Z WinXP Home SP2 přejít na WinXP Prof SP2

Obecná diskuse o programech, utlitách, střihové programy, přehrávače video / audio, zpracování fotek atp.
macutak
občas něco napíše

Z WinXP Home SP2 přejít na WinXP Prof SP2

Příspěvekod macutak » 31 srp 2006 11:45

Může vziknout nějaký problém při instalaci Win XP Prof SP2 u notebooků? Myslím tím hlavně problém s ovladači - už několikrát na fóru jsem si přečetl, že se potřebuje externí disketová mechanika přes USB a zrovna se mi nechce kupovat jen kvůli instalaci disketovka :cry: ... ¨
Jinak v mém případě se nejspíše bude jednat o přeinstalaci na notebooku Toshiba Satellite M70
Dík za rady :lol:

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Peca-on-line » 31 srp 2006 13:28

Není se čeho bát, na instalaci originálních(nebo dobře vypálenejch) Windows už od dob Win98SE stačí cdromka. V biosu dáš volbu "boot from cd" a ono to najede z toho cd a normálně se spustí ten setup.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

macutak
občas něco napíše

Příspěvekod macutak » 31 srp 2006 14:26

Peca-on-line píše:Není se čeho bát, na instalaci originálních(nebo dobře vypálenejch) Windows už od dob Win98SE stačí cdromka. V biosu dáš volbu "boot from cd" a ono to najede z toho cd a normálně se spustí ten setup.

Tak to budu doufat, že ty originálně dobře vypálené Winy to zmáknou :lol: :lol:
Ale fakt jsem četl, třeba u HP, když dodávají notebook bez systému, že se musí pořídit ext. disketovka kvli doinstalování ovladačů na řadič ... bže Winy ho u sebe nemají :cry: ... a nerad bych v půlce přeinstalace zjistil, že to něco takového potřebuje - páč pak bych se mohl jít akorát tak picnout :roll: :lol:

leon

Příspěvekod leon » 31 srp 2006 14:49

problém s disketovou mechanikou sem zatim spozoroval jen u notebooků Fujitsu Siemens se SATA diskem ... taky se tu o tom někde píše

Wizi
občas něco napíše

Příspěvekod Wizi » 31 srp 2006 19:40

Ten problem se SATA maj myslim i HP ale staci v BIOSU vypnout SATA, nainstalovat Wokna a zase zapnout v BIOSU a jest dokonano. Aspon an ruznych forech to tak pisou.

macutak
občas něco napíše

Příspěvekod macutak » 01 zář 2006 07:15

Aha .. no přesně u FS a HP jsem to četl a je pravda, že i na tomto fóru ... akorát jsem nevěděl, jeslti to platí obecně a nebo je to jen u některých značek ... Takže děkuji za odpovědi :wink: :lol:

no.667
občas něco napíše

Příspěvekod no.667 » 01 zář 2006 10:24

Peca-on-line píše:Není se čeho bát, na instalaci originálních(nebo dobře vypálenejch) Windows už od dob Win98SE stačí cdromka. V biosu dáš volbu "boot from cd" a ono to najede z toho cd a normálně se spustí ten setup.
mám dojem, že mu šlo o něco jiného než o boot z CD:)))))
ASUS A6J-Q017

macutak
občas něco napíše

Příspěvekod macutak » 02 zář 2006 20:22

no.667 píše:
mám dojem, že mu šlo o něco jiného než o boot z CD:)))))

:roll: .. jak to myslíš ? ... :roll:

Prostě dostanu noťase s home a chci tam hodit Prof :) ... a pokusím se o to, abych Home zálohoval s pozdějí odinstlací pokud Profíci půjdou bez problémů :lol:

Wizi
občas něco napíše

Příspěvekod Wizi » 02 zář 2006 23:40

macutak píše:Prostě dostanu noťase s home a chci tam hodit Prof :) ... a pokusím se o to, abych Home zálohoval s pozdějí odinstlací pokud Profíci půjdou bez problémů :lol:

Tak to si nejak neumim predstavit jak se ti to povede, mit na jednom disku 2x WIN XP pokazdy jinou verzi a pak jeste jednu z nich odinstalovat aniz by se poskodila verze druha. Mozna to jde jen si to neumim predstavit. Podle me je nejsnazsi tam proste hodit Prof a pokud to nepujde tak tak jeste nez tam neco nainstalujes tak proste format disk a instal home.

no.667
občas něco napíše

Příspěvekod no.667 » 03 zář 2006 16:59

macutak píše: :roll: .. jak to myslíš ? ... :roll:

Prostě dostanu noťase s home a chci tam hodit Prof :) ... a pokusím se o to, abych Home zálohoval s pozdějí odinstlací pokud Profíci půjdou bez problémů :lol:

myslím to tak,že snad každý ví, že instalační cd windows jsou bootovací. že ti šlo spíš o ten ovladač řadiče.

//Krevety: prilis dlouha citace!!
ASUS A6J-Q017

macutak
občas něco napíše

Příspěvekod macutak » 04 zář 2006 08:08

no.667 píše:myslím to tak,že snad každý ví, že instalační cd windows jsou bootovací. že ti šlo spíš o ten ovladač řadiče.

Jo, tak takhle jsem to vlastně myslel .. jde mi hlavně o ty ovladače ... páč bych nerad začal instalovat Profi a pak zjistil, že musím někde sehnat disketovku na nějaký ovladače :cry: ...

//Krevety: prilis dlouha citace!! A to sem to tam napsal, navic necitujeme predchozi prispevky, dekujiii :wink:
Naposledy upravil(a) macutak dne 04 zář 2006 08:43, celkem upraveno 1 x.

macutak
občas něco napíše

Příspěvekod macutak » 04 zář 2006 08:42

Wizi píše:Tak to si nejak neumim predstavit jak se ti to povede, mit na jednom disku 2x WIN XP pokazdy jinou verzi a pak jeste jednu z nich odinstalovat aniz by se poskodila verze druha. Mozna to jde jen si to neumim predstavit. Podle me je nejsnazsi tam proste hodit Prof a pokud to nepujde tak tak jeste nez tam neco nainstalujes tak proste format disk a instal home.

No s Win 98 to šlo ... nejdřív jsem plácl Win 98 a pak na ně Win XP Prof s tím, že se starý systém zálohoval a šel pak odinstalovat s tím, že Prof se to vůbec nedotklo ... a jinak mít na jednom PC více systému si myslím, že není problém ... ještě jsem to sice nezkoušel, ale už jsem to několikrát viděl :lol: ...

Wizi
občas něco napíše

Příspěvekod Wizi » 04 zář 2006 09:41

macutak píše:No s Win 98 to šlo ... nejdřív jsem plácl Win 98 a pak na ně Win XP Prof s tím, že se starý systém zálohoval a šel pak odinstalovat s tím, že Prof se to vůbec nedotklo ... a jinak mít na jednom PC více systému si myslím, že není problém ... ještě jsem to sice nezkoušel, ale už jsem to několikrát viděl :lol: ...

Ja jo, s 98 nebyl takovej problem i kdyz pokud byly na jednom stejnym disku a nejlip v na jednom logickym tak to delalo neplechu (ovladace), a obecne je lepsi pokud mas vic OS mit ne ja ruznych discich (aspon logickych),jinak je to to hazard. Ale nerikam ze to mozny neni, jen si neumim predstavit 2xXP na jednom disku.

macutak
občas něco napíše

Příspěvekod macutak » 04 zář 2006 11:15

No, tak tvá možnost nelze v mém případě uskutečnit ... protože abych rozdělil disk, musím formátovat, jeslti se nemýlím a když budu formátovat, tak se tam pokusím rovnou dát Prof :wink: :lol: :lol: ...

no.667
občas něco napíše

Příspěvekod no.667 » 07 zář 2006 17:23

no.667 píše:

co na ní bylo dlouhého?mám snad citovat po slovech?

//Krevety: pravidla jsou takova... necitujeme predchozi prispevek (rozhodne ne kompletne) a necitujeme prispevky s citacema, treba si s tim pohrat at to ma uroven, jinak se to bude mazat :wink:
ASUS A6J-Q017

Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“