Lenovo Thinkpad X220
Panstvo jedna prosba:
konečně jsem tak nějak rozchodil w8.1 na x220 k mé plné spokojenosti, nicméně ještě stále něco chybí
- hotkey jsem instaloval v režimu kompatibility, vypínání bluetooth, které se automaticky při startu zapne budu řešit asi doporučeným task schedulerem.
- Zapínání a vypínání touchpadu jsem ještě nevyřešil, při zmáčnkutí dané klávesové zkratky se mi zobrazí windowsí volba pro myš. Také instalovat UltraNav v režimu kompatibility ?
- Power manager - pro mě je to dost zásadní věc. Neviděl jsem, že by fungoval pořádně v režimu kompatibility. Jaká je konkrétní zkušenost zde ?
- Update utility nenabízí od začátku žádný update. Je x220 odstřižená od w8.1 ?
- kde se dá sehnat ta šílená aplikace do metra od lenova ? Store ji nemůže najít.
- Je zde možnost jak dostat klasické thinkpadí OSD namísto W8 pro jas a pro volume ?
Díky.
PS: Uvitám jakékoliv postřehy ohledně instalace w8 na x220
konečně jsem tak nějak rozchodil w8.1 na x220 k mé plné spokojenosti, nicméně ještě stále něco chybí
- hotkey jsem instaloval v režimu kompatibility, vypínání bluetooth, které se automaticky při startu zapne budu řešit asi doporučeným task schedulerem.
- Zapínání a vypínání touchpadu jsem ještě nevyřešil, při zmáčnkutí dané klávesové zkratky se mi zobrazí windowsí volba pro myš. Také instalovat UltraNav v režimu kompatibility ?
- Power manager - pro mě je to dost zásadní věc. Neviděl jsem, že by fungoval pořádně v režimu kompatibility. Jaká je konkrétní zkušenost zde ?
- Update utility nenabízí od začátku žádný update. Je x220 odstřižená od w8.1 ?
- kde se dá sehnat ta šílená aplikace do metra od lenova ? Store ji nemůže najít.
- Je zde možnost jak dostat klasické thinkpadí OSD namísto W8 pro jas a pro volume ?
Díky.
PS: Uvitám jakékoliv postřehy ohledně instalace w8 na x220
Pouzivam radeji tohle http://support.lenovo.com/en_US/researc ... MIGR-77280Warhawk píše:Update utility nenabízí od začátku žádný update. Je x220 odstřižená od w8.1 ?
Ach to Lenovo...
To, že systemupdate zdaleka nedodává všechen software který je k danému noťasu zapotřebí je známé už hodně dlouho (žkusenosti s T500), nicméně to že ani v seznamu ovládačů na webu není například Communications utility je fakt napalici.
Člověk to dá do google a vyhodí mu to verzi 2. Pak se koukne na x230 a nabídne to verzi 3, která funguje velmi dobře (třeba sdílení plochy přes webku).
Pak se podívá na download thinVantage věcí a v seznamu chybí... prostě bordel v ovládačích, verzích a SW jako u puberťačky v pokojíku.
Edit:
no a tady je to černé na bílém : http://forums.lenovo.com/t5/Feedback-on ... -p/1175077
a čistě náhodou je to místní uživatel...
And not a single fuck was given that day....
To, že systemupdate zdaleka nedodává všechen software který je k danému noťasu zapotřebí je známé už hodně dlouho (žkusenosti s T500), nicméně to že ani v seznamu ovládačů na webu není například Communications utility je fakt napalici.
Člověk to dá do google a vyhodí mu to verzi 2. Pak se koukne na x230 a nabídne to verzi 3, která funguje velmi dobře (třeba sdílení plochy přes webku).
Pak se podívá na download thinVantage věcí a v seznamu chybí... prostě bordel v ovládačích, verzích a SW jako u puberťačky v pokojíku.
Edit:
no a tady je to černé na bílém : http://forums.lenovo.com/t5/Feedback-on ... -p/1175077
a čistě náhodou je to místní uživatel...
And not a single fuck was given that day....
Uspesny X220 display mod na 12.5" 1920x1080 IPS http://imgur.com/a/VIeM3
tak to sakra rád vidím našel jsem si nějaký FHD IPS 14" displeje do T420, ale problém byl že mají eDP, tak jsem dál nepátral... Toto ovšem mění hodně věcí a ještě se na to mrknu.
btw to musí být brutálně jemný....
btw to musí být brutálně jemný....
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
Tyka se to vsech, mam jeden z poslednich kusu X220 a dela to taky. Staci nechat par hodin otevrene okno pres cely displej (napriklad Notepad s textem) a bude to tam videt "vypalene", nejvice na sedem pozadi.Warhawk píše:- Máte nějaký tip jak ověřit "ghosts" na IPS LCD ? Mám takové tušení, že se mě to týká,
Puppy píše:Tyka se to vsech, mam jeden z poslednich kusu X220 a dela to taky. Staci nechat par hodin otevrene okno pres cely displej (napriklad Notepad s textem) a bude to tam videt "vypalene", nejvice na sedem pozadi.Warhawk píše:- Máte nějaký tip jak ověřit "ghosts" na IPS LCD ? Mám takové tušení, že se mě to týká,
Někde jsem na nějakém foru, dost možná zahraničním četl, že to řešil nějak servis. Možná by se stálo zato poptat i tady v ČR.
Mě to osobně netrápí pokud to nemá přímý vliv na životnost LCD. Přecijen tuhle krabku plánuji na nějaký čas.
To se tykalo prvnich serii kde by ten problem extremni, uz po 15 minutach. V prubehu vyroby pry prisla druha revize displeju (jak se pozna nevim). Predpokladam ze v poslednich kusech uz je ta druha. Takze menit to nema cenu, pokud to neni jeste ta prvni. Ten displej je navic velmi haklivy na sebemensi pusobeni tlaku kroucenim (tenkeho) vika, ktere se projevuje znacnym prosvitanim podsviceni. Takze vymena tohle muze jeste zhorsit.Warhawk píše:Někde jsem na nějakém foru, dost možná zahraničním četl, že to řešil nějak servis.
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“