NTB do 35000 vč. DPH
to Pr3d1t0r
odpovedel ti za mne Crabik - ja na my masince zatim jen delam a nic novyho a lepsiho jsem do ni nestahoval.
teprve vcera v noci jsem si stahnul 3dmark06 a bez jakejchkoliv nastavovani ho pustil - vysledek je v podpisu.
az bude cas tak se kouknu co mam za driver u grafarny.
to ze je 8600
jak pamet tak procak i hard vysly lip - od 4,8 do 5,2
ja to nehodnotim ja to jen konstatuju
odpovedel ti za mne Crabik - ja na my masince zatim jen delam a nic novyho a lepsiho jsem do ni nestahoval.
teprve vcera v noci jsem si stahnul 3dmark06 a bez jakejchkoliv nastavovani ho pustil - vysledek je v podpisu.
az bude cas tak se kouknu co mam za driver u grafarny.
to ze je 8600
jsem cetl ale v 'uzivatelskem indexu' mi to u ni napsalo skore 4,7 .jedna z nejlebsich grafickych karet do ntb
jak pamet tak procak i hard vysly lip - od 4,8 do 5,2
ja to nehodnotim ja to jen konstatuju
to Crabik
muzes mi poradit s tema driverama? zkusil jsem dat aktualizaci z inetu a reklo to ze jsou aktualni ale ten 3dmark rika ze nejsou "approved" a kdyz se kouknu kam ten odkaz vede tak jsem na nvidia strance s downloadem s ovladači kde je nejaka aplikace whql.
takze me jde o to "kdo" je chytrejsi jestli ten aktualizacni program ve viste nebo ten mark...
muzes mi poradit s tema driverama? zkusil jsem dat aktualizaci z inetu a reklo to ze jsou aktualni ale ten 3dmark rika ze nejsou "approved" a kdyz se kouknu kam ten odkaz vede tak jsem na nvidia strance s downloadem s ovladači kde je nejaka aplikace whql.
takze me jde o to "kdo" je chytrejsi jestli ten aktualizacni program ve viste nebo ten mark...
Crabik píše:EDIT: servis DELLu muze jit timtez smerem. Nevim, jak si muze bezny uzivatel priplacet nekolik tisic az desitek tisic za servis, ktery bud vyuzije jednou nebo vubec (kdyz jsou teda ty jejich notebooky tak hrozne kvalitni, tak spis vubec). U ostatnich to mozna nevyresi do 24h, ale zajimalo by mne, kdo na tom potrebuje delat tak hrozne dulezity veci, ze to potrebuje hned a zaplati si za to nehorazne penize (zvlast u ceskeho DELLu)
neprehanaj. ked chce niekto ine rozlisenie ako wxga alebo pevne a lahke sasi tak s vbi nepochodi. 2gb kingstony si mozes rovnako kupit k dellu ako k vbi. nikto tu nepise, ze vbi nie je cenovo najvyhodnejsie ale zas nemozes napisat, ze jediny rozdiel medzi dellom a vbi je servis.
a NBD zaruky vyuzivaju hlavne firmy (tam ta par dnovy vypadok hw moze vyst na viac ako stoji NBD/ADP servis na par rokov). doma k notebooku na net a hry je to pomerne luxus. u dellu je oproti hp alebo fsc rozdiel len v tom, ze nbd ponuka ku vsetkym modelom nie len k business rade.
p.s. zabudol si na OS, nie kazdy je student

-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Re
Jenomze zde spousta lidi doporucuje tyto "drazsi" znacky i pro běžné lidi
Live youre life, like it's youre last day... and then die
FSC Amilo Xa 1526: Tur.X2 TL56; 1024MB RAM; 160GB 5400.0; Go7600 256MB; Microsoft VHP; 17"
FSC Amilo Xa 1526: Tur.X2 TL56; 1024MB RAM; 160GB 5400.0; Go7600 256MB; Microsoft VHP; 17"
Ghost: Proto je tam napsano slovicko "JA", cili mi je uplne jedno, co by chteli ostatni.
Kazdopadne vybrat se da leccos
Mimoto, s operacnim system to vyjde nastejno s nize uvedenymi.
A ano, 2GB RAM si muzes poridit i u Dellu... za trojnasobek bezne ceny.
Co se tyce DELLu jako celku, tak nerikam, ze nemaji smysl, jenom mi prijde vtipne, jak vsichni: jdi do DELLu, maji super zpracovani a servis. A jelikoz kazdy, kdo sem prijde, se hrozne boji, tak tohle zvoli, jelikoz nabude dojmu, ze ostatni notebooky mu behem zarucni doby zustanou v servise pul roku a ihned po zaruce mu shori (ne, ze by se to obcas nestalo, ale v tomhle neni ani DELL zadny svaty, zvlast pokud nema kupujici ve smlouve ICO).
Nemene casto dochazi k poskozeni vlastni vinou, to potom mit DELL nebo i HP se poradne prodrazi.
Kvalita zpracovani se tyka vyhradne pevnosti sasi a chlazeni, zbytek maji vsechny znackove i neznackove notebooky totozny. Dotycni se tedy museji ptat, jaka je realna hodnota toho, ze to sasi je magneziove nebo plastove (chlazeni se da udelat dobre nebo i lepsi u levnejsich notebooku). V me ruce nikdy zadny plastovy notebook neskoncil tak, ze by se rozpadl, vzdy skoncil vymenou za vykonejsi v periode 1,5-3 roky (tim nerikam, ze jsem si porizoval kde co a nic neozkousel predem).
Mne samotneho u notebooku nejvic nas*re ta softwarova komponenta za 2500 (velmi casto i ta zadarmo), nez samotny notebook.
Ale co se divim, minimalne 50% tech, co notebook chteji, ho realne vubec nepotrebuji.

Mimoto, s operacnim system to vyjde nastejno s nize uvedenymi.
A ano, 2GB RAM si muzes poridit i u Dellu... za trojnasobek bezne ceny.

Co se tyce DELLu jako celku, tak nerikam, ze nemaji smysl, jenom mi prijde vtipne, jak vsichni: jdi do DELLu, maji super zpracovani a servis. A jelikoz kazdy, kdo sem prijde, se hrozne boji, tak tohle zvoli, jelikoz nabude dojmu, ze ostatni notebooky mu behem zarucni doby zustanou v servise pul roku a ihned po zaruce mu shori (ne, ze by se to obcas nestalo, ale v tomhle neni ani DELL zadny svaty, zvlast pokud nema kupujici ve smlouve ICO).

Nemene casto dochazi k poskozeni vlastni vinou, to potom mit DELL nebo i HP se poradne prodrazi.
Kvalita zpracovani se tyka vyhradne pevnosti sasi a chlazeni, zbytek maji vsechny znackove i neznackove notebooky totozny. Dotycni se tedy museji ptat, jaka je realna hodnota toho, ze to sasi je magneziove nebo plastove (chlazeni se da udelat dobre nebo i lepsi u levnejsich notebooku). V me ruce nikdy zadny plastovy notebook neskoncil tak, ze by se rozpadl, vzdy skoncil vymenou za vykonejsi v periode 1,5-3 roky (tim nerikam, ze jsem si porizoval kde co a nic neozkousel predem).
Mne samotneho u notebooku nejvic nas*re ta softwarova komponenta za 2500 (velmi casto i ta zadarmo), nez samotny notebook.
Ale co se divim, minimalne 50% tech, co notebook chteji, ho realne vubec nepotrebuji.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
Mountin píše:Jenomze zde spousta lidi doporucuje tyto "drazsi" znacky i pro běžné lidi
"drazsi" znacky maju notebooky i pro bezne lidi

Crabik píše:A ano, 2GB RAM si muzes poridit i u Dellu... za trojnasobek bezne ceny.
3nasobok urcite nie, tie ramky si mozes kupit v lubovolnom obchode a dat si ich tam vlozit ak to sam nezvladnes. kupit 2gb ramky od dellu ta nikto nenuti. ale drahsie to samozrejme ano.
Crabik píše:Dotycni se tedy museji ptat, jaka je realna hodnota toho, ze to sasi je magneziove nebo plastove (chlazeni se da udelat dobre nebo i lepsi u levnejsich notebooku).
magneziove sasi nie je tak ani o vyssej pevnosti alebo chladeni notebooku ako imho skor o vahe notebooku. a sasi nie je len o pevnosti a chladeni ale aj o lcd, klavesnici a podobne. v neposlednej rade aj o dizajne za ktory sa tiez plati (napr. u sony). ale zas nechcem tvrdit, ze drahsi notebook ma automaticky lepsie lcd alebo lepsie navrhnutu klavesnicu.
Crabik píše:Ale co se divim, minimalne 50% tech, co notebook chteji, ho realne vubec nepotrebuji.
v tom sa zhodneme

Ghost: Tak LCD uz jsem bral jako komponentu, kterou si muzes vybrat (s typem notebooku). Stejne kvalitni displej muzes mit jak u levnejsiho, tak u drazsiho. Mimoto vyrobni ceny tech kvalitnejsich LCD od tech horsich se nelisi v zadnych velikych sumach. Rozdil mezi WXGA (1280X800) oproti WSXGA+ (1680x1050) je $110 (2200Kc) ve velkoobchodnich cenach. Kdyby navic prestali vyrabet miliony druhu jednoho a toho sameho typu displeje, pokazdne jinak podle zprodejcu notebooku, tak muzou jit ceny displeju jeste mnohem vice dolu.
Co se tyce vahy sasi, tak magneziova je o 10-15% lehci, a to at mi pro boha nikdo netvrdi, ze to pozna.
Dale me facinuje, ze si lidi koupi super drahy odolny notebook, ktery nasledne nosi v levne neortopedicke a nechranici brasne nebo batohu.
-----
EDIT: Coz take souvisi s tim, ze si tady nekdo stanovi maximalni strop 30-35 tisic a proste uz nema penize na opravdu kvalitni vybaveni, ktere se mu muze vyplatit mnohem vice, nez si priplacet tisice za notebook.
Co se tyce vahy sasi, tak magneziova je o 10-15% lehci, a to at mi pro boha nikdo netvrdi, ze to pozna.
Dale me facinuje, ze si lidi koupi super drahy odolny notebook, ktery nasledne nosi v levne neortopedicke a nechranici brasne nebo batohu.

-----
EDIT: Coz take souvisi s tim, ze si tady nekdo stanovi maximalni strop 30-35 tisic a proste uz nema penize na opravdu kvalitni vybaveni, ktere se mu muze vyplatit mnohem vice, nez si priplacet tisice za notebook.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)
Coz take souvisi s tim, ze si tady nekdo stanovi maximalni strop 30-35 tisic a proste uz nema penize na opravdu kvalitni vybaveni, ktere se mu muze vyplatit mnohem vice, nez si priplacet tisice za notebook.
To mas recht, lidi se pak muzou moc divit na kolik je vyjde takove vybaveni kolem... nejaka mys k notesu,bagl,napr. sluchatka apod. a hned je to dalsich 3000,- navic a kdyz tolik pak uz nemaj nebo to nechtej dat, tak to vyresi levnym vybavenim za par korun. Jen bagl me stal 1800,- , takze muzu bejt rad ze sem nakonec dal na zdravi rozum a vybral si dost levnej notes

edit: levnej/drazsi ... nezamenovat s nekvalitni/kvalitnejsi... myslim ze tohle reseni je kvalitnejsi nez ten drazsi co sem chtel, puvodne sem totiz pokukoval po nejakem VBI s dedikovanou
Crabik píše:Stejne kvalitni displej muzes mit jak u levnejsiho, tak u drazsiho.
skor som to myslel tak, ze je napr. dost rozdiel medzi lcd na vaio notebooku a povedzme na thinkpade (aj pri rovnakej uhlopriecke a rozliseni).
Crabik píše:Dale me facinuje, ze si lidi koupi super drahy odolny notebook, ktery nasledne nosi v levne neortopedicke a nechranici brasne nebo batohu.
s tymto sa da tiez len suhlasit

Ghost: Tady bych ale rekl, ze Sony si dela ty LCD samo nebo ne? Nekupuji je od druhe strany jako HP nebo DELL.
O tohle mi zrovna neslo. Spis o to, jestli ta cena a sluzby skutecne odpovidaji tomu, co uzivatel vyuzije.
O tohle mi zrovna neslo. Spis o to, jestli ta cena a sluzby skutecne odpovidaji tomu, co uzivatel vyuzije.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“