Zdravím.
Vybírám si notebook, rozpočet mám cca 15 tisíc. Budu ho používat hlavně na prohlížení internetu a přehrávání filmů. Hry nehraju.
Padl mi do oka Lenovo Ideapad G580. Rozmýšlím se mezi verzí s procesorem Intel core i3-2328M (2,2GHz) a Intel core i5 3210M (2.5GHz, TB až 3.1GHz).
Jde o to, že verze s i5 je o 3 tisíce dražší, tak mě napadlo, jestli nekoupit spíše levnější i3 a za ušetřené peníze nepořídit 120GB SSD disk.
Nicméně jako laik nedokážu odhadnout, zda se při používání více projeví rychlejší procesor, nebo rychlejší doba zápisu/čtení HDD. Tímto prosím o radu.
PS: Ještě plánuji přikoupit 4GB RAM, aby měl notebook 2x4GB. Předpokládám, že tahle změna bude stát nejméně a bude znatelná na první pohled.
i3 + SSD, nebo i5?
Na netu a pri prehravani filmu nepoznas rozdil mezi i5 a i3...na to staci skoro vsechny prodavane procesory. Vic nez 4GB taky tezko zaplnis, takze to poznas jen v pripade, ze si Windows natahne casto spoustene programy predem do pameti (s SSD to vypnes).
Nejvetsi zmena bude to SSD
Nejvetsi zmena bude to SSD

HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W