Ghost píše:X1 Carbon ma imho docela dobry displej aj ked nie IPS
Nechci u notebooku v roce 2013 za 40 až 50 000 Kč řešit, že nemá IPS a tím pádem špatné pozorovací úhly.
přesně... nemusí být IPS, ale TFT v Třadě je prostě hrůza.... to je na úrovni matného panelu v Aceru Extensa za 12 tisíc X1 carbon ani W520 s full HD jsem neviděl...
IPS monitor je samozřejmě řešení a na práci lepší... ale proč?? proč nějaký chytrák nacpe do dvanáctky IPS a do "vlajkové" lodi TFT, nejlépe lesklé... aby nic nebylo dokonalé a furt byl odbyt...
Jinak displej v X1c mi plně vyhovoval. Měl jsem X1c současně s 13" Samsung 900X3C a TN na ThinkPadu mi vyhovovalo víc než IPS na Samsungu. Je to dáno tím, že velká část IPS má zažloutlý obraz, zatímco TN v X1c bylo "paper-white". Platí tedy, že není nutné IPS, ale i TN panel se dá vyrobit mnohem kvalitněji, než nám výrobci business modelů obvykle předvádí.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
swarm: doprčic, tak jsem to zase spletl, jestli mi to budeš psát popáte? dej mi BAN na týden
mě se celkem líbil Pavilion s LCD s technologií BrightView a LED podsvícením, co má spolubydla... a fakt zamrzí když "multimediál" za dvacku má lepší displej jak Tčko za 35