Zdravím ve spolek,
Už nějakou dobu se pokouším rozchodit nahrávání z externího zařízení (kytary) pro Lenovo G580. Na starém notebooku to nebyl problém, byl tam port pro Line In. Bohužel G580 má už jen combo audio jack.
Mám dokonce i adaptér pro rozdvojení signálu na reprácích, který mi umožňuje zapojit zvlášť mikrofón. Reproduktory sami o sobě nemají s kytarou žádný problém (po zapojení normálně slyším zvuk z komba). Ale s notebookem již nechce spolupracovat.
Samozřejmě jsem zkoušel zapojit kytaru i přímo do combo jacku (bez adaptéru na reprácích a bez komba), bohužel bez žádného výsledku.
Má někdo s něčím podobným zkušenosti? Jde to nějak obejít/nastavit? Nebo bude zapotřebí koupě USB zvukové karty?
Lenovo IdeaPad G580 - Line In u combo jacku
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vstup na reproduktorech nic do notebooku nevrací, takže tam se to chová korektně.
Přímé zapojení jacku kytary do notebooku taky nebude fungovat, protože nejde o klasický vstup. Signální pin pro vstup je jaksi udělán navíc na klasickém výstupovém jacku (přidáním jednoho vodiče navíc). Musíš tedy koupit redukci, která z toho jednoho konektoru udělá dva.
Nevim, jak moc to s tou kytarou myslíš vážně, ale nahrávat to integrovanou zvukovkou v notebooku je docela bída. za 800,- Kč se dá dneska koupit jednoduchá ASIO zvukovka, která nabídne relativně plochou frekvenční charakteristiku bez zásadních problémů (SN ratio, přeslechy,...).
Přímé zapojení jacku kytary do notebooku taky nebude fungovat, protože nejde o klasický vstup. Signální pin pro vstup je jaksi udělán navíc na klasickém výstupovém jacku (přidáním jednoho vodiče navíc). Musíš tedy koupit redukci, která z toho jednoho konektoru udělá dva.
Nevim, jak moc to s tou kytarou myslíš vážně, ale nahrávat to integrovanou zvukovkou v notebooku je docela bída. za 800,- Kč se dá dneska koupit jednoduchá ASIO zvukovka, která nabídne relativně plochou frekvenční charakteristiku bez zásadních problémů (SN ratio, přeslechy,...).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Lenovo IdeaPad G580 - Line In u combo jacku
Díky za rychlou odpověď.
Nahrávat teprve zkouším a s integrovanou zvukovou kartou u minulého ntb to bylo dostačující. Takže se s tím zatím spokojím, do budoucna koupi určitě zvážím. Je nějaký přesný model, který bys mi mohl doporučit?
Nahrávat teprve zkouším a s integrovanou zvukovou kartou u minulého ntb to bylo dostačující. Takže se s tím zatím spokojím, do budoucna koupi určitě zvážím. Je nějaký přesný model, který bys mi mohl doporučit?
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“