Dobrý den,
již dělší dobu mám u sebe tento kamarádův NTB, který je nějaký zvláštní. Nemám teď moc času a vyčerpal jsem možnosti. Proto se chci zeptat třeba zkušenějších. Opravuji pc a ntb bežně a s podobným problémem jsem se nesetkal. Nevím kde je problém ale třeba se s tím někdo už setkal.
Problém je vlastně takový, že nainstaluji systém Win7 a jak se dointaluje a NTB se naposled restartuje a má už normálně začíst načítat do prvního spuštění, tak se vlastně jakoby zasekne v prvním okně, kdy můžu spustit boot obrazovku, nebo jít do biosu. Zaseknutím nemyslím že zamrzne ale že přejde z toho okna na další (kde by mělo začít ukazovat načítá se systém) ale místo toho se to restartuje a takhle je to furt dokola.
Zkoušel jsem více systému 32/64, originální neoriginální a tím to není. HDD je taky v pořádku, otestoval jsem jiný a stejný problém.
V biosu na obrazovce hesel je ale napsaný HDD --- FROZEN, nevím jestli to má značit, že je zablokovaný -> prostě to někdo podělal.. ale zkoušel jsem NTB nechat bez baterie a proudu a včetně baterky která napájí bios aby se nevyresetoval a vyresetovat bios a dostal jsem tam místo FROZEN/CLEAR a nainstaloval systém a stejná chyba a v biosu znovu u hesla HDD - FROZEN. Nevím jestli je to tím, nějaká pojistka od výrobce či co ale potřeboval bych nasměrovat co s tím.
Dodám že při zvolení bootu (jedno jestli z CD,FLASH) při instalování ten NTB pípá (je to píp píp píp a tak dokola ve stejné frekvenci) dokud nezačně načítat obrazovka s kopírováním souborů na HDD.
Díky za vaše rady.
Nejde nainstalovat systém na ACER 5749Z, nějaká rada?
Nejdřív nainstaluješ win7 tak jako vždy,až se začíná notebook stále restartovat tak nabootuješ opět instalačku WIN7.
Při vyplňování jazyka dáš Další-> vyskočí ti nové okno, kde dole je Opravit tento počítač klikneš na to,
bude se hledat a vyskočí okno kde dáš Ne.Zůstane okno a dole je možnost Obnovte počítač pomocí dříve....
zaškrtneš a dáš Další,potom Storno a znovu Storno,vyskočí okno kde budeš mít úplně dole příkazový řádek,
který spustíš.Pokud budeš mít vyplněno(x:/windows/system32) tak za to dopíšeš jen bootrec /fixmbr potvrdíš ENTER,
objeví se informace o správném dokončení pod tím budeš mít zase x:/windows/system32 za který dopníš bootrec /fixboot a
potvrdíš ENTER. Okno zavřeš a ukončíš instalaci.Počítač se normálně rozjede.
Pokud by jsi neměl v příkazovým řádku napsáno x:/windows/system32 ale x:/sources tak nezoufej.
Za x:/sources doplníš D: potvrdíš ENTER.Potom doplníš cd windows potvrdíš ENTER. Dále doplníš cd system32 zase ENTER.
Vyjede ti už D:/windows/system32 za který už doplníš ty příkazy bootrec /fixmbr a bootrec /fixboot jak jsem psal před tím.
Při vyplňování jazyka dáš Další-> vyskočí ti nové okno, kde dole je Opravit tento počítač klikneš na to,
bude se hledat a vyskočí okno kde dáš Ne.Zůstane okno a dole je možnost Obnovte počítač pomocí dříve....
zaškrtneš a dáš Další,potom Storno a znovu Storno,vyskočí okno kde budeš mít úplně dole příkazový řádek,
který spustíš.Pokud budeš mít vyplněno(x:/windows/system32) tak za to dopíšeš jen bootrec /fixmbr potvrdíš ENTER,
objeví se informace o správném dokončení pod tím budeš mít zase x:/windows/system32 za který dopníš bootrec /fixboot a
potvrdíš ENTER. Okno zavřeš a ukončíš instalaci.Počítač se normálně rozjede.
Pokud by jsi neměl v příkazovým řádku napsáno x:/windows/system32 ale x:/sources tak nezoufej.
Za x:/sources doplníš D: potvrdíš ENTER.Potom doplníš cd windows potvrdíš ENTER. Dále doplníš cd system32 zase ENTER.
Vyjede ti už D:/windows/system32 za který už doplníš ty příkazy bootrec /fixmbr a bootrec /fixboot jak jsem psal před tím.
acer aspire 2920z