Jelikož jsem si tento noťas pořídil, podělím se o své zkušenosti, třeba to někomu pomůže v rozhodování. Předem podotýkám, že nejsem žádný hardware expert, takže to berte jako "recenzi BěžnéhoFrantyUživatele".
Mám konkrétně tuto konfiguraci:
Intel i5-3230M až 3.2GHz DC, 4GB DDR3, 500GB (7200), DVDRW, 15.6" 1920x1080 mat LED, VGA NV GT 740M 2GB, Intel, wlan, glan, BT, kamera, čtečka, 3x USB, VGA, HDMI, FP, OneLink, 6čl. aku, 2.45kg, W7 Pro a Windows 8 Pro DVD
S NTB jsem spokojený, ale rozhodně to není stroj pro perfekcionisty, má určitě své chyby.
Co se mi líbí:
- tělo ntb je sice plast, ale vše je to pořádně dané dohromady, nic nevrže, displej se neprohýbá, panty vypadají, že něco vydrží
- dostatek USB, VGA, HDMI
- velký touchpad, v pohodě se na něm pracuje, gesta
- klávesnice mi připadne ergonomicky super
- trackpoint se taky hodí
- fajn rozlišení displeje, pozorovací úhly docela OK, ale je to NTB pro mě, tak se na něj dívám zpříma. Práce venku s ním je taky v pohodě, většinou tedy na nejvyšší jas.
- reproduktory hrají (v porovnání aspoň teda se starým notebookem) fajn
- výdrž - při kódování se dostanu tak na 3.5 h
- one link dock - pro mě to bylo určitě velké plus při rozhodování. Dock ještě tedy nemám, ale v této cenové kategorii těch možností dokovatelných NTB moc nebylo
- čtečka otisků prstů pro odemykání Windows
Co by se dalo určitě vylepšit, co ve mně nechává trochu rozpačitý dojem
- rastr na displeji - nevím, jak to nazvat, ale na jednobarevných plochách to jde docela vidět.
- touchpad při 100% vytížení systému, nejspíš tedy hlavně HDD, prostě na pár sekund vypadne. Kdo ví, snad to vyřeší nějaký update ovladače, protože teď mi to přijde docela žravé. Synaptics aplikace si teď bere 5% procesoru
- při psaní na klávesnici se tak 1x za hodinu ozve pružina, jak na staré posteli
- Lenovo bloatware a instalace Win z jejich recovery disků. Todle byl asi největší shit. Pozor: pokud chcete reinstalovat Win7, tak si nejdřív z nich dostaňte sériové číslo. Měl jsem za to, že to je hard coded v Biosu, bohužel pro Win 7 ne
Takže jsem nakonec přešel na Win 8. Instalační disky Win8 v podání Lenova jsou taky peklo, takže se chystám při montáži SSD na čisté Win8, už se těším :/
- vlevo je 2x USB3, bohužel jsou opravdu hodně vedle sebe, mezera je mezi nimi tak 5mm
- větráček jede pořád
- při dokoupení Crucial 8GB DDR3 1600 SO-DIMM se s ní bohužel nesnese ten 4 GB modul, co je v noťasu. Ale to už je tedy trochu mimo soutěž, možná se ale někom toto info bude hodit.