Notebook do 17 000,-Kč, VŠ a doma hry
- Chlebovnik
- guru
-
- občas něco napíše
Chlebovnik píše:A co třeba Asus X550 + nějaký levný Full HD monitor?
Premyslim o podobne konfiguraci, ale nvm jestli FullHD monitor notebooky s takovymi CPU a GPU utahne i pri hrani narocnejsich her(nemusi byt na vysoke detaily).
- Chlebovnik
- guru
Chlebovnik píše:Záleží, co jsou u tebe náročné hry. Ale na nízké bez AA/AF ano.
Tedka jsem se docetl v jinem prispevku, kde jsi psal, ze Edge e531 ma tu GT740M pouze s 64bit sbernici. A prave tohle jak jsem se nedavno dozvedel je take limitujici prostredek pro hrani s zapojenym externim monitorem....
Narocne hry jako Far cry, Metro, Crysis, Company of Heroes....ty jsem uvedl spise ze zvedavosti, jestli by byly vubec hratelne s nizkymi detaily. Jinak bych rad hral online hry jako Dota 2 a League of Legends na vysoky detaily v FullHD pokud mozno.
- Chlebovnik
- guru
Nevim jak je na tom Lolko, ale jestli to s Dotou 2 myslíš aspoň trochu vážně, tak na Full HD, vysoké detaily a 60 FPS je potřeba minimálně GT 650M/GT 750M, lépe GTX grafika a čtyřjádro. Jinak budeš mít propady v teamfightech.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Chlebovnik píše:Nevim jak je na tom Lolko, ale jestli to s Dotou 2 myslíš aspoň trochu vážně, tak na Full HD, vysoké detaily a 60 FPS je potřeba minimálně GT 650M/GT 750M, lépe GTX grafika a čtyřjádro. Jinak budeš mít propady v teamfightech.
Dobre, diky za info. Dotu 2 bych hral denne, Lolko snad neni ani tak narocny. Proto sem chtel vedet jestli tyto hry dam na vysoke detaily v FHD. Jinak jestli se da u her snizit rozliseni a nastaveni na medium a hra by bezela pres celou obrazovku na externim monitoru, tak mi ten vykon bude stacit.
Prave protoze mi neni jasny, jestli je vykon(napr. 60fps) jiny mezi nativnim rozliseni ntb HD ready a pripojenym externim monitorem pres HDMI s HD ready rozlisenim(normalne FHD, ale ve hrach nastaveny na mensi rozliseni).
Append píše:Chlebovnik píše:A co třeba Asus X550 + nějaký levný Full HD monitor?
Premyslim o podobne konfiguraci, ale nvm jestli FullHD monitor notebooky s takovymi CPU a GPU utahne i pri hrani narocnejsich her(nemusi byt na vysoke detaily).
Jestli to je matný monitor tak tohle je ideální volba, zejména z hlediska dokoupení velkého IPS monitoru na filmy za 3-4 tisíce. No a z hlediska her, rozdíl mezi high v HD+ a v fullHD není tak velký, jako rozdíl mezi high v HD+ a ultra v fullHD který často testy uvádějí.
Lenovo Legion 5-17ACH6H; DELL Inspiron 7720 SE, Toshiba Satellite Pro A300-15V
- Chlebovnik
- guru
Ve Dotě vždy hraj v nativním rozlišení monitoru!!! (I za cenu snížených detailů), jinak to bude rozmázlé a neostré, což je u Doty nepříjemné.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
• ThinkPad T61p
• ThinkPad T61p
To sem chtel slyset , ale ty uvadis rozdil mezi HD+ a FHD, v ntb co mam vybrany by bylo jen HD ready(1366x768). Myslim ze ten rozdil bude vetsi...ale ty narocnejsi hry jsem se rozhodl neresit. Staci vykon na MMO hry.
Jinak to nativni rozliseni monitoru v Dote 2, myslis si ze bych to dal na low-mid detaily(nebo nvm jaky, aby se na to dalo koukat) na tom FHD monitoru s 60+fps a pri masivnich teamfightech nad 50+fps? Jestli ne, tak bych se vybodnul na externi monitor, a misto 14" bych si poridil tezsi 15" ntb.
BTW, premyslel jsem mezi thinkpad edge e431/e435, ideapad u430p + IPS monitor pres HDMI.
Jinak to nativni rozliseni monitoru v Dote 2, myslis si ze bych to dal na low-mid detaily(nebo nvm jaky, aby se na to dalo koukat) na tom FHD monitoru s 60+fps a pri masivnich teamfightech nad 50+fps? Jestli ne, tak bych se vybodnul na externi monitor, a misto 14" bych si poridil tezsi 15" ntb.
BTW, premyslel jsem mezi thinkpad edge e431/e435, ideapad u430p + IPS monitor pres HDMI.
Pro maximální plynulost Doty můžeš vždycky hrát na monitoru samotného laptopu. Ten Asus měl nízko-střední nastavení ve fullHD utáhnout: http://www.tomshardware.com/reviews/dot ... 481-4.html
Lenovo Legion 5-17ACH6H; DELL Inspiron 7720 SE, Toshiba Satellite Pro A300-15V
Zax19 píše:Pro maximální plynulost Doty můžeš vždycky hrát na monitoru samotného laptopu. Ten Asus měl nízko-střední nastavení ve fullHD utáhnout: http://www.tomshardware.com/reviews/dot ... 481-4.html
Urcite, toho se nebojim. Spis mi de o to, jestli se mi vyplati poridit si 14" ntb + IPS monitor za 3k, nebo jestli by se to na tom FHD az moc sekalo, tak rovnou bych poridil 15", ktery by mi stacil i doma bez zbytecneho monitoru.
Vyhodou toho 14" je prave mensi hmotnost do skoly a doma bych to jen pripojil k tomu monitoru a mel tak vetsi pracovni plochu atd.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“