Zdravim,
veškeré testy integrované grafické karty Intel HD 4000, co jsem našel, byly u procerů i7 (někdy i i5) a rozdíly ve výkonu se celkem lišily, a to i např. rozdíl mezi i7-3820 a i7-3610 byl několik procent. Jak to pak bude u i3? Jde mi i o to, že si asi budu kupovat noťas s core i3 a intel HD 4000 a rád bych na tom i hrál (např. WoW, LoL, Oblivion). Bude mi to stačit , když u i7 by to bohatě stačilo?
Ps.: Můžou se tyto integrované grafiky namáhat dlouhodobě? Dedikovanou grafiku jsem nechtěl, protože to je zbytečnej zdroj tepla navíc, a ta HD 4000 by měla na moje hry stačit.
Opravdu jen na minimální? Na minimální to hraju (teda kromě LoL - ty jsem ještě nezkoušel) na mém jednojádru 1,66Ghz, 1GBram a 128Mb grafice
No nevadí...
Ještě bych se chtěl zeptat, když budu mít integrovanou grafiku na procesoru, tak se bude ten procesor zahřívat víc, než kdybych měl dedikovanou? abych si pak ten procesor rychle neoddělal, když na tom budu celkem hodně hrát.
Protože dedikovaná grafika zbytečně moc topí a tak snižuje celkovou životnost notebooku, nebo se pletu? Mě jde hlavně o to, aby ten noťas vydržel ještě nějakej ten rok po skončení záruky.
Moje rec. Idealni by byla externi GK v nejakem boxu, ktera by realne fungovala. Pak bych nemusel mit desktop a resil bych to ext. displejem a ext. grafikou.
Massa píše:Protože dedikovaná grafika zbytečně moc topí a tak snižuje celkovou životnost notebooku, nebo se pletu? Mě jde hlavně o to, aby ten noťas vydržel ještě nějakej ten rok po skončení záruky.
Pokial ma notebook prepinanie grafik (optimus alebo enduro ma dnes uz 90% notebookov s dedikovanou grafikou) tak je to jedno. Ked ju nepotrebujes tak je vypnuta. Aj keby sa ti ta dedikovana pokazila tak notebook funguje dalej.
Python: a pred 10 rokmi odchadzali radeony koli bga. Aku to ma suvislost s dneskom ked je technologia uplne niekde inde?
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Odpověď bude taková že DLE MÉHO názoru dedikovaná GK patří maximálně do mobilní WKS jinak nemá v notebooku co dělat. A za dobu mého působení na fórech je prostě přes příliš mrtvých notoebooků kvůli dedikovaným GK. Neberu v potaz mechanické požkození. Neakou statistiku hledat nebudu
Python: tu nejde o to ci mala pruser nvidia alebo ati. dnes je technologia taka, ze ked nie je vykon dedikovanej grafiky potrebny tak su jej spotreba a tepelne vyzarovanie nulove. ak niekto potrebuje pre hry riesit rozdiel vykonu intel grafiky medzi i3 a i7 tak si myslim, ze by pre neho bolo asi lepsie mat dedikovanu grafiku.
btw neviem preco by mala byt dedikovana grafika len vo workstation modeloch. grafika uz dnes nie je len na hry a CAD.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8