Nika01 píše:No podle mne stejně jde o to, že pokud už někdo koupí NB a má tam předinstalovaný operační systém, tak už si ho tam nechá a používá ho. Nevím proč by někdo dělal takové harakiri a formátoval různé skrýte disky atd. jen aby si nainstaloval Vistu nebo XP.
Tak třeba já
Instalace Windows pro mě nepřidstavuje žádný problém, dělal už jsem to ani nevím kolikrát, takže to pro mne nejsou žádné harakiri
Já jsem si objednal úmyslně noťas s Vistama (Business samozřejmě), ale předem jsem počítal s tím, že si tam dám WinXP. Proč? Za jednu cenu získám licenci na Visty Business i Windows XP Pro. Teď používám WinXP, ale kdybych někdy v budoucnu chtěl přejít na Visty, mám už licenci. Navíc, i kdyby tam byli WinXP, tak je stejně přeinstaluju, protože mám svoje vlastní upravené instalačky. Jinak přítelkyni jsem teď objednával noťas zrovna tak. HP 6710b je model jak s Vista Business, tak WinXP Pro, ale objednal jsem s Vistama. Hned jak příjde, tak provedu downgrade na WinXP. Myslím, že je celkem rozumné mít za jedny peníze licence na dva OS
Samozřejmě máš s tím nějakou práci navíc, ale tu bych dělal tak jako tak, protože nastavit všechno tak jak chci by mi trvalo déle, než tam nainstalovat upravenou verzi, kde už všechny volby mám přednastavené.
Co se týče síťových profilů: Nepotřebuji, protože používám Access Conections z ThinkVantage