Notebook do 17tis na ofiice a hry
Notebook do 17tis na ofiice a hry
Používat ho budu do školy (takže jen pár programů na psaní jako Office pak možná na úpravu fotek gimp a program na programování takže například Netbeans) a na doma na hry udám příklad Need for Speed Hot Pursuit a podobně graficky zpracované.
Budu ho nosit dost často do školy takže bych prosil i přes předchozí odpověď,že nejsou moc na přenášení poprosit o kterém si myslíte,že bude na toto trochu lépe stavěný. Určitě si na něj koupím nějaký lepší ,,vyztužený,, batoh.
Radši bych se přiklonil k uhlopříčce 17" jelikož je to prostě lepší rozlišení i když na přepravu bude horší.
Požadavky mám maximálně ty,aby se nějak nesekal (tudíž procesor,ale oba ho mají podle mého názoru docela dobrý). Lepší grafickou kartu,aby to pobíralo do budoucna graficky lépe zpracované hry. A aby se moc nepřehříval i když to by nebyl problém dokoupit podložku s větráky.
Díky moc za vaše názory
Budu ho nosit dost často do školy takže bych prosil i přes předchozí odpověď,že nejsou moc na přenášení poprosit o kterém si myslíte,že bude na toto trochu lépe stavěný. Určitě si na něj koupím nějaký lepší ,,vyztužený,, batoh.
Radši bych se přiklonil k uhlopříčce 17" jelikož je to prostě lepší rozlišení i když na přepravu bude horší.
Požadavky mám maximálně ty,aby se nějak nesekal (tudíž procesor,ale oba ho mají podle mého názoru docela dobrý). Lepší grafickou kartu,aby to pobíralo do budoucna graficky lépe zpracované hry. A aby se moc nepřehříval i když to by nebyl problém dokoupit podložku s větráky.
Díky moc za vaše názory
Ze 17TFT bych to videl na tento:
http://www.czc.cz/nb-acer-aspire-v3-771 ... n+HD+8750M
Za ty penize nic lepsiho nesezenes, ale je bez OS.
http://www.czc.cz/nb-acer-aspire-v3-771 ... n+HD+8750M
Za ty penize nic lepsiho nesezenes, ale je bez OS.
Asus ROG Strix G18
No nevím mě furt připadá lepší ten asus http://www.alza.cz/asus-k75vj-ty195h-d397187.htm
Má sice jenom o 0.1 lepší procesory,ale má i lepší operační paměť + bych platil ještě dost za windows a za další Acerům moc nevěřím pár kámošů je má a dost často s tím mají problémy kdežto na asus jsem stížnost neslyšel i když každý hájí svou značku
Má sice jenom o 0.1 lepší procesory,ale má i lepší operační paměť + bych platil ještě dost za windows a za další Acerům moc nevěřím pár kámošů je má a dost často s tím mají problémy kdežto na asus jsem stížnost neslyšel i když každý hájí svou značku
- Chlebovnik
- guru
Ne, GT 640M má o nějakých 15% vyšší výkon. Navíc se jedná o Kepler grafiku, kdežto GT 635M je postavena na architektuře Fermi, jak správně poznamenal roman.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
No ale když si to tak přepočítám,tak bych měl tedy lepší grafiku o 15%,ale zase bych musel kupovat OS za nějakých 19 000+- takže o 2000Kč dražší než asus + možná to bude znít jako kravina,ale ty poloviční šipky vypadají hrozně + se mi špatně takové šipky ovládají. Takže asi i přes vaše rady půjdu do asusu. Uvidím jestli to bude chyba nebo ne
Tak koukám na rozdíly zde: http://www.game-debate.com/gpu/index.ph ... ce-gt-635m
A je fakt že má Shader Processing Units a Actual Shader Performanc je docela rozdíl,ale jinak je lepší GT 635M. Sice jsem opravdu lajk,ale podle čísel a poměru na to koukám takto
A je fakt že má Shader Processing Units a Actual Shader Performanc je docela rozdíl,ale jinak je lepší GT 635M. Sice jsem opravdu lajk,ale podle čísel a poměru na to koukám takto
Tohle teoreticke porovnani je spis k nicemu. Jadro ma sice 635M o fous rychleji taktovane, ale to nic nerika o vykonu. Pamet ma lepsi propustnost, ale jen v pripade, ze je to verze s 192b sbernici. Tipnul bych, ze bude jen 128b, takze plichta.
V dost starych hrach bude vykon podobny, ale cim novejsi hra, tim bude rozdil vetsi.
V dost starych hrach bude vykon podobny, ale cim novejsi hra, tim bude rozdil vetsi.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Lenovo dává tyhle GT635M často s nižším výkonem než GT630M, takže počítej v 3DM 2011 se skóre ~1200 bodů, zatímc GT640M dá třeba ~1800.
Dneska by si GT635M vzal dobrovolně jenom někdo, komu o výkon grafiky vůbec nejde.
To odkazovaný teoretický srovnání je vyloženě směšný...
Dneska by si GT635M vzal dobrovolně jenom někdo, komu o výkon grafiky vůbec nejde.
To odkazovaný teoretický srovnání je vyloženě směšný...

swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Zpět na „Jaký vybrat notebook“