Už pár týdnů z něho funguji. V nejnižší konfiguraci. http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge ... 504797.htm
Patrně se příliš neliší od více recenzovaného e535, ale kdyby náhodou někdo něco potřeboval vědět/naměřit, tak jsem k mání.
Nějaký kratší postřeh jsem psal sem.
http://notebooky.heureka.cz/lenovo-thin ... c/recenze/
Pár dalších postřehů:
- Reproduktory jsou vpredu, nikoliv zdola. Tam jsem se dopustil nepresnosti.
- Alza i heureka plete hmotnost i pocty USB.
- Na displej jsem si zvykl, sic to dalo, ale zvykl jsem si. Nejhorší jsou okraje, v chromu to na panelu záložek mlatí do očí. Na druhou stranu je ten matný displej hodně fajn, když ván na něj občas svítí sluníčko. Předtím jsem měl displej lesklý a občas to byl boj.
- Možnost vyklopení do většího úhlu není žádný terno.
- Výdrž jsem testoval sledováním filmu, dvd rozlišení, jas poloviční. Vydrž zhruba čtyři a půl hodiny. S wifi a vyšším svitem to bude asi horší.
- Instalace windows 8.1 nebyl problém.
- Pro někoho by mohl být lákadlem ještě standardní trackpoint, někomu vadí ty nové.
- Počítač není tichošlápek, přece jen asi AMD víc hřeje a má to klasický disk. Na druhou stranu mi to přijde v pohodě. Spolubydlící má levný Aspire E1-531 a hlučí mu víc, předtím jsem měl pár týdnů jiný (nový) Acer a též hlučel o poznání více. Uvidím, co časem.
- Pár plastů vrže. Nikoliv při klasické práci - psaní, ale když člověk zkouší, zda pár plastů vrže. Zmáčkne/zatlačí.
- Je fajn, že fn/ctrl či Fka/ovládací tlačítka jdou v biosu nastavit, co kde bude a co bude primární.
- V zátěži notebook dosahuje vyšších teplot, ale vzhledem k tomu, že jde o plasťák, tak nikde nic nepálí a není nepříjemné. Tedy svrchu, byl na stole - na klín jsem nezkoušel položit.
V hodinovém stress testu (100% cpu, gpu, hdd) byly teploty 69°, 62°, 49°. Dále nestoupaly. Hlučnost přijatelná. Při normální zátěži to je zhruba kolem 50, 44 a 39.
- Nevšiml jsem si žádné standardní možnosti dokování. Jen přes USB.
- SSD půjde asi jen výměnou za mechaniku.
- Počítač vypadá snadno rozebratelně.
- Trošku jsem měl problém se Skype, obraz v pohodě. Ale mikrofon byl prý špatně slyšet. Nevím, zda chyba byla v nastavení/softwaru je něco konstrukčně špatně. Mikrofony jsou dva vedle web kamery.
- Obzvlášť minimalistické jsou indikátory. Je tu jen tečka nad "i"
v nazvu Thinkpad, která značí zapnutí počítače. Nejsem velký fanda těhlech věcí, ale třeba označení zapnutého capslocku by se hodilo.
Tak si případně písněte.
ThinkPad Edge E545
o tomhle ntb dost uvazuji. Chtel bych ho bez grafiky na desce a na Aliexpresu ihned koupit A10 5750m (90-100 USD). Dost me mrzi nepritomnost mSATA a tak se chci zeptat jak je to s Ultrabay - podporuje to?
Nekde ctu zo jo, nekde zas ze ne. Spis se priklanim ze ne, protoze to nema ten cudlik na vycvakavani mechaniky. Jak je to tedy?
Diky
Nekde ctu zo jo, nekde zas ze ne. Spis se priklanim ze ne, protoze to nema ten cudlik na vycvakavani mechaniky. Jak je to tedy?
Diky
V tom si nejsem jist, zda nejak pomuzu. Je to me prvni lenovo a popravde netusim, co je ultrabay. Tez jsem se nesnazil ntb nijak rozsirovat,
Mechanika takovy ten cudlik na vystrceni nema, ale staci odsroubovat jeden sroubek a vyhodit mechaniku bez problemu jde. Tez nekde prodavaji ramecky na disk misto tehle mechaniky.
Jinak notebook se, mam pocit, trochu zhlucnil. Lehce jsem zkousel vetracek cistit (je k nemu dobry pristup), ale prilis to nepomohlo. Necini me to zrovna stastnym. Tpfancontrol se mi zprovoznit nepodarilo. Nemam pocit, ze by detekoval teploty. Co se teplot tyce, vychazim z Aidy. Procesor jde docela hezky podvoltovat skrze pscheck, indikovanou teplotu to dost snizi bez zateze o vic nez 5 stupnu, v zatezi kolem deseti.
Ja na ntb aktualne nedelam nic narocneho, tak by mi upgrade cpu prisel zbytecny, ale jiste vis, zda to pro tebe ma smysl nebo ne. Mne osobne bohate staci. Stejne me brzdi klasicke HDD.
Mechanika takovy ten cudlik na vystrceni nema, ale staci odsroubovat jeden sroubek a vyhodit mechaniku bez problemu jde. Tez nekde prodavaji ramecky na disk misto tehle mechaniky.
Jinak notebook se, mam pocit, trochu zhlucnil. Lehce jsem zkousel vetracek cistit (je k nemu dobry pristup), ale prilis to nepomohlo. Necini me to zrovna stastnym. Tpfancontrol se mi zprovoznit nepodarilo. Nemam pocit, ze by detekoval teploty. Co se teplot tyce, vychazim z Aidy. Procesor jde docela hezky podvoltovat skrze pscheck, indikovanou teplotu to dost snizi bez zateze o vic nez 5 stupnu, v zatezi kolem deseti.
Ja na ntb aktualne nedelam nic narocneho, tak by mi upgrade cpu prisel zbytecny, ale jiste vis, zda to pro tebe ma smysl nebo ne. Mne osobne bohate staci. Stejne me brzdi klasicke HDD.
tady je ten cudlik http://support.lenovo.com/en_US/product ... MIGR-74689
ale ono to neni duležité, protoze mechaniky jdou vymenit za sachtu pro disk skoro na vsech ntb
neco jsem nasel tady http://www.buy-deals.co.uk/
Ted mi jeste napada takova otazecka. Koupit ntb ted, s koncici architekturou Richland, nebo pockat na Kaveri. Chci kopovat další notas nekdy na jaře, jestli do te doby nebude nic s Kavery tak jdu do E545 v zakladni vybave + upgrade APU, RAM a šachty pro HDD/SSD, origoš disk do sachty a misto disku SSD.
Hlavne diky za tve zkusenosti s pscheck, jdu to hned testovat na mem Lenovo G505s.
Jeste by me zajimalo jak upravit velikost RAM pro APU, ale to asi bez modnuti biosu nepujde.
ale ono to neni duležité, protoze mechaniky jdou vymenit za sachtu pro disk skoro na vsech ntb
neco jsem nasel tady http://www.buy-deals.co.uk/
Ted mi jeste napada takova otazecka. Koupit ntb ted, s koncici architekturou Richland, nebo pockat na Kaveri. Chci kopovat další notas nekdy na jaře, jestli do te doby nebude nic s Kavery tak jdu do E545 v zakladni vybave + upgrade APU, RAM a šachty pro HDD/SSD, origoš disk do sachty a misto disku SSD.
Hlavne diky za tve zkusenosti s pscheck, jdu to hned testovat na mem Lenovo G505s.
Jeste by me zajimalo jak upravit velikost RAM pro APU, ale to asi bez modnuti biosu nepujde.
V tom pripade to ultrabay asi mit nebude.
Jinak ten model je skoro stejny jako E535, jen trosku jiny chipset (jiny nazev, treba je jen preznaceny). To jen k tomu pripadnemu prislusenstvi. Sachty jsou k dost modelu stejne, takze na ebay jdou bez problemu sehnat jeste levneji. Ale to jiste dohledas az to bude potrebovat jiste.
Jestli dat prednost intelu nebo pockat to ti skutecne neporadim, ale rozhodne necekam, ze by tenhle model sel cenou nejak moc dolu. Zatim ho spis zdrazovali.
S modnutim BIOSu zkusenost nemam.
Kdyby te nahodou zajimalo mechanicke zpracovani a byl z Prahy, tak je moznost na nej mrknout i nejak v realu.
Mej se.
Jinak ten model je skoro stejny jako E535, jen trosku jiny chipset (jiny nazev, treba je jen preznaceny). To jen k tomu pripadnemu prislusenstvi. Sachty jsou k dost modelu stejne, takze na ebay jdou bez problemu sehnat jeste levneji. Ale to jiste dohledas az to bude potrebovat jiste.
Jestli dat prednost intelu nebo pockat to ti skutecne neporadim, ale rozhodne necekam, ze by tenhle model sel cenou nejak moc dolu. Zatim ho spis zdrazovali.
S modnutim BIOSu zkusenost nemam.
Kdyby te nahodou zajimalo mechanicke zpracovani a byl z Prahy, tak je moznost na nej mrknout i nejak v realu.
Mej se.
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“