Paradoxně, již nemám stolní PC několik let a v řadě jsem vyměnil několik generací notebooků. Měl jsem jak 12" modely, tak 17". Aktuálně mám 2 měsíce Macbook Pro, který mi nevyhovuje a tak kupuji něco s Windows.
Notebooky jsem měl ale vždy připojené na externí monitor a klávesnici s myší, takže plní spíše funkci stolního PC (měnitt to nechci. I když jej nepřenáším, vyhovuje mi možnost že mohu. Dále mi vyhovuje integrovaná UPS a spotřeba notebooku oproti PC).
Hry nehraji, takže nehledám stroj s výkonnou grafikou (i když bych po zkušenosti s HD400 na MBP asi chtěl něco s dedikovanou. Jde mi o kreslení v CADu).
Protože stroj nepřenáším, nehledám ani něco s výbornou konstrukcí a kvalitním displejem.
Proto malinko ztrácím parametry, podle kterých vybírat a hledám spíš nějaké vychytávky (u dřívějších strojů od SONY se mi líbilo startovací tlačítko v kloubu z boku a notebook mohl být spuštěn bez otevření víka. Nic podobného jsem moc neviděl), takže bych si rád nechal poradit. Hlavní věc, kterou bych chtěl dodržet je, aby byl notebook tichý. Po zkušenosti s HP je to asi nejhlavnější parametr.
Otázka tedy zní: Máte dejme tomu 20-25k s DPH a jdete si koupit notebook. Chcete, aby byl tichý a ostatní parametry nejsou až tak důležité (ať se chápeme, zase bych rád, aby tak dva roky vydržel v poho). Netuším, zda má nějaký smysl hledat stroj s diskem SSD a zároveň klasikou.
Hledal jsem nějaký notebook s dokovací stanicí, která by asi změnila ten styl práce a v případě jednoduchého odcvaknutí bych asi stroj přenášel minimálně po domě častěji. Nenašel jsem ale nic a po zkušenostech s dynadockem zase nechci nějaké polovičaté řešení.
Náhrada stolního PC
Mohu do notebooku dodat vlastní SSD disk, bez porušení záruky?
Koukal jsem na tu řadu L. Levné jsou Celerony. I3 mi připadá málo a I5 začínají na 22k. Mám ale problém s integrovanou grafikou.
Mám koupenou licenci na ZWCad, tak nevím zda je to tím, ale na HD4000 to byla docela hrůza. Na klasickém PC jsem problém nepozoroval a naopak, když jsem zkusil Draftsight a aCad 2013, tak se sekaly taky. Takže z těch integrovaných mám strach docela...
Koukal jsem na tu řadu L. Levné jsou Celerony. I3 mi připadá málo a I5 začínají na 22k. Mám ale problém s integrovanou grafikou.
Mám koupenou licenci na ZWCad, tak nevím zda je to tím, ale na HD4000 to byla docela hrůza. Na klasickém PC jsem problém nepozoroval a naopak, když jsem zkusil Draftsight a aCad 2013, tak se sekaly taky. Takže z těch integrovaných mám strach docela...
-
- píše často
Gooorila píše:Mohu do notebooku dodat vlastní SSD disk, bez porušení záruky?
ano můžeš
Pokud Intel HD4000 nestačí, tak jedině koupit něco s certifikovanou kartou pro CAD. Např. T530 sice je už lehce přes rozpočet, ale už je to kvalitní notebook, který má skvělé zpracování, display, tichý, 3 roky záruka atd..
Prostě stroj, který by měl vydržet několik let, ale zase pro tebe je ho škoda, když bude ležet jenom na stole

http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-t530 ... 335393.htm
HP EliteBook 8560w
HP ProBook 4540s
PC + 2x 24" LCD
HP ProBook 4540s
PC + 2x 24" LCD
Je to tak. Thinkpady jsem měl spojené vždy s kvalitní konstrukcí, což u stroje na stole nijak nevyužiji.
Hledám jako základ asi stroj, který má dobře vyřešeno chlazení. Rozdíl mezi i7 a i5 asi nebude až tak velký, takže asi i5. Grafika dedikovaná, ale zase ne moc kvalitní, ať zbytečně netopí.
Disk tak 500GB a více (stačí 5400) a k tomu bych dokoupil 128GB SSD disk (koukal jsem, že jsou nějaké rámečky, které lze dát do místa mechaniky. Tím asi odpadají ultrabooky, kde by se to asi nevlezlo.
Jinak mě moc nenapadá, na co koukat. Kdysi byly synonymem špatných notebooku Acery, což se asi změnilo. Já bych moc nešel do MSI, nebo gygabyte, takže koukám spíše ve skupině Lenovo, Toshiba, Sony a HP. Ale má-li někdo nějaký vlastní tip, budu jen rád.
Hledám jako základ asi stroj, který má dobře vyřešeno chlazení. Rozdíl mezi i7 a i5 asi nebude až tak velký, takže asi i5. Grafika dedikovaná, ale zase ne moc kvalitní, ať zbytečně netopí.
Disk tak 500GB a více (stačí 5400) a k tomu bych dokoupil 128GB SSD disk (koukal jsem, že jsou nějaké rámečky, které lze dát do místa mechaniky. Tím asi odpadají ultrabooky, kde by se to asi nevlezlo.
Jinak mě moc nenapadá, na co koukat. Kdysi byly synonymem špatných notebooku Acery, což se asi změnilo. Já bych moc nešel do MSI, nebo gygabyte, takže koukám spíše ve skupině Lenovo, Toshiba, Sony a HP. Ale má-li někdo nějaký vlastní tip, budu jen rád.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“