mobilní grafika a DVD filmy
-
- občas něco napíše
mobilní grafika a DVD filmy
Lidi poraďte,prosím. Chci si kupit starší D600 ale mám obavu,protože u jednoho kusu,ktery sem si vytipoval - http://www.stilcomp.cz/inshop/notebooky ... LD600.html -je pouze Ati radeon 7500 16MB a nevím esi to bude dost na přehrávaní DVD filmů, prosím poraďte. Jde mi pouze o filmy, hrát na něm asi nebudu.
Naposledy upravil(a) tasmansky.cert dne 27 srp 2007 17:19, celkem upraveno 1 x.
-
- občas něco napíše
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Je to pravda pouze napůl, některé moderní grafické karty umějí dekódovat některé druhy videa a tím ulehčují procesoru... který pak zůstává volný pro zbytek práce
Live youre life, like it's youre last day... and then die
FSC Amilo Xa 1526: Tur.X2 TL56; 1024MB RAM; 160GB 5400.0; Go7600 256MB; Microsoft VHP; 17"
FSC Amilo Xa 1526: Tur.X2 TL56; 1024MB RAM; 160GB 5400.0; Go7600 256MB; Microsoft VHP; 17"
-
- občas něco napíše
Spis jde o to, ze mu muze byt uplne jedno, jakou ma kartu, kdyz to zvladne procesor.
EDIT: popravde pomoc by mohl potrebovat v pripade HD filmu. Kazdopadne silne pochybuju, ze tam bude rvat Blue-Ray mechaniku, drazsi nez samotny notebook, a koukat na film, u ktereho se zobrazi stejne jen polovicni rozliseni.
EDIT: nad DVD filmy mi staci i starsi sunky, nez je Dell D600
EDIT: popravde pomoc by mohl potrebovat v pripade HD filmu. Kazdopadne silne pochybuju, ze tam bude rvat Blue-Ray mechaniku, drazsi nez samotny notebook, a koukat na film, u ktereho se zobrazi stejne jen polovicni rozliseni.
EDIT: nad DVD filmy mi staci i starsi sunky, nez je Dell D600
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
Crabik píše:EDIT: popravde pomoc by mohl potrebovat v pripade HD filmu. Kazdopadne silne pochybuju, ze tam bude rvat Blue-Ray mechaniku, drazsi nez samotny notebook, a koukat na film, u ktereho se zobrazi stejne jen polovicni rozliseni.
Filmy v 720p se při použití komprese x264 vlezou i na jedno DVD-5
kdyby to vykreslovalo jen CPU kvalita DVD by nebyla kvalita ale jen kostičkovaná low kvalita. V linuxu se stím můžete setkat protože ze začátku není grafika součástí renderu videa a je to rozpixelovaný pokud ovšem nastavíte aby grafika byla součástí začne to být normální, aniž by ste to věděli grafika samozřejmě vykresluje video s pomocí cpu, ale pouze cpu ho nevykresluje.
"při použití komprese x264 " Takový videa se ale také dekodují Hardwarově grafikou a ne použe CPU.
"při použití komprese x264 " Takový videa se ale také dekodují Hardwarově grafikou a ne použe CPU.
tento účet již není aktivní.
Samozřejmě že se při přehrávání videa používá i grafika.
Podstatný rozdíl je ale mezi slovy "vykreslování" a "dekomprese".
Hardwarovou dekompresi H264 (potažmo x264) umožňují až poslední grafické karty a to je celkem podstatné, protože sotwarová dekomprese HDTV je při použití tohoto kodeku velmi náročná na procesor.
Jinak předchozím příspěvkem jsem chtěl poukázat hlavně na to že pro přehrávaní HDTV není nezbytně nutná Blueray/HD-DVD mechanika.
Jinak ohledně toho Radeonu 7500, podporovat hardwarovou dekompresi DVD by měl, ale i kdyby ne tak procesor je dostačující.
Podstatný rozdíl je ale mezi slovy "vykreslování" a "dekomprese".
Hardwarovou dekompresi H264 (potažmo x264) umožňují až poslední grafické karty a to je celkem podstatné, protože sotwarová dekomprese HDTV je při použití tohoto kodeku velmi náročná na procesor.
Jinak předchozím příspěvkem jsem chtěl poukázat hlavně na to že pro přehrávaní HDTV není nezbytně nutná Blueray/HD-DVD mechanika.
Jinak ohledně toho Radeonu 7500, podporovat hardwarovou dekompresi DVD by měl, ale i kdyby ne tak procesor je dostačující.
Zacker: Ja samozrejme myslel 13GB s 1080p verzi.
Sam jsem ji zkousel na svem notebooku. Bez softwaru, ktery mi dodal podporu multi-core, to byla sekana. Jedno jadro to nezvladalo.
Jinak DVD jsem rozjel i na horsich sestavach. Vzdyt video v relativne slusne kvalite si prehravas i na sitoznich produktech bez grafickych karet (jakychkoliv enkoderu nebo dekoderu MPEG-2) a s procesory, ktere se jeste pocitaji v MHz.
MPEG-2 je mnohem snadnejsi dekodovat nez H.264. Nedavno jsem cetl, ze procesor E6300 nema sam o sobe (bez graficke karty) vubec zadny problem dekodovat MPEG-2 na 1080p. Na H.264 je to uz uplne jiny kafe (o cemz jsem se presvedcil i ja sam). Cili nevidim duvod, proc by mu klasicke DVD nemel jeho notebook zvladnout i bez GPU podporujici MPEG-2.
EDIT: nakonec jsem to nasel:
http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=2886
Sam jsem ji zkousel na svem notebooku. Bez softwaru, ktery mi dodal podporu multi-core, to byla sekana. Jedno jadro to nezvladalo.
Jinak DVD jsem rozjel i na horsich sestavach. Vzdyt video v relativne slusne kvalite si prehravas i na sitoznich produktech bez grafickych karet (jakychkoliv enkoderu nebo dekoderu MPEG-2) a s procesory, ktere se jeste pocitaji v MHz.
MPEG-2 je mnohem snadnejsi dekodovat nez H.264. Nedavno jsem cetl, ze procesor E6300 nema sam o sobe (bez graficke karty) vubec zadny problem dekodovat MPEG-2 na 1080p. Na H.264 je to uz uplne jiny kafe (o cemz jsem se presvedcil i ja sam). Cili nevidim duvod, proc by mu klasicke DVD nemel jeho notebook zvladnout i bez GPU podporujici MPEG-2.
EDIT: nakonec jsem to nasel:
http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=2886
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)
maxxz: ty jsi marnej.
chapes, ze veskery vykon se pouziva jen na dekodovani? Samozrejme, ze kdyz muzes zobrazit jen 8 barev, ze jich neuvidis 4 miliardy, ale tady jde o to, ze tady uz jdes opravdu hodne daleko do minulosti.
chapes, ze veskery vykon se pouziva jen na dekodovani? Samozrejme, ze kdyz muzes zobrazit jen 8 barev, ze jich neuvidis 4 miliardy, ale tady jde o to, ze tady uz jdes opravdu hodne daleko do minulosti.