Dodacie lehoty jednotlivych Dell notebookov
Dodacie lehoty jednotlivych Dell notebookov
V poslednom čase sa množia otázky o dodacích lehotách Dellu. Veľa ľudí chce práve ten svoj notebook mať čo najskôr a keďže si prečítali na mnohých stránkách, že Delly meškajú, chcú vedieť aj niečo o tom "svojom" Delli.
Na takéto otázky mám protiotázku - Myslíte si, že keď iným meškajú, že Vám meškať nebudú?
1, Momentálne Dell nemá také kapacity, aby pokryl celý dopyt. Vedenie v USA nastavilo zabijácke ceny a tak je dopyt ďaleko vyšší než ponuka. Keďže je Dell tradične USA-orientovaný, tak v prvom rade uprednostňuje dodávky do USA a náš región je ešte pozadu za západnou Európou.
Navyše Dell funguje tak, že peniaze od ľudí točí až 90 dní a až potom platí dodávateľom. Je tu teda aj možnosť, že sa snaží vylákať týmito killer cenami peniaze od ľudí, ktoré pár týždňov potočí a potom vráti zaplatenú čiastku ľuďom, ktorí po dlhom čakaní radšej stornovali dodávku.
2, Pokiaľ niektorý dodávateľ súčiastky dodá vadný diel, resp. ho je nedostatok, celá výroba sa posunie. Tuto máte šancu získať váčší disk, prípadne brašňu zadarmo. Každopádne to však znamená posunutie dodávky.
3, Momentálne je nedostatok množstva komponentov. LCD panely, pevné disky, optické mechaniky, batérie ... K tomu sa pridružila chybovosť výroby (farebné kryty Inspironov a XPSiek...) Kapacity proste nie sú dimenzované na taký nápor. Viac viď bod 1.
Akékoľvek thready týkajúce sa dodacej lehoty, ktoré presiahnú rozumnú úroveň budú bez milosrdnosti premazané či zamknuté, Zbytočne sa nimi zaplňuje fórum.
C
Na takéto otázky mám protiotázku - Myslíte si, že keď iným meškajú, že Vám meškať nebudú?
1, Momentálne Dell nemá také kapacity, aby pokryl celý dopyt. Vedenie v USA nastavilo zabijácke ceny a tak je dopyt ďaleko vyšší než ponuka. Keďže je Dell tradične USA-orientovaný, tak v prvom rade uprednostňuje dodávky do USA a náš región je ešte pozadu za západnou Európou.
Navyše Dell funguje tak, že peniaze od ľudí točí až 90 dní a až potom platí dodávateľom. Je tu teda aj možnosť, že sa snaží vylákať týmito killer cenami peniaze od ľudí, ktoré pár týždňov potočí a potom vráti zaplatenú čiastku ľuďom, ktorí po dlhom čakaní radšej stornovali dodávku.
2, Pokiaľ niektorý dodávateľ súčiastky dodá vadný diel, resp. ho je nedostatok, celá výroba sa posunie. Tuto máte šancu získať váčší disk, prípadne brašňu zadarmo. Každopádne to však znamená posunutie dodávky.
3, Momentálne je nedostatok množstva komponentov. LCD panely, pevné disky, optické mechaniky, batérie ... K tomu sa pridružila chybovosť výroby (farebné kryty Inspironov a XPSiek...) Kapacity proste nie sú dimenzované na taký nápor. Viac viď bod 1.
Akékoľvek thready týkajúce sa dodacej lehoty, ktoré presiahnú rozumnú úroveň budú bez milosrdnosti premazané či zamknuté, Zbytočne sa nimi zaplňuje fórum.
C
Re: Dodacie lehoty jednotlivych Dell notebookov
CeCo píše:...Navyše Dell funguje tak, že peniaze od ľudí točí až 90 dní a až potom platí dodávateľom. Je tu teda aj možnosť, že sa snaží vylákať týmito killer cenami peniaze od ľudí, ktoré pár týždňov potočí a potom vráti zaplatenú čiastku ľuďom, ktorí po dlhom čakaní radšej stornovali dodávku...
Není to určitá modifikace hry letadlo?
Podělím se svou zkušeností...
Notebook jsem objednával 14.11., přičemž 19.11. (za tři pracovní dny, doba nutná k převodu peněz) byla objednávka potvrzena a 20.11. byl ntb odeslán. Datum dodání byl na netu nějakého 9.12., ale paní z Dellu psala, že ho mám čekat 28.11. Notebook dorazil v pořádku 27.11., takže přesně za 13 dní od objednávky.
A teď malá perlička, jako omluvu za "pozdní" dodání, mi včera od Dellu přišel batoh Dicota v ceně cca 1600
Notebook jsem objednával 14.11., přičemž 19.11. (za tři pracovní dny, doba nutná k převodu peněz) byla objednávka potvrzena a 20.11. byl ntb odeslán. Datum dodání byl na netu nějakého 9.12., ale paní z Dellu psala, že ho mám čekat 28.11. Notebook dorazil v pořádku 27.11., takže přesně za 13 dní od objednávky.
A teď malá perlička, jako omluvu za "pozdní" dodání, mi včera od Dellu přišel batoh Dicota v ceně cca 1600
Dell Vostro 1500, Intel Core 2 Duo 2.0 GHz, 2048 MB RAM, 128 MB GeForce 8400M GS, 240 GB HDD (80 + 160)
-Tak budu stručný. (Než jsem dopsal původní příspěvek, systém mě odhlásil, text mi zmizel.)
-Moje zkušenost je taková, že NB jsem dostal 31. den ode dne, kdy jsem ho 26 listopadu objednal v jakési vánoční akci. To ale bylo o 6 dnů později, než bylo původně slíbeno, mezitím proběhly Vánoce, nastaly slevy.
-Omluva mi nepřišla žádná.
-Tak jsem si postup obchodníků vysvětlil sám: Je to dáno tím, že se za zboží platí předem. Varianta, kdy se zboží přebírá osobně a platí v momentě odběru, by mi vyhovovala více.
-Další nákup u Dellu budu zvažovat pečlivěji.
-Moje zkušenost je taková, že NB jsem dostal 31. den ode dne, kdy jsem ho 26 listopadu objednal v jakési vánoční akci. To ale bylo o 6 dnů později, než bylo původně slíbeno, mezitím proběhly Vánoce, nastaly slevy.
-Omluva mi nepřišla žádná.
-Tak jsem si postup obchodníků vysvětlil sám: Je to dáno tím, že se za zboží platí předem. Varianta, kdy se zboží přebírá osobně a platí v momentě odběru, by mi vyhovovala více.
-Další nákup u Dellu budu zvažovat pečlivěji.
Moje zkušenost s objednávkou Dell XPS M1330:
objednáno 29.2.2008,
zaplaceno 3.3.2008,
platba přijata 6.3.2008,
Vaše objednávka byla odeslána dne 7.3.2008
ale rek bych ze nic neodeslali.Kde se objevi ten dopravce?Na ty samy strance?
Ja tam mam napsany zatim tohle:
Vaše objednávka byla předána dopravci (kurýrovi) / poště k dodání.
Další informace včetně aktualizací a informací o předpokládaném datu dodání najdete na webové stránce dopravce
objednáno 29.2.2008,
zaplaceno 3.3.2008,
platba přijata 6.3.2008,
Vaše objednávka byla odeslána dne 7.3.2008
ale rek bych ze nic neodeslali.Kde se objevi ten dopravce?Na ty samy strance?
Ja tam mam napsany zatim tohle:
Vaše objednávka byla předána dopravci (kurýrovi) / poště k dodání.
Další informace včetně aktualizací a informací o předpokládaném datu dodání najdete na webové stránce dopravce
Objeví se ti tam:
Datum odeslání: 6.3.2008
Název dopravce: Walsh Western
Stav zásilky: Vaše objednávka byla předána dopravci a brzy budou k dispozici podrobné informace o stavu zásilky.
a bude tam odkaz na stránku kde uvidíš datum doručení (odkaz u toho dopravce) . Já tam mám datum dodání 10.3.2008 (u dopravce)
Tak hodně štěstí.
Datum odeslání: 6.3.2008
Stav zásilky: Vaše objednávka byla předána dopravci a brzy budou k dispozici podrobné informace o stavu zásilky.
a bude tam odkaz na stránku kde uvidíš datum doručení (odkaz u toho dopravce) . Já tam mám datum dodání 10.3.2008 (u dopravce)
Tak hodně štěstí.
Stolní Mini PC: Node 304 (MiniITX), Core i5 3470, 8GB RAM, GTX650Ti, 1TB HDD.
Notebook: Thinkpad R61 14,1", Win 8, dock
Notebook: Thinkpad R61 14,1", Win 8, dock
Moje zkušenost s objednávkou Dell XPS M1330:
objednáno 5.3.2008,
zaplaceno 9.3.2008,
platba přijata 12.3.2008,
Vaše objednávka byla odeslána dne 12.3.2008
Datum odeslání: 13.3.2008
Odhadované datum dodání: 1.4.2008
Datum skutečného dodání a předání: 17.3.2008
čekání na XPS 1330? Od potvrzení zaplacení 5 dnů (z toho 2 dny víkend)
objednáno 5.3.2008,
zaplaceno 9.3.2008,
platba přijata 12.3.2008,
Vaše objednávka byla odeslána dne 12.3.2008
Datum odeslání: 13.3.2008
Odhadované datum dodání: 1.4.2008
Datum skutečného dodání a předání: 17.3.2008
čekání na XPS 1330? Od potvrzení zaplacení 5 dnů (z toho 2 dny víkend)