NB okolo 26 000 Kč, škola, HRY (MSI?)
NB okolo 26 000 Kč, škola, HRY (MSI?)
Zdravím přátelé,
plánuji si konečně koupit notebook a potřeboval bych si jen ujasnit pár věcí.
Notebook budu mít asi na prvním místě na hry, tedy výkon a zároveň ho budu nosit do školy. Notebook bude ještě rok v podstatě v 90% na stole, ale poté bude celkem velmi často přenášen.
Rád bych také kromě výkonu: neotřelý design a nejlépe 1920x1080.
Má cenová orientace je okolo těch 26 000 Kč a - můj hlavní kandidát je
-> MSI GX60 1AC-032CZ <-
Nevím, jestli jsem řekl dost informací, ale potřebuji tedy poradit v tom hlavním -> bude můj navrhovaný notebook nejlepší variantou dle mých požadavků okolo těch 26000 Kč nebo najdete lepší ?
- výkon, kvalita, design, 1920x1080.
Doplňující otázka - může se stát, že se budu muset náhle dostat na relaci okolo 21 000 Kč, čili budu rád, když navrhnete okrajově kandidáta na tuto pozici.
plánuji si konečně koupit notebook a potřeboval bych si jen ujasnit pár věcí.
Notebook budu mít asi na prvním místě na hry, tedy výkon a zároveň ho budu nosit do školy. Notebook bude ještě rok v podstatě v 90% na stole, ale poté bude celkem velmi často přenášen.
Rád bych také kromě výkonu: neotřelý design a nejlépe 1920x1080.
Má cenová orientace je okolo těch 26 000 Kč a - můj hlavní kandidát je
-> MSI GX60 1AC-032CZ <-
Nevím, jestli jsem řekl dost informací, ale potřebuji tedy poradit v tom hlavním -> bude můj navrhovaný notebook nejlepší variantou dle mých požadavků okolo těch 26000 Kč nebo najdete lepší ?
- výkon, kvalita, design, 1920x1080.
Doplňující otázka - může se stát, že se budu muset náhle dostat na relaci okolo 21 000 Kč, čili budu rád, když navrhnete okrajově kandidáta na tuto pozici.
..
Je fakt, že jsem si teď četl na to MSI dvě celkem rozsáhlé recenze a to pomalé CPU sice zdůrazňují, ale prý se to vyrovná s velmi výkonnou grafikou (i když ji to CPU zpomaluje zrhuba o 20-25 %).
U toho Lenova se mi líbí to, že je o 0,6 kg lehčí a má podsvícenou klávesnici, což jsem chtěl, ale co se mi opravdu nelíbí je design. Respektive - je úplně obyčejný, narozdíl od MSIčka.
Když by jsi měl srovnat tedy výkon toho Lenova a MSI, je tam ten rozdíl tak velký ? A co kvalita zpracování ?
U toho Lenova se mi líbí to, že je o 0,6 kg lehčí a má podsvícenou klávesnici, což jsem chtěl, ale co se mi opravdu nelíbí je design. Respektive - je úplně obyčejný, narozdíl od MSIčka.
Když by jsi měl srovnat tedy výkon toho Lenova a MSI, je tam ten rozdíl tak velký ? A co kvalita zpracování ?
Potřebuješ ho kvůli výkonu hned teď? Oba jsou na hry šikovné, ale mají na denní nošení do školy příliš masivní napájecí adaptéry, plus Y500 má lesklý displej. Doporučoval bych spíš kompromis, pokud ho chceš hned:
http://www.czc.cz/nb-asus-n56vz-s4380h- ... 06/produkt
Nebo pořídit levnější stolní počítač na hry a pak za rok dokoupit levnější notebook na nošení. Y500 bych si dokázal přestavit nošený jedině s vyndanou druhou grafickou kartou a dokoupeným drobnějším adaptérem…
http://www.czc.cz/nb-asus-n56vz-s4380h- ... 06/produkt
Nebo pořídit levnější stolní počítač na hry a pak za rok dokoupit levnější notebook na nošení. Y500 bych si dokázal přestavit nošený jedině s vyndanou druhou grafickou kartou a dokoupeným drobnějším adaptérem…
Lenovo Legion 5-17ACH6H; DELL Inspiron 7720 SE, Toshiba Satellite Pro A300-15V
..
Ano, rád bych ho již nyní a plánuji ho mít minimálně následujících 5 let.
K tomu Asusu - to opravdu ne, je jednak výkonově nesrovnatelný s výše uvedenými a navíc jsem se tu bavil i o DESIGNU a ten Asus - jak to jen říci.
Čili MSI GX60, Lenovo Y500 - ještě by byl jeden kandidát ?
K tomu Asusu - to opravdu ne, je jednak výkonově nesrovnatelný s výše uvedenými a navíc jsem se tu bavil i o DESIGNU a ten Asus - jak to jen říci.
Čili MSI GX60, Lenovo Y500 - ještě by byl jeden kandidát ?
Re: ..
sEmprE píše:Je fakt, že jsem si teď četl na to MSI dvě celkem rozsáhlé recenze a to pomalé CPU sice zdůrazňují, ale prý se to vyrovná s velmi výkonnou grafikou (i když ji to CPU zpomaluje zrhuba o 20-25 %).
Staci se podivat na notebookcheck, kde verze s Core i7 maji i o vice jak 100% vetsi skore ve hrach narocnych na CPU.
Planujes si ho nechat dele, proto se MSI vyhni.
Budouci hry budou vice narocne na procesor, proto by sis spoustu her ani nezahral.
Staci se podivat na narocne hry typu GTA 4, FarCry3, Metro 2033 apod, kde si s GX60 moc nezahrajes.
Asus ROG Strix G18
..
Mě u toho Lenova strašně irituje ten touchpad. Ještě jsem si ho ani nevyzkoušel a už z těch video recezní + si na něj stěžují snad všichni v textových recezní.
Já to ještě o víkendu budu probírat se známým, co do toho vidí, nicméně ještě bych se rád zeptal tu.
Co říkáte na tuto alternativu ? http://www.alza.cz/msi-ge70-0nd-259cz-d364064.htm (zdarma brašna k němu) a nebo na trošičku levnějšího bráchu ? http://www.alza.cz/msi-ge60-0nd-298cz-d364049.htm
-> z čehož je pochopitelné, že bych rád to MSIčko kvůli designu (má prostě nejhezčí notebooky )
Takže co říkáte na tyto dva linkované ?
Já to ještě o víkendu budu probírat se známým, co do toho vidí, nicméně ještě bych se rád zeptal tu.
Co říkáte na tuto alternativu ? http://www.alza.cz/msi-ge70-0nd-259cz-d364064.htm (zdarma brašna k němu) a nebo na trošičku levnějšího bráchu ? http://www.alza.cz/msi-ge60-0nd-298cz-d364049.htm
-> z čehož je pochopitelné, že bych rád to MSIčko kvůli designu (má prostě nejhezčí notebooky )
Takže co říkáte na tyto dva linkované ?
- Chlebovnik
- guru
..
Ajta krajta, tak večer si k tomu ještě sednu a pořádně si to ještě projdu. Kdyby to Lenovo nemělo tak blbej touchpad (a potažmo lesklý displej), tak bych ho snad vzal. No, třeba do něj nakonec půjdu, ale rozmyslet a probrat si to předtím musím pořádně.
Takže večer ještě napíši návrhy, které ntbky mě ještě napadly.
Pokud byste mi vy do večera ještě napsali nějaké návrhy dle mých požadavků, byl bych vděčen.
Takže večer ještě napíši návrhy, které ntbky mě ještě napadly.
Pokud byste mi vy do večera ještě napsali nějaké návrhy dle mých požadavků, byl bych vděčen.
orgasmic píše:
Kazdopadne neni problem si notebook objednat pres internet a v pripade, ze nebude vyhovovat, tak do 14 dni vratit.
Takhle se prý vždycky před nějakým mistrovstvím, olympiádou apod zvedne prodej velkých LCD a pak se hromadně vrací. Na jednu stranu hrůza, na druhou stranu aspoň nekupuješ zajíce v pytli. Škoda, že se na netu neprodávají třeba auta...
Zpět na „Jaký vybrat notebook“