Y500 nebo Dell 7720
Y500 nebo Dell 7720
Zdravým všechny, pročítal jsem si hodně toto fórum o tom jaký si mám koupit NTB. Určen ke hrám a k práci do max 27 000. Nejvíce lidí tady asi doporučovalo Y500 jako nejlepší volbu. Objednal jsem si na Alze v pondělí Y500 v největší konfiguraci-i7 3630QM). Jeden odborník mi řekl že nejnovější hry právě využívají turbo boost a více jader. Proto sem i5 nekupoval. Po rozbalení doma sem zjistil, že už ho někdo používal. Asi vrácen do 14 dní. Měl lehce promáčklou spodní mřížku, poškrabané logo a všude otisky. Šel jsem ho vrátit a odpoledne mi přivezli nový kus tentokrát s pečetí od Lenova. Bohužel jsem opět zjistil že zadní kryt nedoléhá, zkusil jsem šroubovák a zjistil, že všechny šrouby sou na 50% utaženy takže prostě spodní kryt by mohl časem upadnout,kdybych si toho nevšiml. Říkáte si, tak sis je měl dotáhnout atd., ale nechci takové zboží když za něj dávám tolik peněz. Kdo ví, jestli nebyl servisovan a kdo se v tom hrabal. Člověk nikdy neví. Tak sem ho vrátil.Asi si ho půjdu koupit jinam. Teď si ale říkám jestli třeba nemám koupit ten DELL 7720 má dvě nevýhody je to 17" a navíc to nemá SLI s dvouma grafikama. Nebo by jste mi doporučili ještě něco jinýho? Díky moc všem za rady.
Tak to je opravdu smůla. Na hraní her v této ceně má Lenovo Y500 opravdu nejvyšší výkon. Samozřejmě v pár starších hrách nebo například v Battlefieldu 3 ono SLI nefunguje tak jak by mělo, ale jinak s ním problém není. Takže pokud bude ntb opravdu využíván především na hraní her, nenechal bych se odradit a koupil jej znovu. Snad už tentokrát bude v pořádku.
NB: MSI GX660 (stock + i7 840QM & 8GB RAM), MSI GS70 2QE (i7 4710 MQ + GTX 970M)
PC: i7 6900K + MSI GTX 1080..
roman2277 píše:Bohužel nic výkonnějšího na hry do 30k nekoupíš.Případně ještě MSI GX60,ale tam je zase slabší CPU.
Přikláním se také k Y500, výkon v některých hrách je o poznání větší než ve zmiňovaném GX 60..trochu mě mrzí, že za takové peníze si se už dvakrát spálil...mě už by vezli pro nové nervy.. ber Y500 !
Ke každému laptopu určenému ke hraní her je chladící podložka výhodnou koupí,takže určitě. Nejvíce se zde doporučuje Zalman NC1000,1500(robustnější kousky) a nebo CoolerMaster Notepal U3 (3 polohovatelné větráčky,ale zase není tak pevný jako Zalman). Osobně používám právě onu od coolermaster a nejde než doporučit, nejen díky chlazení, ale i zlepšení pozice notebooku pro psaní.
NB: MSI GX660 (stock + i7 840QM & 8GB RAM), MSI GS70 2QE (i7 4710 MQ + GTX 970M)
Tak jsem nakonec koupil za 750,- Kč CoolerMaster Notepal U3. Sem spokojen díky nastavitelným větrákům. Pro y500 jak dělané (vzadu je mřížka na vrchní části kde tahají větráky vzduch a tam sou taky větráky z Coolermastra namířeny. Při hraní her to nepustí přes 70 stupnu. Jinak ve Windows se drží na 40-50 max.
Dobrý den,
stala se mi taková nepříjemná věc.
Můj naprosto nový Y500 se začal sám vypínat.
Zapl jsem GTA 4 hrál sem 5 vteřin a z ničeho nic sem vypl, jako by Vám doma přestala fugovat elektrika proste se vypl BUM.
Řekl jsem si, že to byla systémová chyba nebo něco. Spustil sem znovu GTA4 a po 20 vteřinách hraní opět. BUM notebook se opět vypl do setiny.
Přehřátí můžu vyloučit. Je naprosto nový, po zapnutí se do 2 minut nemohl zahřát. Navíc mám chladící podložku. Napadá Vás někoho něco?
U Far Cry 3 u které mám asi 83 stupnu vse ok. Notebook se nevypina.
Jinak GTA 4 sem hral 3 dny a v pohode. Tedka proste vypina PC. Nechapu to. Zkusim dalsi hry
stala se mi taková nepříjemná věc.
Můj naprosto nový Y500 se začal sám vypínat.
Zapl jsem GTA 4 hrál sem 5 vteřin a z ničeho nic sem vypl, jako by Vám doma přestala fugovat elektrika proste se vypl BUM.
Řekl jsem si, že to byla systémová chyba nebo něco. Spustil sem znovu GTA4 a po 20 vteřinách hraní opět. BUM notebook se opět vypl do setiny.
Přehřátí můžu vyloučit. Je naprosto nový, po zapnutí se do 2 minut nemohl zahřát. Navíc mám chladící podložku. Napadá Vás někoho něco?
U Far Cry 3 u které mám asi 83 stupnu vse ok. Notebook se nevypina.
Jinak GTA 4 sem hral 3 dny a v pohode. Tedka proste vypina PC. Nechapu to. Zkusim dalsi hry
- Chlebovnik
- guru
Tak jsem objevil příčinu náhleho vypínání u hry GTA4. a nejen u ní dělá to u všech.. Ve windows 8 u y500 je programek s nazvem Energy Managment 8.0 kde si nastavujete jestli chcete výdrž, výkon, nebo rovnováhu systému. Dále si určujete jestli má Baterie být v režimu: Maximální výdrž baterie (což baterku drží na 100%) aby byla připravena když notebook odpojíte a jedete na baterku což zkracuje její životnost. Nebo druhý režím: Optimální životnost baterie která ji nabíjí jen na 50% A právě když mám tu optimálná životnost baterie tak píše, že je ve stavu vybíjení nebo se nenabíjí třeba atd.)a právě v tomto režimu se počítač vypíná. Nechápu proč když je notebook stejně držen na elektrickém napájení. Ať už v režimu Maxim.výdrž nebo optimální výdrž. Každopádně za to může tento program který si hraje s baterkou.
Vyzkoušel jsem ještě jednu věc vyndat baterku a přepínat režimy bez baterky. Což by nemělo jít, ale program to umožňuje. V tomto případě se v režimu optimální výdrž baterie se ntb nevypl. Takže to dělá ta baterie v režimu optimální životnost baterie. Nechápu proč
Vyzkoušel jsem ještě jednu věc vyndat baterku a přepínat režimy bez baterky. Což by nemělo jít, ale program to umožňuje. V tomto případě se v režimu optimální výdrž baterie se ntb nevypl. Takže to dělá ta baterie v režimu optimální životnost baterie. Nechápu proč
Zpět na „Jaký vybrat notebook“