Pracovní notebook do 13,3
Cenová relace: max. 24 000
Primární použití: Pracuji jako OSVČ v oblasti marketingu a médií, zároveň jsem student VSŠ - humanitního směru. Z toho plynou pracovní požadavky na notebook - 80 % procent Office + Internet. Lehký, mobilní, dlouhá výdrž, na cestách občasné sledování filmů, ocením kvalitní zpracování. Zcela příležitostně si zavzpomínám na střední školu a zahraji si UT99 nebo CS, to není podstatné. Naopak do podstatného řadím to, že zhruba 20 % práce je s fotografiemi - výběr, ořez, přesouvání a s videem. Jednoduchá editace např. tiskových konferencí. (na to stačilo i stávající dual core?)
Mobilita: Notebook prožije na cestách každý den, tak zhruba 6x týdně, proto nechci žádnou cihlu. Nyní se mi pronáší i thinkpad edge 13, který v podstatě dosloužil. Ne vždy je přítomna zásuvka, takže bych pět hodin výdrže považoval za minimum.
Kvalita konstrukce:
Zkušenosti s thinkpadem jsou veskrze pozitivní. Prožil toho hodně, ale nakonec po dvou letech povolil a mechanicky se rozpadá, takže něco v tomto stylu, ale nijak citově jsem k němu (až na trackpoint a KLÁVESNICI) nepřilnul.
LCD:
11,6 (ne 10, na netbooku se psát nedá, koukat do toho taky nelze), strop 13,3 za předpokladu, že to bude nějaký ultralight. Nevadí mi nižší komfort menší uhlopříčky i přes to, že do pc koukám 8+ hodin denně. Doma můžu při studiu připíchnout externí LCD monitor.
Další požadavky: Dotyková obrazovka - nadčasovost zařízení a hlavně možnost zbavit se klávesnice na čtení PDF, novin atd. Ocenil bych tichý notebook, ale to předpokládám, že není dnes takový problém. Rozlišení, nevím, jestli nějak kvalitativně ocením vyšší rozlišení než 1366x768
Nemám předsudky snad vůči žádné značce, protože je to dnes na jedno brdo, ale nechci přecházet k Apple. V obchodě jsem zkoušel produkt yoga 13 a pro mě je nepoužitelný, kvůli posunutému touchpadu, to bych nezvládl.
edit: možná by potěšilo 3g, ale není nutností.
Díky a prosím o nějaké tipy, páč jsem bezradný se svým polofunkčním strojem