Acer Aspire V7

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
White
občas něco napíše

Acer Aspire V7

Příspěvekod White » 13 zář 2013 12:07

Ahoj,

mé požadavky jsou:
1) Full HD
2) lehce přenosný notebook (dejme tomu i výdrž alespoň 4h)
3) GPU,CPU, které budou zvládat hraní ne-úplně nových her (Fallout, LoL, Skyrim, Heartstone..), nemám na hraní moc čas, ale když mám, chci aby to šlapalo
4) stabilita teplot při dlouhodobějším provozu
5) USB 3.0
6) Chtěl bych, aby mi notebook pár let vážně vydržel (myšleno třeba 4), ale chápu, že tohle nezodpovíte, jen upozorněte, kdyby byly zkušenosti s nekvalitním zpracováním u nějakého

pak je pár věcí, které mě potěší:
1) dotykový display
2) SSD a cokoli, co zrychlí chod PC (vůbec nepotřebuji velký HDD)
3) měl by vypadat stylově

Jsem prostě běžný (filmy, hry, PhotoShop, office, 20 otevřených záložek v prohlížeči) bezohledný uživatel a nechci, abych byl omezován možnostmi počítače.

Cenová relace je dejme tomu 30k, ale je jen orientační, takže budu rád za tip na super stroj za 35, ale daleko raději budu za tip, že nějaký ntb za 25 je po dokoupení něčeho stejný jako jiný za 30. (snad jsem to nenapsal moc složitě)

Můj absolutní favorit je:
Acer Aspire V7-582P-74508G25tkk

Ale mám několik pochybností:
1) GRAFIKA
Ve velmi obdobném modelu je NVIDIA GeForce GT750M 4GB.. Je až o tolik lepší vzhledem k mým požadavkům? Nebo by se mi vyplatilo se na grafiku soustředit víc? Ale zase, aby to moc nezvedlo spotřebu a teplotu..

2) SSD
Není pro mě lepší koupit nějaký úplně jiný, levnější model a namontovat do něj SSD? Přiznávám, že to je jeden z důvodů proč jsem se rozhodl pro tuhle verzi V7.

3) Kdy koupit?
Z vaší zkušenosti, půjde cena dolů? Nebo koupit hned, jak budu mít peníze (do měsíce)? Bývají v některých obchodech nějaké bonusy při koupi, třeba obal zdarma nebo něco, o kterých víte?

4) Windows
Měl jsem v ruce S7 s W8 a moc se mi ten pocit líbil, ale chci se zeptat jestli je W8 Pro 64bit o moc lepší než W8 64bit. Jaké jsou rozdíly? Ale myslím, že nemá smysl podle toho vybírat notebook.

5) Možná jsem na úplně špatné cestě ve výběru, budu rád za každý tip na jiný lepší notebook

Předem moc děkuji za každou reakci.

Zax19
píše často

Příspěvekod Zax19 » 14 zář 2013 21:22

Další varianty:
http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-edge- ... 70/produkt TN displej
http://www.czc.cz/acer-aspire-v7-482pg- ... 24/produkt IPS displej
http://www.czc.cz/ultrabook-acer-aspire ... 82/produkt IPS dotykový dispej

Ta tebou vybraná konfigurace je trochu riskantní z hlediska her, protože ten procesor při zatížení rozděluje spotřebu mezi procesorovou a grafickou část. Zeptám se člověka co má podobný procesor, ale s FullHD bych to neviděl moc růžově.
Lenovo Legion 5-17ACH6H; DELL Inspiron 7720 SE, Toshiba Satellite Pro A300-15V

Zax19
píše často

Příspěvekod Zax19 » 15 zář 2013 12:13

Co jsem se ptal, tak bez dedikované grafiky by tenhle procesor měl problémy, i u nenáročných her jako LoL by se to projevovalo propady FPS. Podle toho jaký displej ti stačí bych spíš radil některou z těch tří variant, co jsem psal dříve + dokoupit SSD dle chutě…
Lenovo Legion 5-17ACH6H; DELL Inspiron 7720 SE, Toshiba Satellite Pro A300-15V

Zpět na „Jaký vybrat notebook“