na mém X61 mi nefungovalo ThinkLight. Inspekcí jsem zjistil, že flex kabel v místě, které vede k ThinkLight, je zlomený. Měl jsem od prodejce této X61 ještě náhradní flex kabel. Ten jsem nyní použil. Výsledek: ThinkLight funguje, ale:
- nefunkční všechny diody na invertoru (krom těch bezdrátových, tedy WiFi, BT, WWAN fungují - záhadné)
- zavření víka ntb neuspí = bez reakce, obrazovka svítí dál
Velmi rozzloben jsem oba flexy porovnal a ouha, na tom druhém chybí jakási součástka! Níže jsem vyfotil celý (první) flex s popisky, kde co patří a oranžově jsem označil onu záhadnou součástku. Tu jsem také vyfotil (na makro). Na druhém flexu je prostě... urvaná...

Ta součástka je za běžných okolností zacvaknutá v plastových packách mezi spodní hranou víka a šasi notebooku, ve štěrbině. Nepatří do žádného konektoru.
Je možné, že jsem něco během montáže/demontáže notebooku zvoral (bylo by to poprvé za 7 let laborování s ThinkPady), anebo má ta součástka co dočinění s diodami a detekci sklápění víka? Nebo je flex poškozen, pokud jde o diody? Ví někdo? Pokud ta součástka význam má, tak ten původní flex tam vracím a na ThinkLight seju.

EDIT: 24 hodin bez odpovědi? Tady? Inu, zkusil jsem se zeptat na mezinárodním poli a byl jsem úspěšný. Bylo mi řečeno, že se jedná o Hallovu sondu, která zřejmě detekuje zavírání víka a tím přepínání standby režimu. Zřejmě budu muset přejít zpět na původní flex kabel (anebo se poptat po nějakém náhradním...)