Když píšeš cenové rozmezí pro koupi ntb 12-15 tis. tak se připrav, že ti tu budeme nabízet ntb buď na horní hranici nebo až za ní

. To je první věc, kterou jsem chtěl poznamenat.
Co se týká grafiky. Podle tvých preferencí (pouze starší hry a méně často) bych šel klidně do integrované grafiky. Nese to s sebou hned několik výhod. 1) vyšší výdrž baterie a hlavně 2) cena, kterou bys dal za dedikovanou se "odrazí" na jiných komponentech notebooku. To je třeba krásně vidět na tom Lenovu, který jsi tu postoval. Je tam pouze Intel HD graphics, ale za to dostaneš nepopiratelně nejlepší dílenské zpracování ze všech notebooků, které tu jsou.
Kdybys přece jen chtěl dedikovanou grafickou kartu, určitě preferovat GeForce. Každý ti tu napíše, že jsou lépe podporované co se týká nejrůznějších ovladačů a i v samotných hrách.
Viděl jsem všechny 3 noťasy naživo a měl jsem možnost si na ně "šáhnout". Za mě doporučuju lenovo. HP i Acer je plasťák se vším, co k tomu patří (velice se prohýbá, měkké víko). Úplně jsem se bál, jak by mi takový ntb měl vydržet. Zase je pravda, že přenášení 2x měsíčně není moc.
Co hraje pro HP je asi nejlepší HW výbava. Co zase pro ACER tak jeho display. Volba je těžká

.
5400 otáček HDD je standard, který má drtivá většina notebooků. Na tento parametr bych se, s ohledem na tvou cenovou relaci, vůbec nezaměřoval. Mnohem podstatněji pocítíš velikost RAM a např. kvalitu displeje (snažil bych se najít nějaký ntb alespoň s HD+).