 Prvni instaluji desku, čipset a t.d. Po drůhe instalaci W7, prvni čipset a pak BT. Funhuje. Pak GPU a zbytek. Co jsem si dokazal přečist na En forech, je to docela rozšireny problem.
MSI GE60 0ND-465XCZ W7