Příspěvekod Fr3NZyY » 11 říj 2013 17:07
Zdar chlapi. Jsem rád, že se tady o tom ntb diskutuje. Po 2 letech se zase pouštím do boje o koupi notebooku na hry a stejně jako před dvěma roky je tu podobný problém s nevalnými konfiguracemi.
Nicméně 2 roky zpět jsem vybíral herní ntb kolem 20k a narazil jsem na unikátní kousek od Asusu.
N52DA-EX046V AMD Phenom II X4 P920, 15.6" LED 1366x768 lesklý, RAM 4GB, ATI Radeon HD5730 1GB, HDD 500GB 7200 otáček, Windows 7 Home Premium 64-bit za 15 000,-
Ani na chvíli jsem nezaváhal a chňapnul po něm. Byla to vůbec moje první zkušenost s herním ntb a tento kus mě překvapil. Nejenže jsem za ty 2 roky byl schopen hrát 90% her na vysoké detaily, ale také s ním nebyl ani jediný problém. Opravdu krásný notes a tehdy za hubičku.
Nicméně pomalu, opravdu velmi zvolna se na něm začíná projevovat stáří. Což o to, on by ještě minimálně rok vydržel, ale začínám se pomalu dívat jinde.
Ještě donedávna jsem šmejdil po netu a kde nic tu nic až 2 dny zpátky jsem narazil na nové "géčka". Normálně bych je obešel, ale první mě zaujala cena neb tak levné nebývají a pak i konfigurace (výkonná grafika + processor). Po pročítání všeho možného jsem usoudil, že když už bych ho bral, tak právě JX s GTX 770M. Ikdyž i tady jsou jisté kompromisy. Takže dotazy na vás
1. 6Gb RAM?? Tohle nějakou dobu vydrží a upgrade v budoucnu nebude problém jak vidím. Ikdyž zrovna ta hodnota 6GB je zvláštní. Proč ne hned 8, že.
2. Absence SSD? Inu ten bych určitě musel dokoupit. Co budete kupovat vy ? 64 bude stačit ?
3. No přes co se nedokážu přenést je Win8. Půjde tam Win7? Jestli ne, tak je to pro mě pase. Už jen to, že to zvyšuje zbytečně cenu.
4. Poslední otázka jde na displej. Tady ten je matný, ale četl jsem, že lesklý je lepší na hraní her. btw FULL HD rozlišení. Koukám, že tu jsou někteří co měli G73. Jakou po těch letech máte teď zkušenost s hraním v nativním rozlišení ? Jak dlouho jste hráli s vysokými detaily ? Osobně mě zajímá jaká je životnost, když ve své době to byli jedny z top ntb.
Jako poznámku pod čarou dodám to, že Asus servis pro ČR mám za barákem a pracujou tam známí. A vždy když jsem se ptal na nějaké Géčko, tak říkali nebrat. Že se přehřívají a lidi je vracejí. No a v době, co píšu tyto řádky jsem dostal i info právě na nové G750 a starší G75. S podobným verdiktem. Sice, že tam výkon je, ale jinak prý slátanina komponent a zahřívají se. Inu ještě se na ně více poptám až bude čas. Jinak vyplatí se ještě čekat ? Bude více konfigurací ?
Sry za dlouhý text.