Vylepšení konfigurace u HP Probook 4340s
Vylepšení konfigurace u HP Probook 4340s
Dobrý den. Uvažoval jsem o koupi nového notebooku, no rodina mne předběhla a koupila mi HP Probook 4340s, u něhož mi naprosto vyhovuje velikost, zpracování, DVD mechanika i mobilita. Problém je, že disponuje pouze procesorem Intel Pentium 2020M s integrovanou grafickou kartou Intel HD Graphics a chtěl by jsem vyšší výkon, ale protože jsem v tomto nováčkem, poprosil by jsem o radu či usměrnění. Udělal jsem si průzkum a v rámci nejen možných budoucích nároků, ale i finančních možností, jsem se po pečlivém porovnávání rozhodl pro procesor Intel Core i3-4330 s integrovanou grafikou Intel HD 4600 a samostatnou grafikou Nvidia Geforce GTX 650 či GTX 650Ti. Dost fotím a natáčím, chci si pořídit a naučit pracovat s pokročilejšími programy na střih videa a úpravu fotografií, sem tam si zahrát nějakou trochu výkonnější hru a požaduji dostatečný výkon s ohledem na výše uvedené. Podotýkám, že nemám na mysli vysloveně profesionální programy a hraní nejnovějších her v nejlepší možné kvalitě. Poprosil by jsem o názor zkušenějšího a odborně zdatnějšího, zda je tato kombinace vhodná a dostačující, jestli se v tomto případě oplatí připlatit za výkonnější grafickou kartu, aby jsem i do budoucnosti měl určitou rezervu, jestli nebude potřebné řešit i chlazení, popřípadě upozornit na nějaká úskalí, které jsem nebral v potaz. Předem děkuji za případné reakce.
- Chlebovnik
- guru
Tyto DESKTOPOVÉ komponenty do NOTEBOOKU dostaneš leda tak kladivem.
Pro střih a úpravu fotografií doporučuju spíš koupi mSATA SSD a možná dalšího pevného disku místo optické mechaniky. A samozřejmě stolní LCD minimálně 1920x1080.
Pro střih a úpravu fotografií doporučuju spíš koupi mSATA SSD a možná dalšího pevného disku místo optické mechaniky. A samozřejmě stolní LCD minimálně 1920x1080.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
- Chlebovnik
- guru
Viděl jsi někdy jak vypadá taková desktopová grafika? Mně by zajímalo jak ji do tohoto plánuješ dostat.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
• ThinkPad T61p
• ThinkPad T61p
Parni valec, z desktopove grafiky udela placku a pak jde zasunout pod spodni kryt
A idealne to pak jit reklamovat, ze po instalaci nove grafiky se nezvednul vykon...
Jinak na strankach HP je manual a podle nej by procesor vymenit mel jit. Je tam i seznam procesoru, ktere by mely fungovat. Ale musi jit ven i deska a autorovi vlakna bych to radeji nedoporucoval.

Jinak na strankach HP je manual a podle nej by procesor vymenit mel jit. Je tam i seznam procesoru, ktere by mely fungovat. Ale musi jit ven i deska a autorovi vlakna bych to radeji nedoporucoval.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
orgasmic píše:Kdyz by sis dal tu praci s hledanim na google, tak by jsi zjistil, ze upgrade GPU neni mozny.
Co se CPU tyce, tak pouze takove CPU, co byly k dispozici v tomto notebooku.
Je pravda, že jsem si v tomto nebyl jistý a zapomněl to uvést v příspěvku. Již jsem našel seznam kompatibilních procesorů s tímto modelem, co se týče dedikované grafické karty, jediná možnost vypadá na Amd Radeon HD 7570. Trochu zklamání, ale co už. Děkuji za upřesnění a přeji pěkný den.
V manualu se nic nepise o vymene grafiky, takze bude natvrdo na desce. Vymena za Radeon 7570 by tedy znamenala vymenu cele zakladni desky.
Edit:
Nebude podstatne jednodussi tenhle prodat a koupit verzi s Radeonem a i3? Pripadne uplne jiny notebook?
Edit:
Nebude podstatne jednodussi tenhle prodat a koupit verzi s Radeonem a i3? Pripadne uplne jiny notebook?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Chlebovnik píše:Viděl jsi někdy jak vypadá taková desktopová grafika? Mně by zajímalo jak ji do tohoto plánuješ dostat.
No, můj první výběr byl nvidia gt 640, u té gtx jsem se nechal v porovnávacím testu svést vyšším výkonem a nevšiml si, že se již pohybuji někde úplně jinde. Moje blbost, uznávám

zivan píše:V manualu se nic nepise o vymene grafiky, takze bude natvrdo na desce. Vymena za Radeon 7570 by tedy znamenala vymenu cele zakladni desky.
Edit:
Asi ano, tento posunu synovcovi a zkusím se porozhlédnout po něčem, do čeho nebudu muset zasahovat. Nějaký rychlý tip, /protože si uvědomuji, že už se pohybuji mimo téma/, pokud možno s 13 palcovým monitorem a vyváženou konfigurací by nebyl?
- Chlebovnik
- guru
Myslím, že Goldmax Monster 3.0 ti bude ve všem vyhovovat: http://goldmax.cz/eshop/133-goldmax-monster-30
• ThinkPad T61p
• ThinkPad T61p
Chlebovnik píše:Myslím, že Goldmax Monster 3.0 ti bude ve všem vyhovovat: http://goldmax.cz/eshop/133-goldmax-monster-30
Ano, Goldmax by byl bezesporu dobrá volba, ale pro mne jako studenta zcela mimo mé finanční možnosti. Trošku jsem slevil z nároků, protože v 13 palcích jsem nenašel nic za rozumnou cenu, ale v 15-kách mi mi je velmi sympatický na základě recenzí i vzhledu Aspire M5-581TG za cca 16tisíc. Tu je na výběr model s i5-3317 procesorem a grafikou Nvidia gt 640 a model s i5-3337 procesorem a grafikou Nvidia gt 730. Dle porovnávacích testů jsou tyto komponenty víceméně kvalitativně totožné, ale nevím, na jaká vyhodnocená čísla v rámci testování mám klást větší důraz. Vidím, že sám máš Aspire a zajímal by mne tvůj názor, které z uvedených konfigurací by jsi dal osobně přednost. Nebo je lepší alternativa Lenovo IdeaPad S 5000 s i5-3337 a 2GB grafikou Nvidia gt 720?
- Chlebovnik
- guru
Založ nové vlákno se všemi požadavky na nový notebook a přidej odkazy na konkrétní modely. Bude to přehlednější než to řešit tady.
• ThinkPad T61p
• ThinkPad T61p
Chlebovnik píše:Založ nové vlákno se všemi požadavky na nový notebook a přidej odkazy na konkrétní modely. Bude to přehlednější než to řešit tady.
Již nepotřebuji zakládat nové vlákno, vybral jsem si též Aspire v3-571g. Nejdříve sice nepatřil mezi mé favority, protože jsem na začátku s jeho seznámením narazil na recenze, které hodnotili starší modely s lesklým a velmi nekvalitním displejem a horší konfigurací. Poté co jsem našel model s full hd matnou obrazovkou a novou výbavou, myslím, že tu za 15t není co řešit. Tu opravdu zamrzí jen povrch alá zrcadlo, ale hádám, že nějaká ochranná fólie na víko to vyřeší. Díky za inspiraci. Už mohu jít klidně spát a nerozmýšlet, jak narvat desktopovou grafiku do malého noťasu

orgasmic píše:U FullHD rozliseni Te bude zase limitovat u her slaba grafika na takove rozliseni.
Ano, uvědomuji si to, ale nekupuji notebook přimárně kvůli hrám, sem tam si zahraji nějakou starší hru. Jde mi zejména o výše uvedenou úpravu fotek a střih videa, často používám notebook na filmy, tu naopak spoléhám na to, že full hd displej bude přínosem a výkon grafické karty dostatečný.