Thinkpad R61 a vse kolem nej

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
pepo096
občas něco napíše

R61

Příspěvekod pepo096 » 25 srp 2007 21:06

to pilgrim:
vdaka za odpoved. Tvoj prvy dojem z notasa bol rozpacity. Aky je druhy dojem s odstupom niekolkych hodin?
Mam este par otazok:
- co ta hmotnost?
- ako je to s hlucnostou? Teraz mam notas, kde idu ventilatory skoro stale a dost hlucne.
- mozes dat info, kde si ho kupil a za kolko?
A este jedna otazka: mal si vo vyhlade aj nejaky iny model, poskulujem aj po T-cku, len ten cenovy narast sa mi nepozdava.
Dakujem Peter

pilgrim
občas něco napíše

Re: R61

Příspěvekod pilgrim » 25 srp 2007 21:41

ano moj, prvy dojem bol dost rozpacity, to mas pravdu... teraz sa to postupne, i ked pomaly meni k lepsiemu :-)
na klavesnici sa pise super :-))
hmotnost ? co ja viem...malo by to mat okolo 3kg, mal som ho v rupsaku na chrbte, nieco som tam citil, ale je to v pohode... da sa prenasat... ale najblizsie by som si kupil asi 14", lebo ked tu pustim daku webovu stranku, tak 1/4 - 1/3 displaya je nevyuzita... lebo weby su standardne robene na mensie rozlisenie... ale zase na druhhu stranu,,, mozem mat otoreny browser a zaroven mat vedla otovrene aj icq alebo skype :-)

a tie pismenka su fakt malicke... asi ma za chvilu budu bolet oci... :-(

ventilatory ? to je kde ? v mojom notebooku ? nepocujem... iba sem tam vyjde taky teplejsi vzduch z boku, ale ked pracujem pisem..atd, tak ani o tom neviem... a teraz tu huci ventilator od desktopu, tak ani neviem, povedat, ci tu je daky ventilator.... asi je...ale nic nepocujem :-)

kupil som ho od jedneho chalana, ktory ma zamestnanecku zlavu v IBM, v bratislave, ze 36 000 sk. (ak by si mal zaujem, tak pisni do posty)
(15,4", T7100, 1GB RAM, 120 GB HD, Quadro 140M, neviem ci 6 alebo 9 cell ?)

dokopy nic tu nemam, a uz mam asi len 80GB HD, takze tych 120GB HD odporucam ako minimum....

vista tu ide dako pomaly.... vie mi niekto poradit preco ? budem musiet kupit dalsiu RAM ? (treba original lenovo??)

este ta tvoja posledna otazka:
mal som vo vyhlade Dell Vostro 1500, vsetko viac menej rovnake, ale trosku lepsi procesor (T7300) a ten by stal na slovensku cca 38 000 sk... treba im napisat kratky mail a hned mas zlavu apson 10% :-)

na co budes pouzivat book ? lebo ten narast ceny z R na T je dost velky... ja by som ti odporucil R 14" ...v slusnej vybave odhadujem cenu tak max 38 000 sk

pepo096
občas něco napíše

R61

Příspěvekod pepo096 » 26 srp 2007 21:44

to pilgrim:
notas budem pouzivat pracovne - klasika office, miestami CAD,
samozrejme aj súkromne - dosť často filmy, hry (aj ked hry teraz uz zriedka).
Widescreen nie je podmienka, práve naopak, celkom ma láka klasika 14" alebo 15", samozrejme vo vyšších rozlíšeniach.
Mám vytipované 2 notebooky ako v tejto diskusii: http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... 3855#33855
Na T-čku ma lákajú rozmery a hmotnosť, budem ho dosť prenášať. Na R-ku nový procesor a lepšia grafika.

Ešte sa ťa chcem opýtať na hrúbku R61-tky, na oficiálnej stránke sa uvádza 40mm v teste od 29 do 32mm. Ten skoro 1cm je už rozdiel.

Skúšal si už nejaké hry?

pilgrim
občas něco napíše

Příspěvekod pilgrim » 27 srp 2007 12:01

to pepo096:
ak ho budes pouzivat pracovne, tak nezabudni, ze je tam vista a len 1GB RAM....a teda ti to pjde dost pomaly... ja osobne uvazujem, ze tam hodim ubuntu :-)
hry som este neskusal, nejako neche papat moje stare cdecka...

ak chces klasicke rozlisenie 4:3, tak sa rychlo poobzeraj po T/R 60, pretoze rada x61 je uz len sirokouhla, ak sa nemylim...

tam co si pisal ten link na forum, tak som im tam napisal, ze odporucam R61 14", ale zase ak chces na tom pozerat filmy, tak 15,4" bude akurat :-)
musis sa rozhodnut medzi mobilitou a velkou obrazovkou...

zalezi na tom, ake mas programy... ak potrebujes vysoky vykon, tak ber novu platformu santa rosa, ak nie tak starsi napa... osobne si myslim, ze tam az taky velky rozdiel vo vykone nebude...

ati maju lepsiu spotrebu energie (v rade x60) a nvidia ma horsiu spotrebu (v rade x61), ale zase novsiu platformu, ktora setri energiu... to by malo byt cca rovnako... ale neviem presne...

ja co mam R61 15,4" s Quadro grafikou a asi 6cell tak ma vydrz cca 3 hodiny v setrnom mode... co sa mi zda akurat :-)

hry som este neskusal, musim si zohnat mys, pochabujem, ze sa hry budu dat hrat cez trackpoint ;)

pepo096
občas něco napíše

Příspěvekod pepo096 » 27 srp 2007 12:54

to pilgrim:
a čo tá hrúbka? Skús to zmerať, prosím.

Rozšírenie RAM na 2GB beriem ako samozrejmosť.

Ináč to rozhodovanie ja na mašľu! Keď zoberiem 14" s rozlíšením 1440x900,
som na tom istom, ako 15,4" 1680x1050, čo sa veľkosti písma týka.

Takže mi to zatiaľ vychádza na tú tvoju R61.

pilgrim
občas něco napíše

Příspěvekod pilgrim » 27 srp 2007 15:12

pepo096 píše:to pilgrim:
a čo tá hrúbka? Skús to zmerať, prosím.

Rozšírenie RAM na 2GB beriem ako samozrejmosť.

Ináč to rozhodovanie ja na mašľu! Keď zoberiem 14" s rozlíšením 1440x900,
som na tom istom, ako 15,4" 1680x1050, čo sa veľkosti písma týka.

Takže mi to zatiaľ vychádza na tú tvoju R61.

s tou ram si over ci tam moze ist aj ina ako lenovo a napis mi pls co si zistil. keby bola do 2000 sk 1GB ram., tak by som mozno kupil...
lenovo ram original stoji cca 4000 - 5000 sk, 1GB, sdimm :-(

14" R61 ma len integrovanu grafiku X3100, ale zase ma lepsie chraneny dispay..ma tam roll cage, ci ako...

hrubka R61 15,4" je 4 cm, ma dost hruby display...

pilgrim
občas něco napíše

Příspěvekod pilgrim » 27 srp 2007 15:15

hrubka R61 15,4" je 4 cm, presne.

s tym rozsirenim ram si to dobre pozri, ci tam moze ist aj neoriginalna ram... lebo original lenovo 1GB sdimm ram stoji okolo 4000sk

14" ma iba integrovanu grafiku intel X3100 ale ma zas lepsi ochranny jryt na display...

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 27 srp 2007 16:14

nedavno som daval do T60tky 1GB 667MHz Corsair Value Select - nie je problem
http://corsairmemory.com/products/value_select.aspx
ani s ramkami od kingstonu by nemal byt problem

Guf
guru

re

Příspěvekod Guf » 28 srp 2007 10:00

Hojas lidi, tak jsem se dočkal, dneska odpoledne si jedu pro svůj ThinkPad R16 14,1" do Napajedel :D . Tak si připravte nějaké otázky co by vás zajímaly.

wern_er
guru

Re: re

Příspěvekod wern_er » 28 srp 2007 15:30

Guf píše:Hojas lidi, tak jsem se dočkal, dneska odpoledne si jedu pro svůj ThinkPad R16 14,1" do Napajedel :D . Tak si připravte nějaké otázky co by vás zajímaly.

Hoja, napiš konfiguraci jakou máš a samozřejmě asi první dojmy a časem i nějaké dojmy s odstupem ... vybírám mezi R61 a HP 6510b, takže každá informace pro mě dobrá (přemýšlím, zda má smysl připlácet za ThinkPad v horší výbavě, nebo vzít IMHO dosti kvalitní HP).

Guf
guru

re

Příspěvekod Guf » 28 srp 2007 19:16

Hojas, tak ho mám doma.

První dojmy jsou výborné. Koupil jsem si konfiguraci s 14,1" displayem, Core 2 Duo T7100 1,8 GHz, 2x512 MB RAM, 120GB disk, Intel GMA X3100.

Notebook působí na první dojem velice pevným a kvalitním zpracováním, nikde se nic neprohýbá ani nevrže.

Jsem trošičku zaskočený operačním systémem, který je přednaistalovaný-Windows Vista Business. Nemám s tímto systémem zatím zkušenosti. Neví tady někdo, proč do bylení přidávají DVD se systémem, když není na nic potřeba? Nemám si třeba udělat nějakou zálohu dat??

Jinak systém po naběhnutí(asi 2min.) běhá svižně. Index výkonu tohoto stroje je 3,4(nejnižší hodnota pro grafiku). Docela mě zaskočilo obsazení paměti, podle měřiče ve Vistách kolem 75%!!! Není to příliš? Asi pozakazuji nějaké aplikace. Disk se mi hlásí jako 111GB, kde je těch zbylých 9GB?? Asi budou vyhrazeny pro obnovu systému.

Display je tak akorát, klávesnice paráda. Zatím se jenom rozkoukávám... Notebook je tichoučký a studený, ikdyž větráček jede stále, ale není slyšet.

To jsou první dojmy...

wern_er
guru

Re: re

Příspěvekod wern_er » 28 srp 2007 20:53

Guf píše:Hojas, tak ho mám doma.

První dojmy jsou výborné. Koupil jsem si konfiguraci s 14,1" displayem, Core 2 Duo T7100 1,8 GHz, 2x512 MB RAM, 120GB disk, Intel GMA X3100.

WXGA, nebo WXGA+ displej? Tvoje konfigurace, nebo nějaká přímo od Lenovo? Default 2x512 není moc dobrou volbou, především pro Win Vista je upgrade na 2GB skoro nutností ...
Guf píše:Notebook působí na první dojem velice pevným a kvalitním zpracováním, nikde se nic neprohýbá ani nevrže.

Lenovo patří mezi špičku (i když už to není IBM a nejde přecijen o řadu T), toto bych očekával, i u nižších modelů kvalitní šasi, jsem rád, že je tomu i u nových modelů :)
Guf píše:Jsem trošičku zaskočený operačním systémem, který je přednaistalovaný-Windows Vista Business. Nemám s tímto systémem zatím zkušenosti. Neví tady někdo, proč do bylení přidávají DVD se systémem, když není na nic potřeba? Nemám si třeba udělat nějakou zálohu dat??

DVD máš např. pro možnost zformátování a přeinstalování systému. Supe, že ho dávají, někdo dává jen Rescue partition na disk. Jinak systém na NB předinstalovaný bývá (jen spustíš a max. odklikáš pár nastavení).
Guf píše:Jinak systém po naběhnutí(asi 2min.) běhá svižně. Index výkonu tohoto stroje je 3,4(nejnižší hodnota pro grafiku). Docela mě zaskočilo obsazení paměti, podle měřiče ve Vistách kolem 75%!!! Není to příliš? Asi pozakazuji nějaké aplikace.

To jsou Visty ... zkus pozakazovat zbytečné služby apod. ... pro Visty je 2GB RAM skoro nutností ...
Guf píše:Disk se mi hlásí jako 111GB, kde je těch zbylých 9GB?? Asi budou vyhrazeny pro obnovu systému.

To je normální, problém desítkové a dvojkové soustavy ...
Guf píše:Display je tak akorát, klávesnice paráda. Zatím se jenom rozkoukávám... Notebook je tichoučký a studený, ikdyž větráček jede stále, ale není slyšet.

Fakt jede pořád? To by teda ale neměl ... ono o tichosti může být předstaba dosti subjektivní ... dyžtak ho zkus nahrát, jak při nízkých otáčkách, tak při vysokých při zatížení ... ;)

Jinak díky moc, každý další postřech bude super. Co displej, jsi spokojen (podsvícení atd.)? Máš 1280x800? Tedy WXGA? Až budeš už trochu vědět, napiš skutečnou výdrž na baterii ;) a cokoliv tě napadne, díky

wern_er
guru

Příspěvekod wern_er » 28 srp 2007 21:02

Jo a pokud bys měl možnost (třeba i naživo) porovnat NB s HP 6510b, byl bych ti vděčen, tyto dva modely mám v hledáčku a nejbližší ShowRoom Lenovo mám přes dvě hodiny cesty ... stejně mi to asi nedá a dojedu si NB nejdříve ošahat a dle toho se asi především rozhodnu, každopádně každá zkušenost a názor se hodí ;)

pilgrim
občas něco napíše

14" alebo 15,4" ?

Příspěvekod pilgrim » 28 srp 2007 21:34

aku velkost notebooku budes kupovat ?
lebo ja mam novy r61, tak ak by si chcel 15,4", tak ti mozem poradit...

pilgrim
občas něco napíše

Příspěvekod pilgrim » 28 srp 2007 21:35

wern_er píše:Jo a pokud bys měl možnost (třeba i naživo) porovnat NB s HP 6510b, byl bych ti vděčen, tyto dva modely mám v hledáčku a nejbližší ShowRoom Lenovo mám přes dvě hodiny cesty ... stejně mi to asi nedá a dojedu si NB nejdříve ošahat a dle toho se asi především rozhodnu, každopádně každá zkušenost a názor se hodí ;)

posli linky na oba tvoje vyhliadnute notebooky...

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“