mám možnost dostat zpět na dobropis plnou cenu svého notebooku (4. reklamace, po 3. stejná závada), takže se poohlížím po možných kandidátech na náhradníka.
Což o to, s tímhle Dellem jsem celkem spokojený (přenosnost vzhledem k velikosti, podsvícená klávesnice, skvělá výdrž 6h kancelářské činnosti), ale ani 3. výměna základovky neodstranila problém s bzučením při běhu 3D aplikací (i když teď už je to jen málo znatelné) a při delší zátěži lezou teploty CPU a GPU na 90°C a dochází k podtaktování, což zrovna né moc výkoný ULV procesor, co v něm je, nepotřebuje

Takže řekněme, kdybych se ho rozhodl vrátit teď, tak který notebook by byl nejlepší náhradou. Je mi jasné, že kompromisům se nevyhnu, ale na druhou stranu bych si mohl v některých ohledech možná i polepšit.
Zatím jsem narazil jen na Samsung NP670Z5E http://interlink.tsbohemia.cz/samsung-n ... 65355.html
Grafika o něco slabší (hlavně díky GDDR3 paměti), ale procesor zase plnotučný (i když starší 3. generace). RAM a HDD jsou stejné, podsvětlenou klávesnici má taky. Akorát display pouze 1366x768 a nemá mechaniku (to bych nějak přežil).
Nějaké jiné tipy? Nebo mám počkat nějakou dobu? (Vrátit ho v tomhle případě můžu kdykoliv v trvání záruky, ne?).