Problém s reinstalací windows 8.1

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Babetka
občas něco napíše

Příspěvekod Babetka » 03 dub 2014 22:32

ok.. jdu vypnout noťas a zkusím, klidně ti to pošlu vše, a vybereš si (ale zahesluji to, a heslo ti pošlu soukromou zprávou OK?)

keoanu
občas něco napíše

Příspěvekod keoanu » 03 dub 2014 22:36

Jasne, dakujem...Inac, neviem, ci pouzivas Total Commander ako suboroveho spravcu, lebo ak ano, tak by to bolo o to lahsie s kopirpovanim...lebo Total Commander sa spusti aj v tom Lenovo OKR Systeme (v cmd: c:\totalcmd\totalcmd64.exe pre 64bit a c:\totalcmd\totalcmd.exe pre 32bit, alebo kde je nainstalovany vo Windowse)...Inac som updatol poslednu spravu, aby si nekopirovala len na to pismeno ext.disku, ale do adreasara, co si kopirovala predtym :)
Naposledy upravil(a) keoanu dne 03 dub 2014 23:56, celkem upraveno 1 x.

keoanu
občas něco napíše

Příspěvekod keoanu » 03 dub 2014 22:57

III. cast: Vytvorenie vlastneho Windows image

V tejto casti je popis, ako je mozne vytvorit vlastny Windows image prostrednictvom Lenovo OKR System (Novo/OKR tlacidla).

Priklad: Obnovovaci image od vyroby obsahuje Windows 8 + nejaky balast. Chceme updatnut na Windows 8.1 + aktualizacie + odinstalacia balastu + instalacia vlastnych programov (napr. Office, atd) + vlastne nastavenia. Po prevedeni vsetkych zelanych akcii:

-> restart PC do Lenovo OKR System (Novo/OKR button)
-> po nabehnuti OKR aplikacie stlacit kl. skratku: "CTRL+SHIFT+O" pre spustenie Prikazoveho riadku (cmd.exe)
-> spustit v cmd: "diskpart" -> "lis vol" -> identifikacia pismena pre PBR_DRV (napr.G: ) -> "exit" (vypnutie diskpart-u)
-> prejst na particiu G: v cmd napisat "G:"
-> spustit "backup.bat", ak existuje na particii G:
-> ak nie, tak prejst do adresara onekey\osimage: "cd \onekey\osimage"
-> spustit "osimage.exe /nopbr" - to zapne vytvorenie install.wim (argument /pbr naopak vypne vytvorenie install.wim, vytvoria sa len ostatne, Boot.okr, Winre.okr, LrsEsp.okr, MBR.okr)
-> spustit "osimage.exe /fb" - zacne proces vytvarania image-ov a tiez update info.ini, trvanie cca. 30-40min
-> vytvorene images sa ukladaju na particiu PBR_DRV do adresara \OKRBackup\Factory

Tento proces, prepise vsetky dovtedajsie images, preto odporucam si vytvorit ich zalohu, ak doteraz nebola urobena

Po skonceni tohto procesu sa pri nasledujucej obnove cez Lenovo OKR System (Novo/OKR Button) system obnovi pouzitim vytvoreneho/ych image-u/ov.
Naposledy upravil(a) keoanu dne 04 dub 2014 00:57, celkem upraveno 1 x.

Babetka
občas něco napíše

Příspěvekod Babetka » 03 dub 2014 23:01

zatímse mi to nepovedlo, někde dělám chybu. Nejprve byl problém že se paměť příhlásila pod stejnýmpísmenkem jako jeden z disku (nezobrazil se) tak jsem mu přiřadila, ale stejně mi to nevyšlo má to byt tak (za předpokladu že PBR_DRV je F aex. HDD je Z ): xcopy F:\Z:_slozka_PBR_DRV??? Mito nebralo, zkusimmezitím z total commanderem

keoanu
občas něco napíše

Příspěvekod keoanu » 03 dub 2014 23:06

Ano, ale medzi F:\ a Z:\_slozka_PBR_DRV ma byt medzera a a za Z: "\", cize presny prikaz:
"xcopy F:\ Z:\_slozka_PBR_DRV "
Ale ak mas nainstalovany Total Commander, tak spusti cez ten prikazovy riadok Total Commander, pojde to lahsie cez neho...Ak je nainstalovany na C:\totalcmd, tak v cmd: "c:\totalcmd\totalcmd.exe" alebo ak mas 64bit Total, tak "c:\totalcmd\totalcmd64.exe" Pomahaj si tabulatorom, to doplni nazov existujucich suborov

Oprava "c:\totalcmd\totalcmd64.exe", nie "c:\totalcmd\totalcmdx64.exe"

Babetka
občas něco napíše

Příspěvekod Babetka » 03 dub 2014 23:33

pořád se mi to nepovedlo :( ... ani spustit total commander - mam ho v Program Files (x86), tu složku sjem tam zadávala, ale pořad mi to píše, že to nezná požadevek C:\Proram... a tim prvním způsobem mi to pořad vypisuje možnosti že když zadám slovíčko A udělá to to a to když B tak to a to... ale myslím si, že tu složku lenovo mám skopirovanou - poslední pokus (když jsem nekopirovala vše ale pouze tu složku LENOVO, mi to chybu nenahlásilo)..

doplnění:nedá se ten disk potom znovu skrýt???

keoanu
občas něco napíše

Příspěvekod keoanu » 03 dub 2014 23:39

Nevadi...Ak mas hlavne skopirovane tie subory: Install.wim, Winre.okr, Boot.okr, LrsEsp.okr a Info.ini + onekey\osimage adresar, to je hlavne...Ono by sa nemalo nic zmazat, to az ked budes robit vlastny Windows image, ako pisem v III.casti...Inac, ak mas adresar, ktorby je viacslovny, ako Program Files (x86) (3 slova), tak musis zadat cely prikaz do uvodzoviek, presne takto v cmd: "c:\Program Files (x86)\totalcmd\totalcmd.exe". Musia tam byt tie uvodzovky, ak je viacslovny adresar, lebo potom naozaj nevie shell rozpoznat prikaz...

Babetka
občas něco napíše

Příspěvekod Babetka » 03 dub 2014 23:44

aha... jediny soubor, kteržý mi chyběl byl ten beckup... tak snad to je v pohodě.. aha.. to jsem nevědla, zkoušela jsem různe "blbosti" :D.. to je hrozne.. takze jdu na druhou část :D

keoanu
občas něco napíše

Příspěvekod keoanu » 03 dub 2014 23:47

Nic sa nedeje, nikto uceny z neba nespadol :) V poriadku, kludne sa pytaj, hoci aj blbosti, ak bude nieco nejasne...Snazim sa pisat jednoducho, ale niekedy mam problem s vyjadrovanim :)

Babetka
občas něco napíše

Příspěvekod Babetka » 03 dub 2014 23:48

Jsem spustila správce, a zjistila, že se mi už nezobrazuje ten "skryty" oddíl PBR_DRV. Co to?

keoanu
občas něco napíše

Příspěvekod keoanu » 03 dub 2014 23:50

Myslis, ze sa neukazuje vo Windowse, alebo ho nevidno v spravcovi diskov?

Babetka
občas něco napíše

Příspěvekod Babetka » 03 dub 2014 23:51

ve windows, předímbyl vidět v "počítač" - jako připojené HDD, ale teď tam není,a ve správci je jako skrytý oddíl??? to se mohlo samo??

keoanu
občas něco napíše

Příspěvekod keoanu » 03 dub 2014 23:54

Ano, to som Ti pisal, ako si pytala, ze ci ho nemas opat skryt, ale asi si to uz nevsimla, lebo som to pisal ako update...Ano, sam sa skryl po restarte, preto som pisal, ze mozes, ale nemusis, ze sa skryje sam :)

Babetka
občas něco napíše

Příspěvekod Babetka » 03 dub 2014 23:56

aahaaa..tak to jsem z toho nepochopila. Pardooom!!! :D disk jsem teď přerozdělila na 2, ale dovolilo mi to pouze na půl (C ma 450 a nepřirazeno 430 GB) .. zkusim ješte defragmentovat a kdyžtak asi tovarni nastaveni,že?

keoanu
občas něco napíše

Příspěvekod keoanu » 04 dub 2014 00:00

To si uz stihla zaplnit vyse 400 GB :) Odporucam cistenie disku a zmazanie restore pointov, to Ti asi zabera tiez dost priestoru zbytocne momentalne...Inac, ak mozem poprosit, uplodnes mi ten adresar LENOVO z OKRBackup\Factory a tiez ReCreatePartitions.txt a ResetConfig.xml, pripadne aj adresar Log, nech sa pozriem co sa tam robilo...

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“