Lenovo E330

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
hbboy
občas něco napíše

Lenovo E330

Příspěvekod hbboy » 28 lis 2012 21:10

Dobrý den kolegové, včera jsem si koupil tento notas
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

koupil jsem si ještě jeden SSD disk, s tím že ho zkusím do tohoto notebooku a pokud tam nepůjde dám ho do herního pc a sem koupím jiný
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2AN35B1OJR

Můj záměr byl dát tam SSD disk a na něj dát windows 7, neboť 8 mě moc neuchvátili. Původní disk 500 GB je však na konci skosený a tento ssd disk se tam vejde v pohodě, ale jak není seseknutý tak tam pořádně není zacvaknutý na kontakty - nevím zda tedy pomůže koupit verzi 7 mm vysokou.

Druhý problém když dám do notebooku usb flasch disk do usb 2.0 z instalací windows 7 at to v biosu nastavuji jak nastavuji, tak se instalace nespustí. Vůbec to nereaguje, najíždí to pořád z HDD. Přitom původní notebook S205 tam to šlo nainstalovat v pohodě.

Nyní jsem tam vrátil původní 500 GB disk a zkoušel prostě aby počítač najela instalace windows 7 a pořád mi to nejde, ale někde na fóru jsem četl, že si to tam lidi do tohoto typu normálně přes flasku nahráli.

Nevím zda tedy koupit užší 7 mm vysoký SSD disk a na něj se to nějak pokusit dát ty sedmičky. Nebo si půjčit externí mechaniku a opět koupit 7 mm ssd disk a udělat tam kopii systému z HDD 500 gb a jet na osmičkách.

Poraďte ????

Python.P
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Python.P » 29 lis 2012 06:30

7mm vyskoý ? to je pak 9,5mm

a podle Lenova tam jde ten i ten ;)

http://support.lenovo.com/en_US/detail. ... D=PD024702

1. zkus udělat foto, podle tvého popisu jsem to osobně nepochopil
2. Máš dobře udělanou flashku ? jede např v PC
3. máš dobře nastavený BIOS ?
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

hbboy
občas něco napíše

díky

Příspěvekod hbboy » 29 lis 2012 08:33

ahoj díky za odpověd, zkusím to večer nafotit, mám disk 9,5 mm - jako místa je tam dost, jen ten originální HDD 500 gb je na konci u těch kontaktů napájení a sata seseknutý a pěkně to zajede pod takovej plast - ty konektory jsou pod plastem nahoře a ten nový ssd disk je pravidelný obdélník - není v tom místě seseknutý a nejde to tam zasunout pod ten plast - nebo jde, ale zdá se mi to málo, tak když koupím 7 mm tak by tam měl jít lépe, raději koupím ten užší. Ted koukám na odkaz co si mi poslal píšou tam 7 mm nebo 9,5 takže pokud ssd disk není seseknutý tak to bude chtít asi tu verzi 7 mm. - s tím počítám že ho tam koupím ten užší ale budu muset nad něj něco dát aby tam nelítal. šroubky originální v rámečku jsou někde jinde než bych je potřeboval - to mě také zaráží, aby se disk pěkně zacvaknul do konektorů.

Windows 7 na flasch paměti když dám do lenova S205 který prodávám tak to normálně naběhne ta instalace.

V tomto když jsem v biosu, dám bootovat z USB přímo se mi tam ukáže ten můj 16 GB flasch disk ale když to potvrdím v biosu tak to jen problikne a dám uložit a nic se neděje. Jinak strkám to do usb 2.0 ale nejde to ani ve 3.0

včera jsem ještě zkoušel vypnout v biosu sata -avpi nebo jak se to jmenuje a dám tam asi IDE nenabízí mi to - nabízí to něco a pak už to hlásilo něco jiného - že se jedná o jinou verzi, ale stejně se bootování z usb nespustilo.

Jinak docela mě zařáží v biosu na první stránce - informativní kde se s tím nedá nic dělat je vše o počítači a dole je předinstalováno windows 8 - jestli se třeba notebook nebrání, že se tam snažím dát starší verzi a to windows 7. Asi si zkusím půjčit někde externí dvd mechaniku a zkusím to přes ní, ale proč to nejde z usb mě zaráží.

hbboy
občas něco napíše

zde je foto

Příspěvekod hbboy » 29 lis 2012 12:56

v tomto článku je uprostřed foto obou disku a ten HDD je také seseknutý a v tomto lenovo je tam plast nahoře a pokud je seseknutý tak se dá originální zacvaknout dále než ssd disk

www.czc.cz/naucte-se-vymenit-stary-disk ... ssd/clanek

každopádně zítra zkusím vzít tu verzi 7 mm a tam již neměl být problém dle mě

ted jen donutit notebook aby bootoval s usb disku

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“