Zdravím,
už asi měsíc se trápím a nevím jak nainstalovat ovladače tak, abych měl přístupné i bluetooth které na té kartě je. Naisntaloval jsem si balíky Intel® PROSet/Wireless Software and Drivers for Windows 7 a Intel(R) PROSet/Wireless Software for Bluetooth(R) Technology ze stránek intelu, ale bluetooth prostě ve Windows 7 nevidím. Ještě že funguje WiFi
Ja mam 6230 a po nainstalovani ovladacov na BT, mi to integrovane BT na karte aj fungovalo. Skusal som to ale asi len 1x. Windows v spravcovi suborov stale ukazuje nejaky vykricnik pri nom - uz si nepamatam presne preco (pravdepodobne konflikt ovladacov s druhym - povodnym BT modulom) a nemozem to pozriet lebo nb je momentalne v servise (kvoli klavesnici).
Taktiez jeho slaby dosah pripisujem tieneniu, kedze nb ma svoj vlastny BT chip, ktory funguje tak ako ma.
Skus pozriet v spravcovi zariadeni, ci tam je BT zobrazene a ak ano pozri sa co mu chyba.
Tak to by si mal mat na liste tray ikonu BT. Ked na nu kliknes pravym tlacidlom mysi mala by sa ti objavit ponuka na zapnutie/vypnutie a druhe moznosti.
Nene, ani tam nevidím žádnou ikonu BT, měla by tam být, ale vzhledem k faktu, že samotný Windows 7 neidentifikoval BT zařízení, tak jej nemůže zobrazovat.
Opravdu mě to už rozčiluje, v podstatě mě ten BT fungoval jen do té doby než jsem smazal Windows, který byl na tom notebooku od výroby. Od té doby mě BT funguje jen v Linuxu
Možná o víkendu zkusím Windows 8, třeba ten systém bude o něco inteligentnější a ovladače si to stáhne samo.
zkusil jsem jak Broadcom tak všechny Qualcomm, instalačky mě hned po spuštění oznámí že nebyl nalezen adaptér a tudíž není možné pokračovat v instalaci. Opravdu nevím a to mám bakaláře z informatiky
V linuxu si můžeš ověřit přes lspci a lsusb, co máš konkrétně za bluetooth modul. To ti výrazně ušetří čas s hledáním driverů. Následně před rebootem do Windows dej reset nastavení BIOSu do default hodnot a až pak proveď instalaci ovladače.
swarm - blog: http://notebookblog.cz Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Děkuji, lsusb lspci jsem zkoušel... ale vyznej se v tom
no už jsem to spravil. Já blbec jsem deaktivoval BT v Linuxu proto ve Windows nebyl vidět. Takže stačilo v Linuxu aktivovat a restartovat zpátky do Win...
Myslel jsem si to. Proto jsem navrhoval ten reset nastavení BIOSu. S ním se provede i reset podobných hodnot pro deaktivované komponenty. Někdy se totiž stává, že si to v Linuxu nevypneš, ale ten to pak sám vypíná během ukončování.
swarm - blog: http://notebookblog.cz Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)