Vlastimil91 píše:Tady když se kouknete do této recenze tak už je nový Chi Mei N173HGE display který je o kousek zase lepší jak ten minulý
Nevím zda by se vyplatilo připlácet za ten AUO. https://www.notebookcheck.com/Test-Sche ... 543.0.html
Tyjo, 53,1 dB(A) je docela raketa.
roman2277: U některých notebooků nejde ztlumit dostatečně jas, ale neni to ani tolik záležitost displeje jako toho notebooku. Třeba v GT70 a GE70 jsem měl jeden a ten samý displej, ale u GE70 nešel ztlumit, zatímco u GT70 jo.
swarm - blog: http://notebookblog.cz Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
No 53db je palba. To je i u mého když točí FAN na 90-100%.
Bohužel CLEVO zase nezvládlo FAN pořádně zregulovat a FAN točí na 100% od určité teploty a né až od 90C.
Je tu jedna možnost a to Prema BIOS který zapíná FAN na 90% až od 90C a dá se dokonce u Prema BIOS změnit rychlost FAN
Jako kdyby na to byla utilita, že si to můžu přenastavit ve Windows (jako je třeba TPFanControl/HPFanControl/HWiNFO32), tak je to ok, ale flashovat neofiko BIOS do zařízení v téhle ceně... nevim, nevim, jestli by se mi to toho chtělo. Ty sis ho nahrál?
swarm - blog: http://notebookblog.cz Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Musíš mít odemčený BIOS aby ti tyto utilitky fungovali.
Já jak měl problém s těmi ventilátory že se od 77C zapínali na 90-100% tak jsem to řešil s XMG ,ale ve finále se mi to tam nechtělo posílat na výměnu zk. desky tak jsem zkusil Prema BIOS a tam to právě šlo. Ale teď mám zase BIOS od CLEVO a FAN točí opět 90-100% od 77-80C.
Přes prema BIOS jen v tu dobu nešlo ještě taktovat CPU ,ale teď už to jde. FAN se tam dá ovládat i pomocí FN+1 a nebo FN+9 či přes ty aplikace to manuálně upravovat.
Jako osobně nechápu proč u těchto CLEVO NB či AW jsou ty BIOS uzamčené a nedá se tam takřka nic dělat. Neříkám aby šlo měnit napětí ,ale ty FAN mohly nechat na uživateli aby si je mohl manuálně nastavit a né to řešit upraveným/neofiko BIOSem
Kdyby fan control nechali na uživateli, tak by se v tom mohl hrabat každý malý harant,kterému to tatínek koupí. Harant cosi pošteluje bo tomu nerozumí a NB je kaput. Případná reklamace by pak probíhala asi takto:
Zákazník: NB nejede, reklamuju.
Prodejce: Hrabali jste se v BIOSu a max otáčky větráků jste dali na 50%, tzn. se vám upekla grafika.
Zákazník: No a proč to teda máte volně přístupné když tím můžu zničit půlku NB?!
Chápeme? Kdo chce ovládat rychlost větráků, cestu si najde...
Tak snad je tam čidlo na teplotu které by to na určité teplotě vypnulo ne?
Teda aspoň tak to funguje u desktopu.
Podle CLEVO má NB vypnout když je teplota 98C ,ale u mě se to teda nestávalo. Když jsem NB koupil GPU2 měla teplotu 103-105C a NB pořád běžel.
Nevím zda teď CLEVO vydalo nový BIOS či ne ,ale Prema vydal nový BIOS.
Ano recenzi jsem četl už ráno.Je slušná,ale ta cena maximálně dorovnává konkurenci.(v podobě MSI GE60-70 za 30000kč.)
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3