Dobrý den,potřebuju poradit s notebookem. Proběhla jsem tady u vás skoro všechny diskuze (díky za ně),abych si maximálně pomohla sama, ale pro jistotu, nejsem zrovna technický typ.
NTB potřebuju hlavně pro dítě (10let),aby se s ním naučil zacházet (a nebyl na tom jak já,co si musí pracovnímu notebooku pořád přidávat myš..), bude hrát hry (zatím nemá žádné povolené,ale nevyhneme se tomu), bude používat internet, koukat na filmy (když někam pojedeme), poslouchat hudbu. Já NTB využiju v podstatě stejně,maximálně nějaký word, excel do práce.
Měl by být lehčí (pro případný transport do školy) a hlavně hodně odolný.
Vyčetla jsem tady, že k obdobným účelům doporučujete Lenovo Z500 nebo Z580 nebo Toshibu P855. Je to OK nebo jsem přestřelila? Nebo byste radili tablet? Třeba Asus Google Nexus 7?
Díky moc předem za váš čas a názor, doufám, že se neptám úplně blbě.
Notebook-filmy,hudba,internet,hry
Ptáte se dobře, jen by to chtělo pro jistotu říci kolik penízků do toho chcete vložit. Tablet bych kvůli pohodlnosti ovládání nebral. A hlavně, na počítačích se děti dnes učí strašně rychle a jak sama říkáte, s přibývajícím věkem budou více využívány aplikace jako word a excel, na což je notebook mnohem vhodnější než tablet.
NB: MSI GX660 (stock + i7 840QM & 8GB RAM), MSI GS70 2QE (i7 4710 MQ + GTX 970M)
PC: i7 6900K + MSI GTX 1080..
Bolo by dobre uviest, ake hry sa na tom budu hrat... lebo neni hra ako hra... niekto si pod hranim predstavuje Farmville na facebooku, niekto Crysis 3... (na to prve staci najlacnesi notebook s integrovanou grafikou, na to druhe uz poriadne nemusia stacit ani niektore z hore spomenutych notebookov)
Dalsia vec je, kedy mu tie hry dovolite, ked mu ich neplanujete dovolit na najblizsie 2 roky, tak absolutne nema vyznam dnes kupovat takyto notebook, lebo za dva roky mu nove hry aj tak poriadne nepojdu a bude chcet dalsi novy notebook...
Ja by som to videl na taky kompromis v podobe tohto lenova G580:
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-g580- ... 398619.htm
V tejto cene jednoznacne najlepsi pomer cena/vykon, da sa na tom uz nieco zahrat a spracovanie je slusne, odpovedajuce cene ... Akurat si treba poriesit vlastny windows....
Dalsia vec je, kedy mu tie hry dovolite, ked mu ich neplanujete dovolit na najblizsie 2 roky, tak absolutne nema vyznam dnes kupovat takyto notebook, lebo za dva roky mu nove hry aj tak poriadne nepojdu a bude chcet dalsi novy notebook...
Ja by som to videl na taky kompromis v podobe tohto lenova G580:
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-g580- ... 398619.htm
V tejto cene jednoznacne najlepsi pomer cena/vykon, da sa na tom uz nieco zahrat a spracovanie je slusne, odpovedajuce cene ... Akurat si treba poriesit vlastny windows....
Lenovo Thinkpad T530, 15.6" HD+, Core i7 3610QM, 256GB SSD Samsung 840 PRO, NVidia NVS 5400M ... + dock + 24" 1920x1200 LCD Samsung
Lenovo Thinkpad T400 14" + dock
HP Probook 4330 13.3"
MSI EX623X 16"
Dell D410 12.1" + dock
Dell CP M233
...
HP Probook 4330 13.3"
MSI EX623X 16"
Dell D410 12.1" + dock
Dell CP M233
...
Přesně tak.Když vidím co s notebookem dělá můj 14letý syn,tak nemá cenu kupovat nic dražšího jak 15kkč.Ovšem jestli nejste milionářka.Potom je to jedno.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Tak koukám, že mám další úkol-nastudovat podrobněji hry. Předpokládám, že začneme na nějakých jednodušsích dětských, pak nějaké fotbalové a hlavně ty s autama.
Vámi doporučený NTB vypadá dobře. Cena je super.
Jen doufám, že poznámka:
...."Akurat si treba poriesit vlastny windows"....znamená, že ho prostě dokoupím.
A pokud ho mladej za dva roky odloží, tak mně bude bohatě stačit.
Moc vám všem děkuju.
Vámi doporučený NTB vypadá dobře. Cena je super.
Jen doufám, že poznámka:
...."Akurat si treba poriesit vlastny windows"....znamená, že ho prostě dokoupím.
A pokud ho mladej za dva roky odloží, tak mně bude bohatě stačit.
Moc vám všem děkuju.
Přesně tak,znamená to jej dokoupit. Doporučuji koupit Windows 7 Home Premium CZ 64bit. A u 10ti letého dítěte se stejně s Crysis 3 počítat nedá, když je to hra dostupná od 16ti let a ony jednoduché hry a nějaké složitější závodní to zvládne skvěle 

NB: MSI GX660 (stock + i7 840QM & 8GB RAM), MSI GS70 2QE (i7 4710 MQ + GTX 970M)
Ano, Windows sa da dokupit... aj ked vtedy sa trosku znizuje vyhodnost tohto konkretneho modelu notebooku ... pretoze dokupenie Windowsu 7 stoji cca 2200kc, zatial co pri notebookoch, ktore maju uz Windows pri kupe tvori mensiu cast z ceny notebooku ako je 2200kc (dajme tomu tvori 1000kc)... Cize tento konktrenty model je velmi vyhodny vtedy, ked si clovek zozenie operacny system zadarmo... legalne cesty existuju... ale pre bezneho cloveka su neni moc dostupne... dostupna je potom zadarmo ina alternativa a to napriklad Linux, ale v tomto pripade Linux asi nepripada do uvahy ... A potom existuju aj ine ale nelegalne cesty, ktore vyuziva odhadom minimalne 75% beznych ludi (nie firiem), ale tieto cesty tu nebudem propagovat
A na hry, ktore ste spomenuli bude to Lenovo G580 ideal. Len pozor, ze Lenovo G580 sa predava v roznych konfiguraciach aj s integrovanou grafikou, takze na to pozor ked budete porovnavat cenu s inymi eshopmi ... ta konfiguracia co som sem dal vychadza najvyhodnejsie na dane vyuzitie...

A na hry, ktore ste spomenuli bude to Lenovo G580 ideal. Len pozor, ze Lenovo G580 sa predava v roznych konfiguraciach aj s integrovanou grafikou, takze na to pozor ked budete porovnavat cenu s inymi eshopmi ... ta konfiguracia co som sem dal vychadza najvyhodnejsie na dane vyuzitie...
Lenovo Thinkpad T530, 15.6" HD+, Core i7 3610QM, 256GB SSD Samsung 840 PRO, NVidia NVS 5400M ... + dock + 24" 1920x1200 LCD Samsung
HP Probook 4330 13.3"
MSI EX623X 16"
Dell D410 12.1" + dock
Dell CP M233
...
HP Probook 4330 13.3"
MSI EX623X 16"
Dell D410 12.1" + dock
Dell CP M233
...
NB bez WIN. bych doporučil pouze v případě, že máte někoho, kdo je schopný ho nainstalovat a instalovat i ovladače . Ač se to může někomu zdát primitivní, příkladně můj známý se již 2 roky snaží naučit Winy byť jen v základu ovládat a to mu je 50 let.
Můj názor je ten, že 10 leté dítě je ještě moc malé aby využilo nějaké nové hry. Zvolil bych jako první NB něco do 14 000 kč. Osobně si myslím že investovat do solidního NB se vyplatí v momentě kdy bude mít s PC již nějaké zkušenosti a základní znalosti.
Můj názor je ten, že 10 leté dítě je ještě moc malé aby využilo nějaké nové hry. Zvolil bych jako první NB něco do 14 000 kč. Osobně si myslím že investovat do solidního NB se vyplatí v momentě kdy bude mít s PC již nějaké zkušenosti a základní znalosti.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“