Jak vylepšit notebook....
-
alesek__
Jak vylepšit notebook....
Ahoj, nedávno jsem si koupil HP nx6125 a chtěl bych si ho něak zlepšit, mám možnost si koupit 1gigo ram ale nevim jestli mi to pomůže ze strany her...Nainstaloval jsem si Just cause bohužel ho musim hrat na nejmenší detaily a smenším škubáním, jak hodně mi pomůže Ramka
...Jak je to s grafikou, měl bych mít Ati Radeon X300 ale misto toho mi to píše Ati radeon mobility xpess 200, jak sem zjistil je to chipset a někde že je to samotná grafika tak nevím (pls info)...
Nedá se na grafiku zdílet více paměti než 128 ???Taktování grafiky jsem zkoušel ale bojím se překročit hranici CORE z 300 na 350, do kolika mohu taktovat s programem ATITool, Sem lamka pls pomozte... Děkuji, 
-
alesek__
máš smůlu ram ti o vela nepomůže reps. vůbec, spíš jen v rychlosti načítání ale ne hraní. Grafiku nemáš X300 Radeon ale Ati Xpress 200M chipset v kterém je osekané grafické jádro se dvěma pipkama a bez vlastní paměti Radeonu X300. Taktovat jí ti moc nepomůže. Je slabá hodí se spíš na kancelařský věci ale ne na hry. Alespoň ne na nové nebo novější. Ani s Omega Driverem ti to výkon nepřidá, co já vim, tak mě akorát klesl. Tohle není v ovladačích to je v integrované grafice je slabá, resp. máš prostě smůlu.
EDIT: navíc sem četl, že Just cause je pěkně debilně zoptimalizovanej, takže se škubal i na novějších mašinách, prej na to pomohl patch. Ale pochybuju, že nějak výrazně ti to pomůže
EDIT: navíc sem četl, že Just cause je pěkně debilně zoptimalizovanej, takže se škubal i na novějších mašinách, prej na to pomohl patch. Ale pochybuju, že nějak výrazně ti to pomůže
Naposledy upravil(a) maxxz dne 20 srp 2007 12:55, celkem upraveno 1 x.
tento účet již není aktivní.
Driver si vyber tady http://downloads.guru3d.com/
..ale se zbytkem neporadim..ta Ramka ti může hodně pomoct a nebo nemusí vůbec, neznam tu hru takže nevim..se podívej někde jaký má doporučenej hardware.
..ale se zbytkem neporadim..ta Ramka ti může hodně pomoct a nebo nemusí vůbec, neznam tu hru takže nevim..se podívej někde jaký má doporučenej hardware.
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.
-
alesek__
jenom stejnak nepochopim že mi doom jede podobně jak na grafice geforce fx5500 s 128 mb ram nezdílených
kouše se jen při příchodu z jedné místostí do druhé a san andreas jede ještě lépe na rozlišení 1024 to je jedno...asi si tam zase hodím Fedoru a budu mit počítač jen na multimedia, internet a občas na CSko 
mno ja si nedavno koupil druhou RAMku (512+512) a ikdyz jsem na to nijak nespolihal s Oblivionem mi to dost hnulo takze si ted muzu dovolit vetsi detaily resp. lepsi rozliseni (ale mam X700 s 128MB)
pokud ti RAMka nepomuze primo ve hre rozhodne to poznas v systemu pokud delas nejaky narocnejsi veci (grafiku, video a tak) nebo kdyz se z her treba prepinas nekam "ven" a koukas treba na navody
pokud ti RAMka nepomuze primo ve hre rozhodne to poznas v systemu pokud delas nejaky narocnejsi veci (grafiku, video a tak) nebo kdyz se z her treba prepinas nekam "ven" a koukas treba na navody
-
alesek__
-
alesek__
Tom_bo píše:mno ja si nedavno koupil druhou RAMku (512+512) a ikdyz jsem na to nijak nespolihal s Oblivionem mi to dost hnulo takze si ted muzu dovolit vetsi detaily resp. lepsi rozliseni (ale mam X700 s 128MB)
jj dělám dost věcí najednou a prostě nestíhá načítat, asi bude mít význam ikdyby to hry nepoznamenalo, děkuji za post....
-
alesek__
-
alesek__
-
alesek__
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html snad ne
to je jedno, hlavne že si just cause zahraju:) na to že me notebook stal 10 tisic tak nemužu čekat něak extra výkon...
už je to hrozný offtopick na vešketé otázky ste mi odpověděli takže kdyžtak lock jestli to na tomhle foru vedete
edit: jinak husty profil
Windows?? co to je?? To se maže na chleba??? husta hláška 
to je jedno, hlavne že si just cause zahraju:) na to že me notebook stal 10 tisic tak nemužu čekat něak extra výkon...
edit: jinak husty profil
Naposledy upravil(a) alesek__ dne 20 srp 2007 20:30, celkem upraveno 1 x.