Zdravim, ktory z tychto ntb by ste odporucili co sa tyka kvality spracovania a chladenia?
U510 https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-u510 ... 369471.htm
Inspiron 15z https://www.alza.sk/dell-inspiron-15z-u ... 374678.htm
Z500 https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-z500 ... 367030.htm
O hry mi nejde, maximalne WoW semtam, co by mal zvladnut kazdy ntb... Skor mi ide o vzhlad, kontrukciu, mobilitu, aby nejaky ten rok vydrzal, chladenie,tichy chod, vypoctovy vykon (CAD, ProE, Solid...), lepsi zvuk by som len privital ale nieje to podmienka.
Pripadne nieco ine navrhnite.. Cena do tych 800 Eur.
Ďakujem
Lenovo U510 vs Dell Inspron 15z vs Lenovo Z500
Chcem mat v zalohe nejaky ten graficky vykon, dedikovana tam musi byt.
Vyhliadol som si este tento model http://www.interstore.sk/produkt/Lenovo ... 85613.html
Co nan vravite? Pocul som ze nevyhoda je len ten pulzujuci fan, no vraj ani to velmi nepocut a verim v opravu BIOS-u alebo nejaka utilitka by to mohla spravit. Oplati sa to za tu cenu? Chladenie by malo byt OK, prehrievat by sa nemal, s HD ready displejom som sa uz zmieril.
Z500 s i5, 4Gb RAM a tou istou grafikou by som zohnal priblizne za +- taku istu cenu. No nema port mSATA, dost blby pristup k suciastkam, leskly displej.
E530 ma zase 8Gb RAM, port mSATA, matny displej...
Konstrukcne by mali byt obe kvalitne prevedene.
Ktory by ste mi poradili ?
Vyhliadol som si este tento model http://www.interstore.sk/produkt/Lenovo ... 85613.html
Co nan vravite? Pocul som ze nevyhoda je len ten pulzujuci fan, no vraj ani to velmi nepocut a verim v opravu BIOS-u alebo nejaka utilitka by to mohla spravit. Oplati sa to za tu cenu? Chladenie by malo byt OK, prehrievat by sa nemal, s HD ready displejom som sa uz zmieril.
Z500 s i5, 4Gb RAM a tou istou grafikou by som zohnal priblizne za +- taku istu cenu. No nema port mSATA, dost blby pristup k suciastkam, leskly displej.
E530 ma zase 8Gb RAM, port mSATA, matny displej...
Konstrukcne by mali byt obe kvalitne prevedene.
Ktory by ste mi poradili ?
Lenovo E není špatná volba.(až na tu starší grafickou kartu)No těžká volba.Ještě se mrkni v této ceně na Toshibu P855.Hodně zajímavý NTB.(hlavně kvalitou šasi,kterou převyšuje oba zde uvedené NTB a dalšími featurkami ála Toshiba)-a zvukově je úplně jinde.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Já jsem před vánocemi řešil stejnou volbu jako teď Ty.Tento NTB jsem koupil pro syna.A vybíral jsem z několika modelů včetně Lenova Z500 a 4 dalších.A jednoznačně vyhrála Toshiba.(měl jsem na jeden den všechny tyto NTB na vyzkoušení) Jinak jedinou recenzi u nás najdeš na našem serveru notebook.cz(jen je to model z léta ještě s GK GT630-jinak je naprosto shodný).
Klady:kovová konstrukce,super zvuk HK,výborná podsvícená klávesnice,nadstandartní záruka,4xUSB 3.0,2 režimy ventilátoru-office,herní,a detekce pohybu HDD.
Zápory:průměrný displej,výdech chlazení na pravé straně.
Klady:kovová konstrukce,super zvuk HK,výborná podsvícená klávesnice,nadstandartní záruka,4xUSB 3.0,2 režimy ventilátoru-office,herní,a detekce pohybu HDD.
Zápory:průměrný displej,výdech chlazení na pravé straně.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
Nemá problém s chladením? Tie teploty na notebookcheck v záťaži 54 stupňov na povrchu ma trocha odrádzajú, naopak E530 je výrazne chladnejšia i keď som čítal, že tie 630M sú dosť dobré radiátory a naopak 640M s Keplerom toľko netopia. I keď tam testovali i7 model s fullHD tak sa asi viac potrápila.
Láka ma to spracovanie, podsvietená klávesnica, naopak odrádza trocha tá cena (i keď je zdôvodnená nadpriemerným spracovaním ) a to chladenie.
Za nejakých 730 Eur by som mal E530 s mSSD 64 Gb... no si mi nasadil chrobáka do hlavy.
Láka ma to spracovanie, podsvietená klávesnica, naopak odrádza trocha tá cena (i keď je zdôvodnená nadpriemerným spracovaním ) a to chladenie.
Za nejakých 730 Eur by som mal E530 s mSSD 64 Gb... no si mi nasadil chrobáka do hlavy.
Ano taky jsem četl tu recenzi na notebookchecku.Ovšem oni ty NTB opravdu presují na maximum.Jirka v testu zde takovéto teploty nenaměřil.(jestli to nebyla kusová záležitost) No a navíc kov přece jen více vodí teplo než plast.A ta 630tka má podstatně větší nároky na chlazení než GT640tka.Kepler je prostě Kepler.A navíc i5tka má o 10W menší odběr oproti i7.A to je taky znát na chlazení.Ale je to na Tobě-já jsem svůj názor již vyjádřil.
EDIT:syn je spokojený na hraní svého WoW.
EDIT:syn je spokojený na hraní svého WoW.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“