Rád bych nějakou zajímavou novinku.
Hlavní požadavky jsou:
Lehkost, popravdě už mě zmáhají i ty skoro 3 kila

Odolnost, používat to budu na cestách, každý den, takže něco co vydrží nešetrné zacházení, žádný levný plast...
Přijatelný výkon. Hlavní využití je kancelářský software, web, videa(jen přehrávání), prezentace. Bohužel jsem objevil hru WoT

Obrazovka minimálně 13", co nejkvalitnější, jsem už totiž skoro slepý, tak ať na tom něco vidím i na sluníčku venku

OS ještě nevím, pravděpodobně win7pro. Trochu se bojím Win8 a kompatibility. Pojede na tom software od různých bank a institucí, a vím jak mají jejich ajťáci rádi jakékoliv novoty... Před 3 roky jsem horkotěžko prosadil win7pro, v té době neznali nic jiného než winXP

Minimální hlučnost, nemám rád hlučné větráky, ruší to při jednání.
Výdrž na baterie, čím déle, tím lépe. Baterie mi totiž dojde vždy, když to nejmíň potřebuji... Teď mám reálné skoro 4 hodiny a celkem to stačí, ale kdyby bylo o nějakou hodinku víc, vůbec bych se nezlobil.
HDMI, WIFI a takové samozřejmosti asi nemá smysl zmiňovat. Snad jen dokovací port, ten by taky nebyl k zahození, ale není nutnou podmínkou, vždy se to dá nějak udělat bez něj.
Tak teď raďte, mě osobně zaujal hybrid notebook/tablet. Demontovatelný dotykem ovládaný display, ale s možností připojit klávesnici na které se bude dát rozumně psát? Fakt nesleduju novinky a tak nevím co dnešní trh nabízí za možnosti. Jo vlastně sleduju, nové slovo ultrabook. Sice naprosto netuším co si pod tím pojmem mám představit, ale asi by mi to někdo z marketingu vysvětlil

Předem díky za rady
PS: zapomenul jsem, CENA. No tu nechám opět na vás, chci co nejlevnější stroj, co splní moje aktuální požadavky