Příspěvekod wern_er » 26 bře 2014 18:19
Ono zas je třeba rozlišit vyloženě "kurvení" a pak nějaký posun (třeba i v rámci modernizace - viz nová klávesnice u modelů 30) ... zastánci klasického ThinkPadu (mezi které se řadím), považují za *** už řadu 30 (X230, T430, ...) ... na druhou stranu X230 už přes rok používám, i když jako hlavní pracovní stroj mám stále zuby nehty žijící a bojující T61, ale teď jsem na rychlo koupil ještě poslední konfiguraci X230 2320-2QG v republice ... pže upřímně X230 je velmi slušný a dobrý stroj, chlazení je skvělé a tiché, klávesnice je pro mě pocitově jistější a dělám na ní méně chyb (jen ano, těch 7 řad klasické TP mi chybí, ale není to tak strašné - největší blbost - PrtSc - jde přemapovat na kontextovou nabídku, takže za mě OK) ... ale to s čím přišla řada 40 je už opravdu s prominutím "kurvení", to ať se na mě nikdo nezlobí ... takovým způsobem omezit pracovní stroje a ještě více mršit klávesnici, škoda mluvit ... nemluvě o přehřívání, aj. problémech - u pracovních strojů, dokonce i řady W ... to už prostě vše má své meze ... řada 40 už je pracovně téměř nepoužitelná, to možná začíná být jasné i Lenovu (po tom kolik reklamací řeší, strojů se vrací aj. - viz lenovo forum ...). Snad to bude dostatečná facka na to, aby řada 50 měla zas trochu hlavu a patu ... těžko říct, po tomhle se dá čekat skutečně jen asi horší ...
Jinak ohledně TP - jak píše Swarm - pokud půjde do kelu, ať jde ... konkurence tu je ... i když za mě z toho budu "nešťastný", pže při každé vzpomínce na klasické TP a dokonce i ještě na X230 je mi smutno, když vidím, kam to směřuje a že si dříve nebo později budu muset vybírat jinde a zvykat na něco zcela jiného ...
Jinak nejlepší recenze jsou skutečně většinou fóra - člověk vidí reálné problémy a jejich řešení, pokud je vůbec mají ... na základě oficiálního Lenovo fóra si nyní 40. řadu koupí asi jen masochista ...
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD