scode píše:Zajímalo by mě, jestli máte někdo s
tímto modelem nějaké zkušenosti.
Jak je na tom s výdrží, a kvalitou zpracování... jsou ty gemstony už konečně "kvalitní", nebo je to pořád "acer"
Notebook mám asi dva týdny.
Kvalita zpracování (plasty, pevnost): 9/10...není třeba se bát, dílenské zpracování se tentokrát opravdu povedlo, žádné vrzání, plasty jsou opravdu pevné včetně displaye.
Hluk, chlazení: 8/10...chlazení je poměrně tiché, notebook je i při zátěži jen vlažný. Jediná výtka se týká velmi slabého pískání při nabíjení baterie. Problém po nabití zmizí. Ani tak nejde o nic, co by příliš rušilo. Disk tichý, seekování prakticky neslyšitelné.
Zvuk: 7/10...reproduktory produkují spíš jen velmi plochý zvuk, situace se ale mění se zapojením sluchátek, kdy je zvuk až překvapivě dobrý. Nejsem však audiofil, abych mohl podat podrobný rozbor.
Kvalita zobrazení: 7/10...na monitoru se trochu šetřilo, odezva je poměrně viditelná, kontrast rychle klesá i při menší změně úhlu pohledu. Situace však není katastrofální a pro normálního uživatele bude kvalita obrazu dostačující (nepředpokládám, že někdo bude na notebooku editovat fotografie nebo hrát střílečky).
Baterie: dosud jsem příliš netestoval, ale výdrž odhaduji něco mezi 2 až 3 hodinami.
Klávesnice, touchpad: 8/10...ke klávesnici nemám výtek, vše mi naprsto vyhovuje, jen touchpad by mohl být položen hlouběji v plastu, aby se o něj při psaní nedalo tak snadno zavadit.
Notebook jsem porpovnával s Toshibou Satellite (model bohužel neznám), která se prodává zhruba o 3000 Kč levněji. Acer je dílenským zpracováním i nízkým hlukem o třídu výš. Horší je co se týče kvality zobrazení a zvuku ze zabudovaných repro. Vzhledem k rozdílným sestavám nelze srovnávat výkon. Výkon Aceru je však velmi dobrý, práce ve Vistách je velice svižná a plynulá - naprostá spokojenost. Hry jsem nezkoušel.
Původně jsem chtěl zakoupit slabší HP ve stejné cenové kategorii, bál jsem se velmi špatné pověsti Aceru. Nakonec jsem (alespoň dosposud) rád, že jsem se rozhodl pro Acer, který je v poměru cena/výkon excelentní volbou. Nezanedbtelná není ani designová stránka - s tímto notebookem si ostudu určitě neuděláte:-)