Lenovo Ideapad Y500 i5 3210M nebo i5 3230M
Lenovo Ideapad Y500 i5 3210M nebo i5 3230M
Zdravím chtěl bych poradit s výběrem modelu notebooku Lenovo Ideapad Y500. Rozhoduji se mezi verzemi s i5 3210M a i5 3230M.
Bohužel verze s i5 3230M stojí o 1000 kč více. Sice navíc obsahuje 16GB SSD, které je dle mého názoru zcela zbytečné a koupil bych si větší, ať se mi na něj vejdou alespoň Windows 8.
Myslíte, že by se někde dala dobře prodat to 16GB SSD? Popřípadně za kolik?
Verze s i5 3210M je za 23k a nemá SSD. Dokoupil bych si asi 32GB SSD, pokud by se na něj vešli W8. Moc se mi nechce kupovat 64GB SSD, protože stojí docela hodně.
Byl bych rád za vyjádření vašeho subjektivního názoru, kdyby jste byli v mé situaci.(tj. student, rád hraje hry a má zhruba 25k na koupi ntb)
Na notebooku budu hrát především náročnější hry, jako AC3, Crysis 3, Skyrim, atd.
Jaký je mezi nimi vůbec rozdíl? Není to jen obchodní krok?
Jak velký rozdíl udělá ten silnější procesor ve hrách?
odkazy:
http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y500-c ... 05/produkt
http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y500-c ... 30/produkt
Bohužel verze s i5 3230M stojí o 1000 kč více. Sice navíc obsahuje 16GB SSD, které je dle mého názoru zcela zbytečné a koupil bych si větší, ať se mi na něj vejdou alespoň Windows 8.
Myslíte, že by se někde dala dobře prodat to 16GB SSD? Popřípadně za kolik?
Verze s i5 3210M je za 23k a nemá SSD. Dokoupil bych si asi 32GB SSD, pokud by se na něj vešli W8. Moc se mi nechce kupovat 64GB SSD, protože stojí docela hodně.
Byl bych rád za vyjádření vašeho subjektivního názoru, kdyby jste byli v mé situaci.(tj. student, rád hraje hry a má zhruba 25k na koupi ntb)
Na notebooku budu hrát především náročnější hry, jako AC3, Crysis 3, Skyrim, atd.
Jaký je mezi nimi vůbec rozdíl? Není to jen obchodní krok?
Jak velký rozdíl udělá ten silnější procesor ve hrách?
odkazy:
http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y500-c ... 05/produkt
http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y500-c ... 30/produkt
-
- píše často
Je pravda, že by SSD mohly být lacinější, ale ta cena je stále přijatelná vzhledem k tomu, jak to urychlí chod notebooku.
Hry mají význam, ale pokud budeš mít 64GB disk, tak je tam samozřejmě instalovat nebudeš a dáš si tam pouze často používané programy a Windows samozřejmě..
Na to 32GB SSD zapomeň! Minimálně 64 a peněz litovat nebudeš
(a stejně se vejdeš do limitu 25k)
Hry mají význam, ale pokud budeš mít 64GB disk, tak je tam samozřejmě instalovat nebudeš a dáš si tam pouze často používané programy a Windows samozřejmě..
Na to 32GB SSD zapomeň! Minimálně 64 a peněz litovat nebudeš
(a stejně se vejdeš do limitu 25k)
HP EliteBook 8560w
HP ProBook 4540s
PC + 2x 24" LCD
HP ProBook 4540s
PC + 2x 24" LCD
No zrovna včera jsem na Y500(s i5) dohrál nejnáročnější hru současnosti Crysis 3 a na střední detaily CPU plně dostačoval.Navíc v otázce chlazení na tom bude lépe než verze s i7.A když jsem tento NTB měl rozebraný,tak se mi heatpipky až tak moc nezdály.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
..
Děkuji za info, ale já nevím co mám pořád v mozku za blok, ale prostě furt mi to říká:
i5 = 1x gt650m
i7 = 2x gt650m
....tedy určitě víš, jak to myslím.... jenže s i5 a 1x gt650kou si asi nezahraji to Crysis ani na střední, že....
A ještě k tomu pořád čtu, že budou hry čím dál tím víc náročnější na procesor.... zdá se mi, že už je to náročnější nějak moc na mě a to jde jen asi o 4k
i5 = 1x gt650m
i7 = 2x gt650m
....tedy určitě víš, jak to myslím.... jenže s i5 a 1x gt650kou si asi nezahraji to Crysis ani na střední, že....
A ještě k tomu pořád čtu, že budou hry čím dál tím víc náročnější na procesor.... zdá se mi, že už je to náročnější nějak moc na mě a to jde jen asi o 4k
Já sem hrál do té doby, než jsem se dostal do města. Tam nastal problém. Když mám vše na MAX, tak SLI šlape jak má (30 FPS). Ovšem když snížím detaily a rozlišení, tak SLI přestává postupně pracovat. Takže FPS stále kolem 30 a občas se trhne obraz nebo klesne. Ovladače jsem zkoušel nejnovější a teď i 310.9. Na netu jsem našel, že někomu pomohlo nastavit "renderování snímků 2", ale ani to mi nepomohlo.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“