Zdravím, vybírám notebook na VŠ, měl by hlavně mít hlavně kvalitní šasi, protože přenášen bude často, ale ne nijak extenzivně, ono z domova ze stolu do tašky a ve škole zase na stůl není úplně extrémní zátěž, nemíním ho používat a tahat někde v MHD nebo vlaku. Taky bych byl rád kdyby něco vydržel co se baterie týče. Rád bych byl za dedikovanou GK a aspoň SSD cahce (vyplatí se to vůbec? ). Ale je mi jasné, že za tuto cenu vždy bude v něčem kompromis. Vybral sem teda zatím tyto 4 notebooky, vede u mě ten Acer a to hlavně kvůli IPS displeje. Byl bych rád za dobré rady a třeba i osobní zkušenost.
Acer V7
Dell Inspiron
Dell Latitude
Lenovo EDGE
Jinak ten Acer je na Mironetu ještě o 1000 kč levnější.
Notebook na VŠ, šasi+výdrž>výkon, občasně hrání, +- 20k
Skusenosti len z videnia a drzania:
1. Relativne pevna konstrukcia, pohodlne sa drzi v rukach
2. Touchpad asi ako kazdy iny
3. Trosku displej body dole, na to ze je to IPS som cakal viac
4. Vykon nejaky ma, no SSD Cache su doslova nahovno a to nech mi nikto nepopiera lebo velky rozdiel vo vykone to aj tak nerobi(max +30MB/s), radsej plne SSD + HDD
5. Co sa tyka hluku nooo tak to je tazke povedat lebo v showroome je obvykle velky hluk takze som ho ani nepocul.
6. Repraky priemerne, od Aceru sa viac ani cakat nedalo.
7. Bateriu ti bohuzial povedat neviem :/
8. GT750M ... Medium/High detaily pri 1366x768 by to mohlo utiahnut niektore najnovsie hry
Osobný názor: V pohode mašinka, určite poslúži, no ja sa snažím držať od Aceru, Dellu a HP čo najďalej.
1. Relativne pevna konstrukcia, pohodlne sa drzi v rukach
2. Touchpad asi ako kazdy iny
3. Trosku displej body dole, na to ze je to IPS som cakal viac
4. Vykon nejaky ma, no SSD Cache su doslova nahovno a to nech mi nikto nepopiera lebo velky rozdiel vo vykone to aj tak nerobi(max +30MB/s), radsej plne SSD + HDD
5. Co sa tyka hluku nooo tak to je tazke povedat lebo v showroome je obvykle velky hluk takze som ho ani nepocul.
6. Repraky priemerne, od Aceru sa viac ani cakat nedalo.
7. Bateriu ti bohuzial povedat neviem :/
8. GT750M ... Medium/High detaily pri 1366x768 by to mohlo utiahnut niektore najnovsie hry
Osobný názor: V pohode mašinka, určite poslúži, no ja sa snažím držať od Aceru, Dellu a HP čo najďalej.
Mám V7 a konstrukce mile překvapila, je dobře zpracovaný. Pokud se k němu budeš chovat slušně měl by vydržet. Displej asi největší plus, ale to už víš Fakt radost pohledět. Repráčky jsou podle mě nadprůměr v porovnání s ostatníma. Klávesnice je hodně mělká, ale to mě vyhovuje. Největší mínus je touchpad, ale dá se to. Osobně mám SSD cache a těžko říct, jak moc pomáhá, ale probouzí se a startuje hodně svižně. Hluk je další pro mě zásadní výhodou - na to, že je to poměrně lehkej a tenkej noťas, tak nemá vůbec problém s hlukem či přehříváním. Není vůbec slyšet, jen pokud hraješ nebo pustíš náročnější aplikaci. Baterka je těch cca 6-7 hodin se zapnutou wifi. Musím ale dodat, že mám verzi s integrovanou grafickou kartou, takže to zřejmě (alespoń podle notebookcheck) bude mít vliv na výdrž baterie a možná částečně i přehřívání/teplotu.
Tu Edge bych nebrala a když Dell tak raději ten Latitude.
Tu Edge bych nebrala a když Dell tak raději ten Latitude.
Chlapi, moc díky za vaše odpovědi. V pátek jsem se byl v showroomu podívat na booky osobně a musím říct že V7 konstrukce v pohodě, určitě lepší než dell inspiron a ccelá debata končí stejně u displeje. Po tom co jsem na vlastní oči viděl ten od Aceru (podle mě suverénně nejlepší ze všech vystavených modelu cca 50) tak jsem rozhodnut.
Tak jelikož na mojí škole (budoucí) není žádná fyzika, chemie a matika až na úvod do ekonomie taky ne, všechny zápisy a poznámky hodlám provozovat v elektronické podobě. A ono co si budem říkat, když na tebe přijde nuda, nezahrej si něco... Ále abych tu jenom ne OTckoval, beru tedy ten Acer, až mi přijde a otestuju ho, zanechám tady takové mini-review pro další generace.
Ahoj,
já bych po zkušenosti z VŠ taky raději počkal. Co Ti bude vyhovovat. Stejně první měsíc (14 dní..) NTB potřebovat nebudeš, tak není kam spěchat.
V dnešní době bych osobně dnes koupil 17 palec na hry (=bude stát na koleji a převeze se tak maximálně v báglu nebo tašce na víkend domu) a pak tablet na přednášky.
Když bude na přednášce nuda tak za 1. blbě se tam hraje a za 2. můžeš jít domu...
Mac
já bych po zkušenosti z VŠ taky raději počkal. Co Ti bude vyhovovat. Stejně první měsíc (14 dní..) NTB potřebovat nebudeš, tak není kam spěchat.
V dnešní době bych osobně dnes koupil 17 palec na hry (=bude stát na koleji a převeze se tak maximálně v báglu nebo tašce na víkend domu) a pak tablet na přednášky.
Když bude na přednášce nuda tak za 1. blbě se tam hraje a za 2. můžeš jít domu...
Mac
Asus N56vv - i5 Ivy; 6GB; 750 HDD, GT 750M DDR3, FullHD
Zdravím, takže Acer už mám doma a jak jsem slíbil, popíšu zde své poznatky. Hned po tom co mi notebook přišel, jsem udělal jednu změnu, a to takovou, že jsem do mSata slotu místo malé 24gb SSD cache nainstaloval 120GB Samsung evo 840 SSD, na něj jsem dal systém a původní 1tb HDD jsem zformátoval. Každopádně teď už k mým postřehům. Notebook je naprosto parádní. Co se šasi a zpracování týká opravdu nemám výtky. Nevím proč to tak v Aceru udělali, ale tahle V7 má šasi oproti V5 úplně nesrovnatelné a dokonce i lepší, než V7-482. Nic nevrže, nehýbe se a vrchní poklop displeje je u dotykové verze mnohem lepší než u těch nedotykových. Co se výkonu týče, naprosto mi vyhovuje. Není to sice úplně herní notebook(což jsem já osobně nevyžadoval), ale z těch her co vlastním můžu říct že: Fifa 14- 1080, Ultra, AA naprosto bez problému. Watch_Dogs: 1080, Medium/Low, 30fps+, dropy jsou, ale naprosto minimální. LoL - 1080p, vše na max, 60fps a nehne se to ani o jedno dolů, nikdy.... Dále, klávesnice mi příjde dobra, zatím mám prázdniny, takže žádne velké a dlouhé psaní neprobíhá, každopádně zatím mi přijde úplně v pohodě. Nejvétší hrúza je ovšem touchpad, ty tlačítka to je hrůza, neustále se mi při mačkání tlačítka hýbe kurzor, je to k zbláznění. Jinak jak už jsem psal předtím, displej opravdu největší plus, je to nádhera a touch, který jsem původně ani nechtěl, tak ten je můj největší kamarád, 90% času, pokud nehraju, tak notebook ovladám dotykově. No snad jsem to vystihl všechno, ještě bych vyzdvihl výdrž, ta je parádní, při normálním surfingu přes WiFi a jasem kolem 50% i 5 hodin bez problému. Tenhle notebook bych prostě doporučil každému, kdo nepotřebuje maximalní výkon ve hrách, ale něco by si rád semtam zahrál, má rád pěkný desing a upředňostňuje výdrž a přenosnost. Za mě 10/10.
Z toho co jsem neuvedl, tak ještě v rychlosti -
Hluk - skoro nulový, i při zátěži je notebook pěkně tichy
Repro - kvalita zvuku nic extra, ale tak hudbu si nebudeme "vychutnávat" na bedýnkách v noťasu ne? jinak hlasitost bych řekl nadprůměr.
Teplota v zátěži - doporučuji koupit chladící podložku, notebook se v zátěži celkem zahřívá, ovšem pouze v míste nad GK, max teploty GK a CPU 80C, takže v normě, ale přece jenom se coolingpad hodí.
P.S: Pokud by někoho zajímalo jak vyměnit mSata cache za normální SSD(návody se dají najít na netu) a nevěděl jak na to, klidně mi napište. Jo a psal jsem přímo do Aceru a taková výměna je naprosto v souladu se zárukou a nijak Vám ji neovlivní.
Z toho co jsem neuvedl, tak ještě v rychlosti -
Hluk - skoro nulový, i při zátěži je notebook pěkně tichy
Repro - kvalita zvuku nic extra, ale tak hudbu si nebudeme "vychutnávat" na bedýnkách v noťasu ne? jinak hlasitost bych řekl nadprůměr.
Teplota v zátěži - doporučuji koupit chladící podložku, notebook se v zátěži celkem zahřívá, ovšem pouze v míste nad GK, max teploty GK a CPU 80C, takže v normě, ale přece jenom se coolingpad hodí.
P.S: Pokud by někoho zajímalo jak vyměnit mSata cache za normální SSD(návody se dají najít na netu) a nevěděl jak na to, klidně mi napište. Jo a psal jsem přímo do Aceru a taková výměna je naprosto v souladu se zárukou a nijak Vám ji neovlivní.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“